Verkko-Kieleke suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestölehti0509129976
kieleke@lists.utu.fi

Verkko-Kieleke
Päättäväinen hallituskonkari

Matilda Herjanto on kokenut Kanta-aktiivi. (kuva: Ilkka Numminen)

Matilda Herjanto, 24, on 4. vuoden suomen kielen opiskelija. Turkulainen neito on tänä vuonna Kannan puheenjohtaja, mikä onkin sopiva huipennus hänen pitkälle Kanta-uralleen. Matilda on nimittäin jo 4. vuotta mukana myös Kannan hallituksessa.
– Kun tulin opiskelemaan, olin kuullut, että fuksivuodesta pitää ottaa kaikki irti. Olin siis kaikessa mukana jo alusta asti ja lopulta päädyin myös hallitukseen. Ensin olin bilevastaava ja sen jälkeen taloudenhoitaja. Minun piti lopettaa jo kahden vuoden jälkeen, mutta koska tilalleni ei saatu uutta taloudenhoitajaa, suostuin jatkamaan kolmatta vuotta hallituksessa. Nyt päädyin puheenjohtajaksi, sillä olen huono sanomaan ”ei” ja jättämään asioita kesken. Tämä oli lisäksi hyvä tilaisuus ja päätös hallitusuralle, hän kertoo.

Opiskelun ja järjestötoiminnan ohella Matilda käy osa-aikatöissä, joten ajankäyttö on suurin haaste puheenjohtajan tehtäviä hoitaessa. Harrastuksille, kuten juoksemiselle ja koiran hoidollekin olisi hyvä löytää aikaa. Haasteita suurempia lienevät kuitenkin puheenjohtajuuden positiiviset puolet.
– On kiva ottaa vastuuta ja suunnitella toimintaa. Lisäksi on hauska olla paljon tekemisissä muiden hallituslaisten kanssa.
Matilda toivoo, että Kanta pitäisi kiinni perinteistä ja olisi entistäkin aktiivisempi. Hän haluaisi pyrkiä luomaan vielä monipuolisempaa ohjelmaa, jotta kaikki löytäisivät itselleen jotakin.

Matilda kuvailee itseään päättäväiseksi, tarmokkaaksi ja positiiviseksi ihmiseksi. Tulevaisuudessa häntä kiinnostaa suuntautua viestintäalalle esimerkiksi organisaatioviestintään. Kannan hallituksessa toimiminen antaa hyviä eväitä myös työelämää ajatellen.
–  Toivon, että tänä vuonna saan uusia kokemuksia ja suhteita. Tietysti toivon myös, että tällaista aktiivisuutta arvostetaan myös työelämässä.

Suomen kieltä Matilda päätyi lukemaan siksi, että hän oli jo lukiossa kiinnostunut äidinkielestä ja sai siitä ylioppilaskirjoituksissa parhaan arvosanan. Suomen kielessä häntä innostaa se, miten monelta eri kannalta kieltä voi lähestyä. Matilda on itse kiinnostunut tekstintutkimuksesta ja viestinnästä. Nuorempana Matilda on myös piirrellyt paljon, mutta ammatiksi asti hän ei taidetta halunnut.
– Liika luovuus ahdistaa, hän toteaa naurahtaen.

Matildan suurin unelma on päästä tilanteeseen, jossa voi olla onnellinen eikä tarvitse enää pyrkiä suuriin muutoksiin.
– Ehkä sellaisen saavuttaa sitten joskus 60 vuoden päästä.
Erityisiä traumoja Matildalla ei ole, mutta suurin pelko hänellä tietenkin on, että lähimmäisille sattuisi jotain.

Seesteinen ja lämminhenkinen puheenjohtaja paljastaa lopulta, että hän ei voisi nimetä vain yhtä kirjaa, jonka ottaisi mukaan autiosaarelle.
– Täytyy myöntää, että olen lukenut hävettävän vähän suuria klassikkokirjoja. Ottaisin varmaan kokonaisen kirjaston mukaani.

 

Annele Saikkonen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteystiedot

Toimitus:
kieleke.toimitus@gmail.com
kieleke@lists.utu.fi

 • Päätoimittajat:
 • Elina Peltonen | elainp@utu.fi
 • Anniina Lautkankare | aslaut@utu.fi
 • Toimittajat:
  Joanna Penttala | joanna.j.penttala@utu.fi
  Vilma Ranta | verant@utu.fi
  Mariette Oksanen | masoks@utu.fi
 • Mea Lampinen | mea.s.lampinen@utu.fi
Kielekkeen tekstaripalsta

Lähetä viestisi palstalle alla olevan linkin kautta.

https://forms.gle/fMGKYQPfHdk11xWV8