Verkko-Kieleke suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestölehti0509129976
kieleke@lists.utu.fi

Verkko-Kieleke
Tarkan markan halloween-asut

Teemajuhlilla on tapana vaatia juhlakansalta teemapukeutumista, mutta kuun vaihteessa saattaa tehdä hieman tiukkaa, jos asun hankkiminen on jäänyt viime tinkaan. Mutta mitäpä jos asusi löytyykin jo kotoasi, mutta et vielä tiedä sitä? Tässä onkin viisi tarkan markan ratkaisua halloweenin teemajuhliin:

davsdr

1. Wolverine
X-Menistä tutun Wolverinen asuun ei tarvita kuin ruokailuveitsiä ja hieman teippiä. Asua voi ehostaa pukeutumalla esimerkiksi hihattomaan t-paitaan tai nahkatakkiin. Jos Hugh Jackman on Wolverinena könsikäs, mikset sinäkin olisi?

2. Salaliittoteoreetikko
Salaliittoteoreetikko on tarkka päänsä sisällön suojelemisesta. Tähän paras suoja-asuste on tietenkin foliohattu! Foliohattu on helppo taitella ja sille löytyy luulotautisimmille juhlijoille hyötykäyttöä vielä halloweenin jälkeenkin.

davburstdav

3. Possu
Soman kärsän saa askarreltua pinkistä vanukaspurkista! Jotta kärsä pysyisi paikallaan, kannattaa siihen askarrella pään ympäri vedettävä naruviritelmä. Koska asun valmistaminen edellyttää tyhjää vanukaspurkkia, on askartelun ohessa jo hyvä tekosyy* possuilla**.

*Vanukkaan syöminen ei tarvitse koskaan tekosyytä. Vanukas on herkullista ja sen syöminen on aina oikeutettua.
** Kuvan malli ei syönyt vanukasta itse. Vanukas kelpasi suuremmalle possulle.

4. Terminaattori
Arnold Schwarzeneggerin kulttihahmoksi pukeutuminen vaatii vain pienen palan foliota ja hieman teippiä. Lopputuloksen viimeistelee nahkatakki, mutta myös musta t-paita on hyvin
terminaattorimainen ratkaisu.

5. Muumio
Kauhujen yöhön kuuluu kauhistuttavat muumiot. Brendan Fraseriakin kauhistuttavaksi hiippariksi somistaudut kätevästi wc-paperiin kääriytymällä! Mikäli haluat nähdä kanssajuhlioittesi kauhistuneet ilmeet, voit halutessasi leikata asuun silmäaukot.

Teksti: Petteri Kalin
Kuvat: Petteri Kalin ja Mira Modinos
Artikkelikuva: Flickr, Creative Commons

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteystiedot

Toimitus:
kieleke.toimitus@gmail.com
kieleke@lists.utu.fi

 • Päätoimittajat:
 • Elina Peltonen | elainp@utu.fi
 • Anniina Lautkankare | aslaut@utu.fi
 • Toimittajat:
  Joanna Penttala | joanna.j.penttala@utu.fi
  Vilma Ranta | verant@utu.fi
  Mariette Oksanen | masoks@utu.fi
 • Mea Lampinen | mea.s.lampinen@utu.fi
Kielekkeen tekstaripalsta

Lähetä viestisi palstalle alla olevan linkin kautta.

https://forms.gle/fMGKYQPfHdk11xWV8