Verkko-Kieleke suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestölehti0509129976
kieleke@lists.utu.fi

Verkko-Kieleke
Vitsaa ja twistiä

Ylen elävä arkisto on aarreaitta vanhoja videoita hamuavalle. Tässä esimerkiksi neuvoja avantoon tippuvalle:1960-luvulla televisio tuli taloon ja ihmisten maailmankuva laajentui heittämällä. Koko naapurusto saattoi kokoontua yhteen katsomaan tv-ohjelmia, joita tuli yhdeltä tai kahdelta kanavalta. Alla olevan videon mukaan tv:seen suhtauduttiin pääasiassa positiivisesti. Kun tv-ohjelmat illalla loppuivat, ruutuun ilmestyi teksti Hyvää yötä taustamusiikin kera.Turussa liikennöivät raitiovaunut 1970-luvulle asti. Alla oleva video on kuvattu vuoden 1963 Turku-päivänä, jolloin vaunukyyti oli ilmainen.Ufomusiikin säestämä video esittelee ”elektroniaivot” eli sähköisen tietojenkäsittelykoneen.Opiskelijaoppositio vaati vuonna 1968 opiskelijademokratiaa valtaamalla Helsingin Vanhan ylioppilastalon.”Vanhat hyvät ajat” -sanonta ei päde tähän videoon, jossa haastatellaan suomalaisia vuonna 1966 lasten ruumiillisesta kurittamisesta.Vuonna 1963 Suomessa tanssittiin twistin maailmanennätys. Voittajapari esitteli tanssiliikkeitään jopa 60 tuntia yhteen menoon.Alla vielä loppukevennyksenä video, jossa amerikansuomalainen majuri kertoo käyneensä ufon sisällä.Koonnut: Anna Pihlajamäki

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteystiedot

Toimitus:
kieleke.toimitus@gmail.com
kieleke@lists.utu.fi

 • Päätoimittajat:
 • Elina Peltonen | elainp@utu.fi
 • Anniina Lautkankare | aslaut@utu.fi
 • Toimittajat:
  Joanna Penttala | joanna.j.penttala@utu.fi
  Vilma Ranta | verant@utu.fi
  Mariette Oksanen | masoks@utu.fi
 • Mea Lampinen | mea.s.lampinen@utu.fi
Kielekkeen tekstaripalsta

Lähetä viestisi palstalle alla olevan linkin kautta.

https://forms.gle/fMGKYQPfHdk11xWV8