Verkko-Kieleke suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestölehti0509129976
kieleke@lists.utu.fi

Sugri ry:n hallituksen puheenjohtajan tervehdys

Tervehtimini!

Tervetuloa pääsykokeiden telttaretkeltä uudelle polulle opinnoissasi suomen kieleen ja suomalais-ugrilaiseen kielentutkimukseen! Olen Aurora, ainejärjestö Sugri Ry:n puheenjohtaja ja opastan sinulle hieman ainejärjestöämme. Sugri on pieni, noin 60 hengen suomalais-ugrilaisen kielentutkimuksen ainejärjestö, joka on vuodesta 1973 toiminut oppiaineen ja opiskelijoiden välisenä linkkinä sekä erilaisten aktiviteettien järjestäjänä jäsennistöllemme.

Jäseniksemme ovat tervetulleita kaikki fennougristiikasta kiinnostuneet. Tapahtumamme ovat pienemmän luokan illanviettoja, mutta pyrimme myös aktiivisesti järjestämään isompia tapahtumia yhteistyössä muiden järjestöjen kanssa. Nyt syksyllä pyrimme uudelleen elävöittämään fyysisiä tapahtumiamme pitkän tauon jälkeen. Olemme myös aina avoimia uusille tapahtumaideoille! Sugrilaiset tunnetusti viettävät innokkaasti aikaa kampuksen läheisyydessä Ravintola Proffan Kellarissa, josta voit meitä käydä tähyilemässä.

Sugrille kansainvälisyys on tärkeä osa opintoja. Turussa meitä näennäisesti ei montaa ole, mutta alan opiskelijoita löytyy ympäri maailmaa! Opiskelijoille on tarjolla monia eri mahdollisuuksia kansainvälistyä, kuten kielikursseja ja kesän alussa kansainvälinen fennougristiikan alan opiskelijoiden järjestämä Ifusco-konferenssi, jonka osallistujille Sugri tarjoaa pientä taloudellista apua.
Meillä Turun yliopistossa painotumme erityisesti Volgan alueen kieliin (mariin, mordvaan ja udmurttiin), mutta laajan verkoston kautta on mahdollista erikoistua haluamalleen kielialalle. Suomalais-ugrilaisella kielentutkimuksella voi antaa myös verratonta näkökulmaa muihin aloihin sivuaineiden kautta, kuten folkloristiikka, kieliteknologia, arkeologia tai biologia. Moni ottaa myös sugrikursseja saadakseen laajempaa näkökulmaa suomen kieleen, sillä onhan fennougristiikan osaaminen erottamaton osa sitä. Laajemman sivuaineen pystyy tekemään myös virosta ja/tai unkarista.
Syksyllä järjestettävät Sugrin tutustumisbileet on helpoin askel järjestöömme ja jäseniimme. Toivon näkeväni sinut siellä!

Tiedotamme toiminnastamme järjestömme Instagramissa, Facebookissa, WhatsAppissa sekä sähköpostilistallamme. Laita seurantaan joku tai mielellään kaikki näistä. Otamme sinut ilomielin vastaan ja toivotamme onnea alkavalle yliopistourallesi!

Oaidnaleapmai!

Sugri ry:n hallituksen puheenjohtaja Aurora Piirto

Sugri ry:n hallituksen puheenjohtaja Aurora Piirto

 

Aurora Piirto
Kirjoittaja on Sugri ry:n hallituksen puheenjohtaja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteystiedot

Toimitus:
kieleke.toimitus@gmail.com
kieleke@lists.utu.fi

 • Päätoimittajat:
 • Elina Peltonen | elainp@utu.fi
 • Anniina Lautkankare | aslaut@utu.fi
 • Toimittajat:
  Joanna Penttala | joanna.j.penttala@utu.fi
  Vilma Ranta | verant@utu.fi
  Mariette Oksanen | masoks@utu.fi
 • Mea Lampinen | mea.s.lampinen@utu.fi
Kielekkeen tekstaripalsta

Lähetä viestisi palstalle alla olevan linkin kautta.

https://forms.gle/fMGKYQPfHdk11xWV8