Verkko-Kieleke suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestölehti0509129976
kieleke@lists.utu.fi

Verkko-Kieleke
Täydennetty tuutoriesittely

Missä voi kokea historiallista romantiikkaa ja keskieurooppalaista tunnelmaa? Kuka tuutori kulutti haalarimerkin ompeluun neljä tuntia ja kuka täytti vuosia omissa kastajaisissaan? Tuutorit intoutuivat luoviksi, kun pyysimme vastauksia seuraaviin kysymyksiin:

1. Nimi ja opiskeluvuosi
2. Kotipaikkakunta
3. Sivuaineet ja ammattihaaveet
4. Mieleen painunut fuksimuisto
5. Henkilö, joka fuksin pitäisi yliopistolla tietää
6. Fuksille tärkeä nettisivun osoite
7. Kannan tapahtuma, johon kannattaa ehdottomasti osallistua
8. Turkulainen paikka, jossa kannattaa käydä
9. Yliopiston paras paikka ja miksi.

Silja Pitkänen, Sugri ry:n tuutori, viihtyy Signumin kirjaston lukusalissa ja Turun monissa puistoissa. Kuvan taustalla näkyy kuitenkin Pariisi.

1. Silja Pitkänen, 4. vuosi

2. Espoo

3. Sivuaineina ovat toistaiseksi kotimainen kirjallisuus ja folkloristiikka, tulevaisuudessa ehkä myös mediatutkimus ja fonetiikka. Varsinainen ammattihaaveeni olisi olla kirjailija, mutta koska olen realisti, olisin iloinen myös kustannustoimittajana. Haluaisin siis työkseni käsitellä proosatekstejä.

4. Mikähän niistä kaikista? Parhaiten mieleen painunut fuksimuisto on varmaankin Sugrin tutustumisbileet. Siellä näki mistä opiskeluyhteisössä ja -elämässä todella on kyse.

5. Yliopisto on täynnä tärkeitä henkilöitä. Jokaisen fuksin tulisi tietää joku vanhempi opiskelija, jonka puheille on helppo mennä, kun tulee ongelmia. Ei välttämättä sellainen, joka osaa suoralta kädeltä neuvoa, vaan sellainen, jolle uskaltaa kertoa ongelmastaan.

6. Fuksille tärkeä nettisivun osoite http://motivaatiovalas.com/

7. Kastajaiset olivat jo, joten seuraava tärkeä juhlallisuus on ehdottomasti Sugrin tutustumisbileet perjantaina 18.10.

8. Whisky bar torin laidalla, jos nauttii raskaasta rockmusiikista. Toinen tarpeellinen osoite on Cosmic Comic Café. Kyllä niillä pääsee alkuun. Kun kesä taas tulee, niin suosittelisin Turun monia puistoja.

9. Signumin kirjaston lukusali. Rakennus on kaunis ja viihtyisä. Lukusali on hiljainen muttei häiritsevän äänetön. Lisäksi suurista ikkunoista on mukava katsella ulos, kun tarvitsee tauon ahkeraan opiskeluun.

Sugri ry:n toinen tuutori Jenny Kuusikorpi muistelee lämmöllä meksikositsejä ja lähtisi tänä syksynä teatteriretkelle, ellei olisi Saksassa.

1. Jenny Kuusikorpi, 4. opiskeluvuosi

2. Ulvila

3. Kotimainen kirjallisuus ja viron kieli ja kulttuuri. Haaveilen vielä mediatutkimuksesta. Aika näyttää. Sijaisuuksien myötä olen todennut, että kyllä se opettaminen on mun juttu!

4. Meksikositsit. Tequilaa… ensimmäistä kertaa. Voitte kuvitella lopputuloksen, heh.

5. Hmm… vaikea mainita yhtä ainutta. Oman oppiaineen henkilökunta nyt ainakin olisi hyvä tuntea.

6. Nettiopsu.utu.fi.

7. Kastajaiset ja fuksisitsit menivät jo… hmm.. teatteriretkelle lähtisin itse, jos Saksa ei kutsuisi 4.10. Sugrin tutustumisbileet ovat 18.10. Ja sekä Kannan että Sugrin pikkujoulut tietysti. Kunpa voisin olla mukana!

8. En ole itse Turusta, joten tämä on vähän hankala kysymys. Mun sydämeni on edelleen Satakunnassa. Mutta! Menkää pyöräilemään ensi kesänä saariston rengastie!

9. Paras paikka? Fennicum tietty, siellähän se fennistin koti on.

Saana Luoman ensimmäisen haalarimerkin ompelu kesti hiukan kauemmin kuin fuksilla ehkä keskimäärin.

1. Saana Luoma, 2. vuoden opiskelija.

2. Hämeenlinna

3. Tällä hetkellä yleinen kirjallisuustiede ja fonetiikka, tulevaisuudessa toivottavasti logopedia ja/tai valtio-oppi. Ammattia en vielä uskalla haaveillakaan, mutta journalismi ja puheterapia kiinnostavat tällä hetkellä.

4. Ensimmäinen haalarimerkki onnistuneesti kiinni haalarin puntissa, olin niin ylpeä itsestäni! Uskokaa tai älkää, tähän meni yli kolme tuntia, neljä palaa laastaria, varmaan kolme metriä lankaa ja yksi neula. Ja tietenkin omat ja parin kaverin hermot.

5. Kuka tahansa vanhempi opiskelija, meihin kannattaa tutustua!

6. www.nettiopsu.utu.fi. Sieltä pääsee aika hyvin alkuun.

7. Kannan pikkujoulut, ihan superhauska tapahtuma. Meidän vuosikurssin fuksien osallistumisprosentti jäi aika pieneksi, pistäkäähän paremmaksi tänä vuonna!

8. Nyt on vaikea kysymys. Flowpark? Jokiranta ja -laivat? Aika heikko esitys ottaen huomioon, että Turussa on asuttu puolitoista vuotta.

9. Tykkään kirjastoista, lukusaleista ja hiljaisista käytävistä. Tulee sellainen yliopisto-opiskelijaolo. Etenkin, jos onnistuu siinä samalla lueskelemaan tärkeännäköistä teosta.

Silja Sotamaa haaveilee salaa olevansa seuraava Kiinteistökuningatar Kaisa.

1. Silja Sotamaa, 2. vuoden opiskelija.

2. Vantaa.

3. Kotimainen kirjallisuus. Haluan äidinkielen ja kirjallisuuden opettajaksi, mutta salaa haaveilen kuitenkin olevani seuraava Kiinteistökuningatar Kaisa tai tunnettu elokuvaohjaaja!

4. Ehdottomasti kastajaiset!

5. Omien tuutoreiden naaman tunnistamalla pääsee pitkälle.

6. Tekisi mieli sanoa, että facebook.com, mutta kai se yliopiston nettisivu utu.fi on kaikkein tärkein. Ja sähköposti mail.utu.fi!

7. Kannan pikkujoulut! En itse päässyt mukaan fuksivuonna, mutta kuulin, että siellä oli kiva ja rento tunnelma.

8. Aurajokiranta lämpimänä kesäiltana. Siinä on jotain keskieurooppalaista.

9. Varmaan Assarin ullakko. Se on lähellä ja sieltä saa ruokaa.

Saana Kallio kannustaa fuksia vierailemaan humanistisen tiedekunnan opinto-ohjaaja Mauri Paloheimon luona.

1. Saana Kallio, 3. vuoden opiskelija.

2. Lahti.

3. Yleinen kirjallisuustiede, tarkoitus olisi myös pedagogiset saada suoritettua kandin jälkeen, koska kiikarissa olisi S2-opettajan hommat.

4. Omat kastajaiset. Täytin vuosia omissa kastajaisissani ja mikä onkaan parempaa, kun saada juhlistaa sitä hyvällä porukalla, fuksivuoden melkeinpä tärkeimmässä tapahtumassa!

5. Meidän tiedekuntamme opinto-ohjaaja Mauri Paloheimo, jolta voi kysyä mitä vaan. Jos ei Mauri jotain tiedä, niin tietää kyllä, kuka tietää ja neuvoo oikeaan paikkaan.

6. www.utu.fi, sieltä löytyy kaikki!

7. Kastajaiset ja fuksisitsit, koska ne ovat loistavia tilaisuuksia päästä tutustumaan vanhempiin opiskelijoihin ja muihin fukseihin paremmin.

8. Kyllä Turun linna on oma henkilökohtainen suosikkini, joten suosittelen lämpimästi siellä vierailua jokaiselle, joka ei siellä vielä ole käynyt.

9. Ehdottomasti Ylioppilastalo A, koska siellä on kampuksen paras opiskelijaruokala, Kanta ry:n toimisto, Proffa, TYYn sauna ja kanslia ja paljon muuta.

Musiikkitiede on yksi Antti Ainolan mahdollisista uusista sivuaineista.

1. Antti Ainola, 3. vuoden opiskelija.

2. Turku

3. Tällä hetkellä ainoa sivuaineeni on kotimainen kirjallisuus mutta syksyllä mahdollisesti myös musiikkitiede. Ammattihaaveeni vaihtelee, mutta ainakin yksi kestosuosikkini on opettaja.

4. Ehdottomasti fuksisitsit mutta ei siitä sen enempää.

5. Sanotaan vaikka opettajatuutori Katri Priiki.

6. Ainakin nettiopsu.utu.fi kannattaa vilkaista.

7. Kannan tapahtuma, johon kannattaa ehdottomasti osallistua: No tietysti kaikki sitsit ja bileet, pikkujoulut, laskiainen ja vappu ja muut illanistujaiset… Hupsista, saiko tässä sanoa vain yhden?

8. Ruissalo.

9. Ylioppilastalo A, koska siinä on tietynlaista historiallista romantiikkaa. Kun siellä on käynyt, tietää, mistä puhun.

Hanna Lukkarinen kertoo, missä päin Turkua voi törmätä lepakoihin.

1. Hanna Lukkarinen, 4. vuoden opiskelija.

2. Kotoisin Kuopiosta, nykyään asun Turun Räntämäessä.

3. Kotimainen kirjallisuus, kasvatustiede ja psykologia. Toiveammatti on suomen kielen opettaja, tosin aion pätevöityä myös psykologian opettajaksi. Rehtorin urakaan tulevaisuudessa ei ole mahdoton…

4. Se, että ymmärsi siirtyneensä koulusta yliopistoon. Kaikki tuntui ja tuntuu niin erilaiselta aiempaan verrattuna.

5. Humanistisen tiedekunnan opintoneuvoja Mauri Paloheimo.

6. Fuksille tärkeä nettisivun osoite: https://nettiopsu.utu.fi/opas/index.htm. Sieltä löytyy tieto siitä, mitä kursseja tutkintoon kuuluu, mitä teoksia kirjatenteissä tentitään jne.

7. Olen viihtynyt Kannan peli-illoissa, joten suosittelen niitä muillekin.

8. Luolavuoren suurin luola, jossa voi ryömiä kymmeniä metrejä. Luolan suu sijaitsee Luolavuorentien vieressä olevan tenniskentän takana rinteessä, ja se on helppo tunnistaa pääkallomaisesta graffitista. Otsalamppu vain mukaan, jos lepakot eivät pelota.

9. Vaikea kysymys. Fennicumilla on tietysti aina paikkansa fennistin sydämessä. Toisaalta olen viettänyt monta kiireetöntä ja mukavaa hetkeä Assarin Ullakolla. Sisäpihan nurmikko ja suihkulähde ovat kesällä aivan ihania paikkoja nauttia auringosta.

Anni Kirkkalasta opiskelujavappu on "huikee".

1. Anni Kirkkala, kolmas vuosi.

2. Ulvila.

3. Tiedän, että opettajaa musta ei tule, mutta muuten kaikki on vielä iloisesti avoinna. Sivuaineeni on kotimainen kirjallisuus.

4. Vappu oli huikee!

5. Hannele Pajula, suomen kielen toimistosihteeri.

6. Kirjastot on köyhän opiskelijan kannalta monella tapaa mahtavia laitoksia muutenkin kuin tenttikirjoja metsästettäessä. kirjasto.utu.fi vaskikirjastot.fi.

7. Kaikkiin kannattaa, mutta erityisesti kastajaisiin kannattaa ehdottomasti lähteä mukaan.

8. En ole vieläkään vissiin tarpeeksi turkulainen vastatakseni tähän. Kannattaa kokeilla yllättää itsensä ja suunnata paikkoihin ja kaupunginosiin, joihin ei muuten tulisi mentyä.

9. Saako sanoa Proffa? Koska välillä pitää vähän tasapainottaa.

Janina Jokimies

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteystiedot

Toimitus:
kieleke.toimitus@gmail.com
kieleke@lists.utu.fi

 • Päätoimittajat:
 • Elina Peltonen | elainp@utu.fi
 • Anniina Lautkankare | aslaut@utu.fi
 • Toimittajat:
  Joanna Penttala | joanna.j.penttala@utu.fi
  Vilma Ranta | verant@utu.fi
  Mariette Oksanen | masoks@utu.fi
 • Mea Lampinen | mea.s.lampinen@utu.fi
Kielekkeen tekstaripalsta

Lähetä viestisi palstalle alla olevan linkin kautta.

https://forms.gle/fMGKYQPfHdk11xWV8