Verkko-Kieleke suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestölehti0509129976
kieleke@lists.utu.fi

Verkko-Kieleke
Jusbe jeesaa

Arvoisa Jusbe

Tili näyttää nollaa, ja joulu lähestyy. Tyttöystävälle pitäisi hankkia joululahja. Mitä teen?

Nimim. Rahaton joulupukki

 

Lama koettelee itse kutakin, joten tänä jouluna taitaa olla tyytyminen pahaiseen Toyotan urheiluautoon. Jättääköhän tyttöni mun nyt? (Kuva: Wikimedia Commons)

Voi voi, olet lievästi sanottuna pulassa. Olet jo mahdollisesti hankkinut viimeisillä pennosillasi tyttöystävällesi jotain lahjaksi, ja saatat jopa olla tyytyväinen valintaasi. Hymysi hyytyy viimeistään siinä vaiheessa, kun rakas tyttöystäväsi ilmestyy posket hehkuen luoksesi ja kertoo juttutuokiostaan ystävänsä Camillan kanssa. Hän jatkaa intensiivistä selostustaan kertomalla, kuinka Camillan poikaystävä, Hankenilla rahoitusta opiskeleva Saul, oli luvannut hankkia Camillalle joululahjaksi ihanan vaaleanpunaisen Audin ja vahvemman aineksen lapsilisän, eli Stockmannin kortin rajattomalla luotolla. Tässä vaiheessa Finnkinon leffaliput ja hierontalahjakortti eivät tunnu vuosisadan lahjaidealta.

Vaikka ajatus onkin tärkein, kannattaa varautua siihen, että alamäki alkaa. Tyttöystäväsi ottaa äkkilähdön Erasmus -seksilomalle, ja sinä itkurunkkaat yksin pienessä yksiössäsi, kunnes tyttöystäväsi kertoo, että on ajatellut asioita. Näin se menee bisnesmaailmassa.

Sinulla on kuitenkin mahdollisuus toimia, ja estää edellä kuvailtu tapahtumaketju. Käyt hakemassa pitkäripaisesta säkillisen viinaa, ja juot itsesi edesvastuuttomaan kuntoon. Tämän jälkeen siirryt paikalliseen teinihelvettiin ja ajat mahdollisimman pahan hirvikolarin. Ennen kuin morkkis äityy liian pahaksi, juokset kertomaan tapahtuneesta tyttöystävällesi. Mieluiten mahdollisimman ylimieliseen sävyyn, ja yksityiskohdatkin kannattaa kertoa, jos niitä muistat. Tyttöystäväsi kiinnostuu sinusta uudelleen, ja joululahjasikin on mitä mainioin. Logiikkaahan tässä on yhtä paljon kuin duunarin äänestäessä Kokoomusta, mutta sellaista elämä on.

Toki voit myös hypätä itse pois tästä kelkasta, ja toivoa että löydät naisen, joka ei ota elämänohjeitaan suoraan Cosmopolitanista tai Sinkkuelämää -ohjelmasta. Ihmeitäkin joskus tapahtuu.

Hyvää joulua kaikille lukijoille!

Jusbe

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteystiedot

Toimitus:
kieleke.toimitus@gmail.com
kieleke@lists.utu.fi

 • Päätoimittajat:
 • Elina Peltonen | elainp@utu.fi
 • Anniina Lautkankare | aslaut@utu.fi
 • Toimittajat:
  Joanna Penttala | joanna.j.penttala@utu.fi
  Vilma Ranta | verant@utu.fi
  Mariette Oksanen | masoks@utu.fi
 • Mea Lampinen | mea.s.lampinen@utu.fi
Kielekkeen tekstaripalsta

Lähetä viestisi palstalle alla olevan linkin kautta.

https://forms.gle/fMGKYQPfHdk11xWV8