Verkko-Kieleke suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestölehti0509129976
kieleke@lists.utu.fi

Henkilökunnan tervehdys fukseille

Tervetuloa opiskelemaan suomen kieltä ja suomalais-ugrilaista kielentutkimusta!

Olet tehnyt hyvän valinnan – mekin olemme! Suurin osa oppiaineen henkilökunnasta on myös opiskellut Turun yliopistossa, ja olemme halunneet jäädä. Olemme etuoikeutettuja siinä, että saamme tehdä juuri sitä, mitä rakastamme: työtä suomen ja sen sukukielten parissa. Meillä on hyvä ja keskusteleva työilmapiiri, ja suhtaudumme tulevaisuuteen ja muutoksiin avoimesti mutta emme kritiikittömästi. Pidämme kiinni korkealaatuisesta opetuksesta ja ohjauksesta ja opintojen sisältöjen laadusta.

Oppiaineessa on edustettuna kaksi linjaa, suomen kielen linja ja sukukielten eli suomalais-ugrilaisen kielentutkimuksen linja. Molemmilta linjoilta voi valmistua moniin eri ammatteihin, yhtä hyvin opettajaksi kuin muuksi kieliasiantuntijaksi. Kun tarkentaa lähemmäs, näkee hyvin monenlaisia mutta myös monin eri tavoin toisiinsa kytkeytyviä kiinnostuksen kohteita. Yhtä kiinnostaa vuorovaikutus ja toista vanha kirjakieli, mutta molemmat ovat koukussa kielioppiin. Kolmas tutkii murteita ja neljäs suomea toisena kielenä, mutta molemmat käyttävät määrällisiä menetelmiä tutkimuksessaan. Ja mikä parasta: meillä eri aiheista innostuneet saavat myös opettaa niitä. Opetus on tärkeä tieteellisestä tiedosta keskustelemisen muoto.

Ovet ovat avoinna, ja apua saa, kun sitä tarvitsee (ja joskus tyrkytämme sitä silloinkin, kun ette tarvitse). Meitä kiinnostaa, miten teillä menee ja mitä te mietitte. Henkilökunta ja opiskelijat ovat samalla puolella, sillä pelaamme kaikki kielen lumon joukkueessa.

Krista Ojutkangas

Kirjoittaja on suomen kielen opettajatuutori ja yliopistonlehtori

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteystiedot

Toimitus:
kieleke.toimitus@gmail.com
kieleke@lists.utu.fi

 • Päätoimittajat:
 • Elina Peltonen | elainp@utu.fi
 • Anniina Lautkankare | aslaut@utu.fi
 • Toimittajat:
  Joanna Penttala | joanna.j.penttala@utu.fi
  Vilma Ranta | verant@utu.fi
  Mariette Oksanen | masoks@utu.fi
 • Mea Lampinen | mea.s.lampinen@utu.fi
Kielekkeen tekstaripalsta

Lähetä viestisi palstalle alla olevan linkin kautta.

https://forms.gle/fMGKYQPfHdk11xWV8