Verkko-Kieleke suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestölehti0509129976
kieleke@lists.utu.fi

Verkko-Kieleke
The End?

Olipa kerran Kieleke, tuo 60- ja 70-luvuilla vaikuttaneen Kantalehden jälkeläinen, joka näki ensimmäisen päivänvalonsa vuonna 1993. Kantalehden alkuajoilta peräisin olevat asiapitoiset jutut ovat saaneet vuosien varrella rinnalleen vapaampia, fennistihuumorin värittämiä tekstejä. Oman sävynsä vuoden Kielekkeisiin ovat tuoneet aina kulloisetkin päätoimittajat, jotka kehittävät Kielekettä parhaan taitonsa mukaan.

Kielekkeen verkkoversiosta on puhuttu aiemminkin, mutta tänä kesänä siitä höpistiin entistä intensiivisemmin. Eikä mennyt aikaakaan, kun verkossa oli jo Kielekkeen testiversio. Kiitokset tästä kuuluvat Kannan verkkovastaavalle Klaus Kurjelle, jota ilman verkkolehti olisi jäänyt ajatuksen tasolle vielä pitkäksi aikaa. Tänä vuonna Kieleke on siis tullut jälleen yhteen käännekohtaan, kun lehti siirtyy internetiin. Verkko-Kielekkeen taustasta ja toteutuksesta voit lukea tarkemmin tämän lehden sivulta 16.

Vaikka odotammekin into piukassa verkkolehden ilmestymistä, olisi toki luonnotonta, jollei pieni konservatiivinen kirjaihminen sisällämme olisi yhtään haikea. On totta, että vastapainetun lehden tuoksuttelu ja paperisten sivujen hypistely on nyt historiaa. Liian haikeaksi ei kuitenkaan kannata alkaa, sillä lopulta ulkokuori on vain ulkokuori. Kielekkeen syvin olemus löytyy ihan jostain muualta: mahtavista fennisteistä, jotka tänäkin vuonna ovat nähneet Kielekkeen eteen niin suuren vaivan, että voi vain iloita.

Kantalaiset lippuineen

Lämmöllä on muisteltava esimerkiksi erästä kesäistä iltapäivää, jolloin info-Kielekkeen kansikuvaa työstettiin. Päätoimittajien ideat oli ammennettu täysin loppuun ja olo oli varsin epätoivoinen. Kunnes Fennicumin pihalle marssi Kannan lippu liehuen fennistijoukko, joka haki inspiraatiota niin Iwo Jimasta kuin Daltonin veljeksistäkin. Kuvia räpsittiin melkoinen setti, josta riehakas daltonilaisuutta henkivä kuva valikoitui lopulliseksi kansikuvaksi. Ja taas päätyivät eräät päätoimittajat hymyämään koko loppupäiväksi. Sama fennistienergia uhkuu tämänkin lehden sivuilta, nauttikaa siis!

Unohtumattomia hetkiä tullaan varmasti viettämään lehden parissa jatkossakin. Tämänvuotinen päätoimittajaparivaljakko kiittää kuitenkin nyt kuluneesta vuodesta, sillä vuoden alussa valta vaihtuu ja Kielekkeen päätoimittajina aloittavat Annele Saikkonen ja Ilkka Numminen. Tämä ei ole siis ole loppu, vaan uusi ja upea alku. Jatkuu ensi numerossa…

Ps. Toimituksessa on tänä vuonna pyörinyt vä-
hintään yksi jouluhullu, joten ei liene yllätys,
että viimeisestä lehdestä piti saada joulunu-
mero. Railakasta joulua!

Louna & Krista

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteystiedot

Toimitus:
kieleke.toimitus@gmail.com
kieleke@lists.utu.fi

 • Päätoimittajat:
 • Elina Peltonen | elainp@utu.fi
 • Anniina Lautkankare | aslaut@utu.fi
 • Toimittajat:
  Joanna Penttala | joanna.j.penttala@utu.fi
  Vilma Ranta | verant@utu.fi
  Mariette Oksanen | masoks@utu.fi
 • Mea Lampinen | mea.s.lampinen@utu.fi
Kielekkeen tekstaripalsta

Lähetä viestisi palstalle alla olevan linkin kautta.

https://forms.gle/fMGKYQPfHdk11xWV8