Verkko-Kieleke suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestölehti0509129976
kieleke@lists.utu.fi

Verkko-Kieleke
Ainejärjestön puheenjohtajan tervehdys

 

Onnittelut uudesta opiskelupaikasta ja tervetuloa suomen kielen opiskelijoiksi!

Kirjoitan tätä tekstiä jo viidennen vuoden opiskelijana, mutta muistan silti elävästi, kuinka jännittävältä yliopisto-opintojen aloittaminen aikanaan tuntui. Edessä oli uusi ja omituinen yliopistomaailma sekä paljon puhuttu opiskelijaelämä. Sama tunne koskettaa tällä hetkellä varmasti monia teistä uusista fukseista.

Heti aluksi haluan todeta, että olette kaikki tehneet hyvän valinnan. Turku on mahtava ja opiskelijamyönteinen yliopistokaupunki. Oppiaineemme henkilökunta on mukavaa ja asiantuntevaa. Suomen kielen maisterin koulutusta arvostetaan, ja valmistuneiden työllistymisaste on korkea verrattuna moniin muihin humanistisiin oppiaineisiin. Lisäksi suomen kielen maisterit voivat työskennellä hyvin monilla eri aloilla.

Opintojen aloittaminen saattaa aluksi tuntua sekavalta ja loputtomalta uusien asioiden suolta. Uusiin käytäntöihin ja nimityksiin törmää tuon tuosta. Jollekin saattaa tulla yllätyksenä, ettei yliopistossa ole esimerkiksi valmiita lukujärjestyksiä tai että opintotuen saamiseksi tulisi laskea opintopistemääriä ja täyttää lomakkeita. Sivuaineitakin pitäisi olla valitsemassa jo ensimmäisten viikkojen aikana. Osalle vaikeuksia tuottaa pelkästään kotiovelta yliopistolle löytäminen täysin uudessa asuinkaupungissa.

Älkää kuitenkaan huolestuko turhaa. Ennen pitkää jokainen teistä tietää, mitä akateemisella vartilla tarkoitetaan, miten laitos- ja tiedekuntatentit eroavat toisistaan tai miksi kaikkialla korostetaan akateemista vapautta ja vastuuta. Akateemisessa suossa tarpomisessa saatte apua tuutoreiltanne. Muistakaa siis osallistua kaikkiin tuutoritapaamisiin!

Tapaamisissa saatavan opintoihin liittyvän ohjauksen lisäksi teillä on mahdollisuus tutustua myös kampus-alueeseen ja ennen kaikkea kanssafukseihin. Olen varma, että jokainen haluava voi saada yliopistosta paljon uusia kavereita. Toivottavasti kaikkien mukaan tarttuu opiskelun lomassa myös jokunen sydänystävä.

Tuutorit tulevat tutustuttamaan teidät myös oppiaineemme ainejärjestöön, jota nimitetään Kanta ry:ksi, sekä sen vanhempiin opiskelijoihin. Kanta on opiskelijayhdistys, jonka tarkoituksena on järjestää jäsenistölleen monipuolista ohjelmaa kulttuuri- ja liikuntatapahtumista baaribileisiin ja sitseihin. Lisäksi yhdistys ajaa jäsenistönsä etua koulutuspoliittisissa asioissa niin oppiaineen kuin koko tiedekunnan tasolla.

Kannan toiminnasta vastaa 13-henkinen hallitus, joka vaihtuu vuosittain. Myös me hallituslaiset vastaamme mielellämme kaikkiin mieltänne askarruttaviin kysymyksiin. Tulkaa siis reippaasti juttelemaan, jos siltä tuntuu. Lupaan että kukaan meistä ei pure! Hieman tuonnempana syksyllä valittamaan tulevaan hallitukseen toivomme mukaan myös teitä uusia kantalaisia.

Kannan tulevat tapahtumat on lueteltu listaan, jonka saatte tuutoreiltanne. Lisätietoa Kannan toiminnasta saa lisäksi yhdistyksen netti-sivuilta, sähköpostilistalta, Facebook-ryhmästä, Verkko-Kielekkeestä sekä keskiviikkoisin klo 11.45–12.15 Fennicumin aulassa pidettävistä päivystyksistä. Päivystysten aikana on mahdollista liittyä myös Kannan jäseneksi.

Tavataan pian!

Loppuun haluan lähettää terveiset toki myös kaikille muiden vuosikurssien opiskelijoille, jos satutte tätä tekstiä lukemaan. Toivottavasti kaikilla oli mukava kesä, ja toivottavasti tästä syksystä tulee sitäkin parempi!

 

Matilda Herjanto, Kannan puheenjohtaja

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteystiedot

Toimitus:
kieleke.toimitus@gmail.com
kieleke@lists.utu.fi

 • Päätoimittajat:
 • Elina Peltonen | elainp@utu.fi
 • Anniina Lautkankare | aslaut@utu.fi
 • Toimittajat:
  Joanna Penttala | joanna.j.penttala@utu.fi
  Vilma Ranta | verant@utu.fi
  Mariette Oksanen | masoks@utu.fi
 • Mea Lampinen | mea.s.lampinen@utu.fi
Kielekkeen tekstaripalsta

Lähetä viestisi palstalle alla olevan linkin kautta.

https://forms.gle/fMGKYQPfHdk11xWV8