Verkko-Kieleke suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestölehti0509129976
kieleke@lists.utu.fi

Verkko-Kieleke
Jodel-sovellus on hitti opiskelijoiden keskuudessa
img_6132

Jodlauksia Turun yliopiston kanavalla

Opiskelijat löytävät nyt ajankohtaisimmat uutiset Jodelista. Turun yliopiston kanavalta löydät tiedon siitä, missä on tänään parhaat bileet tai mikä ruoka on Assarilta päässyt loppumaan.

Mobiilisovellus Jodel on keskustelufoorumi, joka on saavuttanut suurta suosiota erityisesti turkulaisten opiskelijoiden keskuudessa. Jodelissa käyttäjä näkee kaikkien alle 100 kilometrin säteellä lähetetyt viestit eli jodlaukset. Ylös- ja alaspäin suunnatuilla nuolilla käyttäjät pystyvät osoittamaan tykkäävätkö vai eivätkö tykkää jodlauksesta. Paljon alanuolia saaneet jodlaukset poistuvat sovelluksesta. Sovellus on tavallaan myös peli, jossa voi yrittää jodlata kiinnostavan aiheen, joka kerää paljon tykkäyksiä ja kommentteja. Eniten kommentteja ja tykkäyksiä saaneet jodlaukset päätyvät osioihin eniten kommentoidut ja äänekkäimmät. Parasta Jodelissa on, että kaikki käyttäjät esiintyvät anonyymeina. Voit siis huoletta esittää arkaluontoisia kysymyksiä tai kertoa noloja tarinoita ja kommelluksia.

img_6137

Jodelissa voi myös halutessaan etsiä ystäviä

Jodel julkaistiin jo viime vuoden puolella, mutta tähän asti sovellus on ollut lähinnä suomenruotsalaisten suosiossa. Suomen kieltä Jodelissa ei ole paljon näkynyt ennen kuin tänä syksynä. Korkeakouluissa pyörineiden mainosten ansiosta Jodel on nyt nostanut suosiotaan erityisesti Turun yliopiston ja ammattikorkeakoulun opiskelijoiden keskuudessa. Jodelissa pysyt ajan tasalla, mitkä ovat tällä hetkellä opiskelijoiden kuumimpia puheenaiheita ja saat vastauksia sinua askarruttaviin kysymyksiin. Jodel myös piristää päivääsi, kun voit lukea muiden opiskelijoiden kommelluksista tai huomaat, että muut kamppailevat samojen ongelmien kanssa kuin sinä.

Nyt kaikki ahkerasti jodlaamaan ja synnyttämään aktiivista ja kiinnostavaa keskustelua!

Irene Lindell

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteystiedot

Toimitus:
kieleke.toimitus@gmail.com
kieleke@lists.utu.fi

 • Päätoimittajat:
 • Elina Peltonen | elainp@utu.fi
 • Anniina Lautkankare | aslaut@utu.fi
 • Toimittajat:
  Joanna Penttala | joanna.j.penttala@utu.fi
  Vilma Ranta | verant@utu.fi
  Mariette Oksanen | masoks@utu.fi
 • Mea Lampinen | mea.s.lampinen@utu.fi
Kielekkeen tekstaripalsta

Lähetä viestisi palstalle alla olevan linkin kautta.

https://forms.gle/fMGKYQPfHdk11xWV8