Verkko-Kieleke suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestölehti0509129976
kieleke@lists.utu.fi

Verkko-Kieleke
Rantakausi tulee, berliininmunkki-dieettini on täysi susi!

”Arvon Jusbe,

puskaradio on kertonut, että sinulla on aikamoinen urheilutausta harteillasi. Osaisitkohan auttaa minua ongelmassani: kesä uhkaa tulla kovaan tahtiin, mutta toistaiseksi minussa on rantakunnossa ainoastaan päkiät. Olen ollut berliininmunkki-dieetillä jo puolitoista viikkoa, mutta haluaisin nopeuttaa tuloksia liikunnan avulla. Onko liian myöhäistä päästä rantakuntoon urheilun kautta? Olen miettinyt vesipallon jatkamista tai hevospoolon aloittamista. Mitäpä tuumaat?

Nim. Paavo Lipponen”

 

Olet aivan oikeassa, Paavo. Tosin viime vuosina olen harrastanut lähinnä painonnostoa ja hikoillut vain sunnuntaisin. Heti alkuun on todettava, että olet projektissasi auttamatta myöhässä. Liikunta on noin muutenkin täysin yliarvostettua painonhallinnassa, olennaisinta on syödä järkevästi. Tämän enempää en kuitenkaan ravintoterapeuttia rupea leikkimään.

Sinun kannattaa nyt aivan ensimmäiseksi pohtia sitä, minkä takia haluat laihtua. Syvällä sisimmässäni kuplii ajatus, että tahdot laihtua saadaksesi naisia. Ymmärrän sinua hyvin, mutta olet väärillä jäljillä. Laihduttamisen sijasta sinun kannattaisi hankkia paljon rahaa, tai ainakin luoda illuusio siitä, että sinulla on sitä paljon. Vaikka Hjallis komea onkin, niin mieleeni hiipii ajatus, että nämä leenat, merikukat ja helenat ja muut häntä nuoremmat naisihmiset ovat olleet aavistuksen kiinnostuneita myös hänen lompakostaan. Hänelle raha on myös tuonut itseluottamusta, jolla louskuttaa leukojaan.

Nopean tähtäimen suunnitelmana ehdotan sinulle kuitenkin valejääkiekkoilijaksi ryhtymistä. Sinun ei tarvitse edes esittää mitään NHL-tähteä, koska Suomessa ihan Mestis-tason keppiveikotkin pääsevät jakamaan mailaa erittäin kiitettävästi. Tässä tapauksessa myös ulkomuotosi on eduksi. Satakiloinen pullaposki menee ammattijääkiekkoilijasta helposti, koska onhan kyseessä laji, joka koostuu 40 sekunnin luistelupyrähdyksistä, kepillä huitomisesta ja tappelemisesta. Nuuska huuleen, lätkäperse pystyyn ja kas, pirkkoa tarttuu Sedulan terassilta mukaan niin paljon, että kyllästyt ennen heinäkuuta. Täytyy kuitenkin varoittaa, että tällä taktiikalla tuskin mihinkään hengenjättiläisiin törmäät. Mutta kuten Iida Ketola sanoisi, onhan tämäkin strakedia.

Paavo Pulkkinen oli kuitenkin hyvin pitkälti oikeassa, joten ehdotan, että unohdat naiset ja toimit kuten aina ennenkin. Lenkkeilet ahkerasti muutaman viikon, syöt salaattia ja ehkä laihdutkin muutaman kilon. Sitten taas eräänä perjantai-iltana ymmärrät, että ei se Pamela Tola tullutkaan ovellesi tarjoamaan rakkautta, vaikka vatsalihaksesi melkein näkyvätkin. Tottuneella otteella avaat oluttölkin, lähdet ravintolaan ja sinulla on sunnuntaiaamuun asti hauskaa. Myös kansantalous kiittää, kun maksasairaudet lopettavat taivalluksesi juuri ennen eläkeikää.

 

Jusbe

 

Ps. Hyvä lukija, mikäli sinulla on Jusbelle jokin kinkkinen kysymys, heitäpä se Kielekkeen sähköpostilootaan osoitteeseen kieleke@lists.utu.fi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteystiedot

Toimitus:
kieleke.toimitus@gmail.com
kieleke@lists.utu.fi

 • Päätoimittajat:
 • Elina Peltonen | elainp@utu.fi
 • Anniina Lautkankare | aslaut@utu.fi
 • Toimittajat:
  Joanna Penttala | joanna.j.penttala@utu.fi
  Vilma Ranta | verant@utu.fi
  Mariette Oksanen | masoks@utu.fi
 • Mea Lampinen | mea.s.lampinen@utu.fi
Kielekkeen tekstaripalsta

Lähetä viestisi palstalle alla olevan linkin kautta.

https://forms.gle/fMGKYQPfHdk11xWV8