Verkko-Kieleke suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestölehti0509129976
kieleke@lists.utu.fi

Verkko-Kieleke
Kritiikin tervehdys

Tahdon toivottaa onnea ja menestystä 55-vuotiaalle Kanta ry:lle koko Kritiikin jäsenistön puolesta, ja ehdottaa kolminkertaista eläköön-huutoa: Eläköön! Eläköön! Eläköön! Liian harvoin Kritiikissä muistetaan heitä, jotka ovat meitä kaikista lähimpänä, siis kantalaisia. Kritiikissä on jo vuosikausia ollut sanontana, että Kanta on kuin nalkuttava, mutta kaikesta huolimatta rakastava vaimo. Kritiikin musta viitta ja Kannan valkoinen haalari. Yin ja yang. Hyvä ja paha. Ilves ja Tappara. Valo ja pimeys. Niin kuin päivän on väistämättä käännyttävä illaksi, on myös kritiikkiläisten jäljiltä sottaisen toimiston muututtava ihastuttavan puhtoiseksi kantalaisuuden tyyssijaksi. Likaiset Hesburger-paperit muuttuvat silmänräpäyksessä ruusukimpuksi yhtä varmasti kuin myrskysään jälkeen tulee pouta.

Mutta siirtykäämme kaunistelusta todellisuuden tarkasteluun. Kannasta ja kantalaisista liikkuu paljon huhuja Kritiikissä. Viimeistään fuksivuoden loppuun mennessä useimmat kritiikkiläiset oppivat, mikä Kanta on ja mitä se edustaa. Kantalaisten voidaan sen sijaan sanoa olevan taruolennon kaltaisia hahmoja. Heitä näkee harvoin toimistolla ja heistä muistuttaa lähinnä toimistolla esiintyvässä Kannan logossa komeileva, sotkevia kritiikkiläisiä murehtivan tuomitsevasti mulkkaava jäbä.

Monia kritiikkiläisiä ihmetyttää Kannan päivystysten yleisökato. Järjestössämme on monien muistutusten ansiosta hiljalleen sisäistetty, että kantalainen on harvinainen ja herkkä olento, mistä syystä mölyäviä kritiikkiläisiä ei toivota Kannan päivystyksiin ja hyvä näin. Koska olemme historian opiskelijoita ja siten pikkiriikkisen konservatiivisia chauvinisteja, annamme Kannalle isällisen neuvon piittaamatta ilmauksen sukupuolittuneisuudesta: pakottakaa fuksit tutoreiden toimesta käymään päivystyksissä, kyllä ne itsekin oppivat sinne tulemaan kun ensin hellävaraisen kovakouraisesti ohjailee.

VILPPULopuksi tahdon esittää haikun Kannan ja Kritiikin ikuisen ystävyyden, yhteistyön ja avunannon kunniaksi:
Ah ja voih, Kanta!
Sulle halin mä annan,
terkuin, Kritiikki.

Vilppu Kuusipalo, Kritiikki-lehden päätoimittaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteystiedot

Toimitus:
kieleke.toimitus@gmail.com
kieleke@lists.utu.fi

 • Päätoimittajat:
 • Elina Peltonen | elainp@utu.fi
 • Anniina Lautkankare | aslaut@utu.fi
 • Toimittajat:
  Joanna Penttala | joanna.j.penttala@utu.fi
  Vilma Ranta | verant@utu.fi
  Mariette Oksanen | masoks@utu.fi
 • Mea Lampinen | mea.s.lampinen@utu.fi
Kielekkeen tekstaripalsta

Lähetä viestisi palstalle alla olevan linkin kautta.

https://forms.gle/fMGKYQPfHdk11xWV8