Verkko-Kieleke suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestölehti0509129976
kieleke@lists.utu.fi

Verkko-Kieleke
Hylkää helmet ja hepenet – hehku humanismia!

On syksy, ja humanistien lempivärit loistavat luonnossa, mutta mielemme ei silti ole täysin keveä. Huolenamme on kiusallinen seikka, joka kaipaa pikaista korjaamista: olemme havainneet fennistiyhteisömme riveissä humanisteille epätyypillistä lajikäyttäytymistä. Tämä lajikäyttäytyminen ilmenee muun muassa liiallisena meikin käyttönä, korkkareilla kompurointina ja massamuodin suosimisena.

Me humanistithan toki tiedämme, kenties paremmin kuin ketkään muut, ettei ulkokuorella ole suurta merkitystä ja että tärkeintä on sisäinen kauneus. Olemme kuitenkin elämänkokemuksemme myötä ymmärtäneet, ettei ulkoisia tyyliseikkoja tulisi jättää tyystin huomiotta, sillä aidon humanistin sisäisen maailmanhan tulisi säteillä myös ulkoisena humanismienergiana.

Olemmekin syvästi huolissamme sekä uusien fuksien että jopa useiden vanhojen opiskelijoiden (!!!) tyylitajun puutteesta. Useita kanssafennistejämme saattaisi jopa erehtyä luulemaan niin sanotuiksi pissiksiksi. Itseään arvostavan humanistin tulee ymmärtää ulkoisen pissismin ja humanistin sisäisen maailman välinen arvoristiriita, joka pahimmillaan kykenee ajamaan herkkäsieluisimmankin ajattelijan väärien aatteiden ja aistimaailmojen raiteille. Tarkoituksemme ei siis suinkaan ole paheksua kimaltavia koruja, kalliita vaatteita tai liimattavia tekokynsiä, vaan toimintamme takana on puhdas ja epäitsekäs auttamisen halu.

Jakaaksemme auliisti tietouttamme ja kokemustamme pissismin harhapoluille eksyneille humanistitovereillemme suuntasimme kulkumme Turun Länsikeskuksen kirpputorille. Kierrätys on olennainen osa humanismia, joten kirpputoreilta hankitut vaatteet ja asusteet sopivat loistavasti uskottavan humanistin garderoobiin. Kirpputorit ovat myös edullisia ostopaikkoja, mikä onkin enemmän kuin sopivaa aitoa humanistitunnelmaa etsittäessä, sillä – kuten tiedämme – humanistithan ovat aina joko enemmän tai vähemmän persaukisia.

Kirpputorikatsauksemme tavoitteena on osoittaa, kuinka helposti ja edullisesti itse kukin voi luoda nahkansa ja jakaa humanismin ilosanomaa myös ulkoisin keinoin.

Toteutimme inspiroivat muodonmuutokset kahdelle humanistin irvikuvalle.

MUODONMUUTOS NRO 1.

Ensimmäisen muodonmuutoksen kohteeksi pääsi silmiinpistävästi pissismiin taipuva Iina, jonka synkkä ja persoonaton tyyli riiteli pahasti lokakuun väriloiston kanssa. Niinpä Iina toivoi uuden tyylinsä sopivan vallitsevaan vuodenaikaan ja säähän, sillä syksyn viileyttä ei syvällisinkään sisäiseen maailmaansa keskittyvä humanisti voi olla huomaamatta. Ajatuskin kulkee paremmin ja maailmaa on helpompi parantaa, kun vaatteet eivät kiristä eikä tarvitse palella.

Mukavuutta ja helpon tyylin luomista edistää vaatteiden lisäksi luonnollinen meikittömyys. Aito humanistihan haluaa sulautua luontoon, joten myös maanläheiset ja syksyiset värit ovat juuri nyt suositeltavia. Iina näkikin harmonisuuden – niin vaatekappaleiden kuin itsensä ja luonnonkin välillä – kaikkein tärkeimpänä osana muodonmuutostaan.

ENNEN                                                                        JÄLKEEN

Kuva1 (3)Kuva2 (2)

                                                 Iina löysi yhteyden luontoon vain 11 eurolla.

MUODONMUUTOS NRO 2.

Toisena muodonmuutosvuorossa oli Anna, joka oli tottunut käyttämään liikaa aurinkopuuteria ja pinkkiä huulipunaa. Pissishenkinen ulkoasu jätti kuitenkin Annalle henkisen tyhjiön ja alati kalvavan merkityksettömyyden tunteen.

Annan uusi habitus sen sijaan kielii urbaanista, tiedostavasta ja modernista humanistipersoonasta, joka harjoittaa säännöllisesti kriittitis-analyyttistä ajattelutyötä ja luovii sulavasti niin luentosaleissa, Kuka-baarissa kuin Pelastakaa norpat -toimikunnan pikkujouluissakin.

Musta samettihaalari ja kiiltäväpintainen pikkulaukku tuovat asuun salaperäisyyttä ja särmää. Kuka väitti, ettei humanisti voisi olla seksikäs?! Värikäs pipo ja huippumuodikkaat lasit taas pitävät tyylin persoonallisen leikittelevänä. Meikittömyys muistuttaa humanisteihin sisäänkoodatusta feminismistä.

Syksyn tuulen tuivertaessa Anna voi kietoa ylleen kirkkaansinisen tuulitakin, joka taatusti erottuu pissismassasta!

ENNEN                                                                         JÄLKEEN

Kuva3 (1)Kuva4 (2)

                                Annan ulkoisen humanistin esiinsaattaminen kustansi vain 8 euroa. 

Laajamittainen avunantomme ei suinkaan pääty tähän! Ylitsepursuavan ystävällisyytemme johdosta olemme koonneet teille myös bonus-asukokonaisuuden tulevaisuutta varten: tältä näyttää uskottava humanisti valmistumisen jälkeen.

(Huom! Tässä asukokonaisuudessa olemme huomioneet vain nuo marginaaliset, eli työllistyneet, humanistit –  työkkärin asiakkaat sitten toisella kertaa

                                  Kuva5 (2)

Ammatillinen identiteetti rakentui vaivaisella 6 eurolla! Hintaan ei sisälly ISK, josta humanisti litteine lompakkoineen voi vain haaveilla.

Kokonaisvaltaisen humanismin puolesta,

A. Vuotovahti & I. Laduntallaaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteystiedot

Toimitus:
kieleke.toimitus@gmail.com
kieleke@lists.utu.fi

 • Päätoimittajat:
 • Elina Peltonen | elainp@utu.fi
 • Anniina Lautkankare | aslaut@utu.fi
 • Toimittajat:
  Joanna Penttala | joanna.j.penttala@utu.fi
  Vilma Ranta | verant@utu.fi
  Mariette Oksanen | masoks@utu.fi
 • Mea Lampinen | mea.s.lampinen@utu.fi
Kielekkeen tekstaripalsta

Lähetä viestisi palstalle alla olevan linkin kautta.

https://forms.gle/fMGKYQPfHdk11xWV8