Verkko-Kieleke suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestölehti0509129976
kieleke@lists.utu.fi

Verkko-Kieleke
Trendien kääntöpuoli

Syksy toi opiskelun, luennot ja kirjatentit. Karmivaan syliinsä houkuttelevaa kylmyyttä ja harmautta piristämään kannattaa kaivaa esiin rakas takki tai edes piristävä penaali – ja toki voi lukea Kielekettä.

Kielekkeen syysnumeron teemana ovat trendit niin kielenkäytössä, pukeutumisessa kuin opiskelussakin. Tuoreimmasta tekeleestämme voit lukea Facebookin äityli-ilmiöstä, Converse-boomista, tietokonepelien lokalisoinneista, suomen kielen opiskelijoiden vaatevalinnoista, aikakauslehden otsikoinnista ja luentojen äänimaailmasta. Myös päätoimittajien omat opintopolut kertonevat jotakin opiskelutrendeistä.

Trendeissä on lopulta kyse identifioitumisesta. Ne ovat vastaus siihen, mihin porukkaan kukin haluaa elämässään kuulua. Se, mihin trendiin tarttuu ja mihin ei, luo meistä kuvaa niin itsellemme kuin toisillekin. Trendien ja muiden valintojen kautta pohdimme, keitä olemme, mitä edustamme ja millaisiksi haluaisimme tulla.

Trendien pitäisi kuitenkin olla oman elämämme ystäviä, ei vihollisia. Trendit eivät saa painostaa ketään ahtaaseen muottiin, vaan niiden tulisi inspiroida täydentämään omaa elämäämme juuri sellaiseksi kuin me siitä itse haluamme tehdä.

Riikka, Janina, Niina ja Vilma

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteystiedot

Toimitus:
kieleke.toimitus@gmail.com
kieleke@lists.utu.fi

 • Päätoimittajat:
 • Elina Peltonen | elainp@utu.fi
 • Anniina Lautkankare | aslaut@utu.fi
 • Toimittajat:
  Joanna Penttala | joanna.j.penttala@utu.fi
  Vilma Ranta | verant@utu.fi
  Mariette Oksanen | masoks@utu.fi
 • Mea Lampinen | mea.s.lampinen@utu.fi
Kielekkeen tekstaripalsta

Lähetä viestisi palstalle alla olevan linkin kautta.

https://forms.gle/fMGKYQPfHdk11xWV8