Verkko-Kieleke suomen kielen opiskelijoiden lehti0509129976
kieleke@lists.utu.fi

Verkko-Kieleke
Juntin onni maailmalla

Reissaaminen ruukaa teherä jokahisen aiva maharottoman onnelliseksi. Matkaalu avartaa silimiä ja kukkaron nyöriä, aurinko värjää ihon tomaatin punaaseksi ja elämää voi tärkiää kattua linssin läpitte. Ah, tämon vasta hianua.

Heti ensimmääsen reisupäivän ehtoopuales jääkaappimakneetiis ja I love Rome -pairoos pyöriskelles voi olla aiva onnessansa kaikesta uuresta miton nähty ja tehty. Ja se tieron määrä, jota matkaoppahasta sai imaastua… Huhhuh!

Ensimmääsen reisupäivän jäläkehen onni kuitenki alakaa kokoontua aiva erimoosista asioosta: Kintut marajaa ja flatajaa, nottei ilikiä hypäätä mihinää aiva eheroontaharoon. Rakkolaastari on silloon hätinä ainokaanen tie onnehen.

Matkan parhaat osuurekki trenkää tiivistyä nukkumisehen ja syömisehen, vaikkei kumpaanenkaan nuosta ny oikiastansa matkaaluhun liity. Liasus on följys oma tyyny, nottei niskoohin tuu julumettuja solmuja. Ruokaalun voi heleposti hoitaa kovetus Suomi-ravintolas ja Mäkkärin hampurilaanenki on kotoosa valinta, nottei ainakaan tuu pettymyksiä ja perunannäläkähän saa siihenkin troppia.

Tänäänkin muistan iloonneeni reiruhun verestä, asialtaasesta hyyskästä, kartan oikeenpäin kääntämisestä, puhtaasta sukista, kaupan löytämisestä (saattaa muuten tihkaasta löytää kauppa, johona olis jotaki viä myynniski) ja suamen kielellä praataamisesta. Ievana, ku voi ihimisen onni syntyä kämääsistä asioosta.

Viis rakkua oikias ja kolome vasemmas jalaas kirijootellen ja reissaamisehen hilijallehen kyllääntyneenä,

Aino Salo

Reissaamisen riemujen lisäksi kirjeenvaihtajamme tietää loitsun jos toisenkin.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Yhteystiedot

Toimitus:
kieleke[at]lists.utu.fi

Päätoimittajat:
Joonas Sillanpää | joonas.k.sillanpaa[at]utu.fi
Sara Ijäs | sara.u.ijas[at]utu.fi
Hilda Hietanen | hilda.h.hietanen[at]utu.fi
Anna Hollo | anna.k.hollo[at]utu.fi

Toimittajat:
Erika Löytynoja | erika.i.loytynoja[at]utu.fi
Emmi Saarnilehto | emmi.j.saarnilehto[at]utu.fi
Merena Aaltonen | merena.m.aatonen[at]utu.fi
Sini Launiainen | sini.h.launiainen[at]utu.fi
Wilma Laitiainen | wilma.v.laitiainen[at]utu.fi

Kielekkeen tekstaripalsta

Lähetä viestisi Kielekkeen tekstaripalstalle alla olevan linkin kautta.

https://forms.gle/fMGKYQPfHdk11xWV8