Verkko-Kieleke suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestölehti0509129976
kieleke@lists.utu.fi

Verkko-Kieleke
Ketkä ovat Kannan hallituksessa vuonna 2021?

Vuoden ensimmäisessä Kielekkeessä on perinteisesti esitelty Kannan uusi hallitus, eikä tämä vuosi kaikessa poikkeuksellisuudessaan ole tässä asiassa poikkeus. Vuonna 2021 Kannan toimintaa luotsaa 12-henkinen huippuporukka.

Kieleke pyysi tuoreilta hallituslaisilta vastaukset seuraaviin kysymyksiin:

1. Nimi, vuosikurssi ja hallituspesti?

2. Miten päädyit hakemaan hallitukseen?

3. Mitä odotat eniten tältä vuodelta ja hallituspestiltäsi?

4. Mitä aiot tuoda pestiisi?

5. Mikä luo sinulle toivoa korona-aikana?

6. Mottosi?

7. Parasta just nyt?

Puheenjohtaja Jenni Kitinprami on tutustunut joogan saloihin.

Jenni Kitinprami

Vuonna 2021 Kannan hallitusta kipparoi neljännen vuoden opiskelija Jenni Kitinprami. Jenni on todellinen hallitusveteraani, sillä tämä on hänen kolmas kautensa Kannan hallituksessa! Hän haki puheenjohtajaksi, sillä puheenjohtajuus alkoi kiinnostaa häntä enenevässä määrin jo edellisen vuoden puolella, ja hän ei ollut vielä valmis jättämään hallitustoimintaa taakseen. Puheenjohtajuus oli siis luonnollinen jatkumo Jennin kunnioitattavalle hallitusuralle.

Kanta on Jennille rakas järjestö, jonka toiminnan kehittäminen on ollut hänelle kunnia-asia. Hän toivookin voivansa hyödyntää aiempia tietojaan ja kokemuksiaan puheenjohtajan pestissä. Vuodelta 2021 Jenni odottaa eniten sitä, mitä kaikkea upeaa uusi hallitusporukka saa aikaiseksi. Puheenjohtajuudeltaan Jenni taas odottaa kokemuksia ja itsensä haastamista. Jennin motto on ”Kaikki järjestyy.”, ja hän aikookin tehdä parhaansa ja ottaa pestinsä haltuun omalla äitimäisellä energiallaan.

Korona-aikana Jennille on tuonut toivoa erityisesti se, että pari hänen läheisintä ystäväänsä ovat päättäneet avioitua lähivuosina, ja hän pääsee toimimaan molempien kaasona! Hääjuttuja suunnitellessa Jennistä myös tuntuu, että korona loppuu vielä joskus.

Parasta just nyt on Jennin mielestä jooga, jota hän kuvaa seuraavalla tavalla: ”Aiemmin tää liikunnan muoto on ollut yks iso inhokki, mutta nyt oon huomannut, että jos päivittäin käyttää edes 10 minuuttia pelkkään hengittämiseen, seinät ei tunnu kaatuvan päälle ihan niin pahasti. (Ja se liikkumisaspektikin on ihan kiva, varsinkin kun viettää keskimäärin 8 tuntia päivässä istumalla koneen ääressä.)”

Varapuheenjohtaja Anna Hollo

Varapuheenjohtaja Anna Hollo nauttii talviurheilusta.

Anna Hollo

Jennin aisaparina puheenjohtajistossa toimii kolmannen vuosikurssin opiskelija ja toisen kauden hallituslainen Anna Hollo. Alun perin Anna päätyi hallitukseen puolivahingossa vuoden 2019 syyskokouksessa, kun taloudenhoitajan pestiin ei ollut halukkaita. Anna ei siis pelkää haasteita, ja varapuheenjohtajan pesti olikin sopivan haastavan ja monipuolisen oloinen etappi Annan hallitusuralle, sillä hän halusi kokea vielä toisen hallitusvuoden.

Anna odottaa vuodelta 2021 ja hallituspestiltään eniten tapahtumien ideoimista ja organisoimista. Lisäksi hän odottaa pääsevänsä tutustumaan uusiin hallituslaisiin ja tekemään monipuolisesti vähän kaikkea sekä toivottavasti näkemään ihmisiä myös kasvotusten. Anna aikoo selvitä pestistä innokkuudellaan, luovuudellaan ja hyvillä organisointitaidoillaan. Lisäksi hän pyrkii olemaan tsemppaava ja kannustava varapuheenjohtaja.

Korona-aikana Annalle luo toivoa perheen kanssa vietetty aika, lukeminen ja luonnossa lenkkeily. Parasta just nyt on Annan mielestä hiihtäminen ja HBO:n Euphoria -sarja. Varsinaista mottoa Annalla ei ole, mutta seuraava Skamin Nooran repliikki toimii luontevana elämänohjeena: ”Koska ikinä ei voi tietää mitä toisen elämässä on meneillään niin oo kiltti, aina.”

Taloudenhoitaja Sara Ijäs

Taloudenhoitaja Sara Ijäs toivoo pääsevänsä sitsaamaan pian.

Sara Ijäs

Kannan uuden hallituksen taloudenhoitaja on myös Kielekkeen päätoimituksesta tuttu toisen vuoden opiskelija Sara Ijäs.

Tarina Saran hallitusuran alkamisesta on hyvin samankaltainen kuin Annalla – taloudenhoitajaksi ei ollut syyskokouksessa halukkaita, ja Saraa ehdotettiin, joten hän tarttui haasteeseen. Tähän mennessä Sara on pitänyt pestistään. Eniten vuodelta 2021 Sara odottaa sitsejä. Saran tavoite taloudenhoitajana on, että Kanta ei menisi konkkaan tänäkään vuonna.

Koronan keskellä Saralle luo toivoa tieto siitä, että vallitseva tila ei ole pysyvä sekä se, että hän tekee itse kaiken voitavansa. Parasta just nyt on uusi wokkipannu.

Saran motto on Seppo Taalasmaan ikoninen lausahdus ”Rahan tuloa ei voi estää”.

Sihteeri Mariette Oksanen Kuva: Rosette Oksanen

Sihteeri Mariette Oksanen odottaa pestiltään uuden oppimista.
Kuva: Rosette Oksanen

Mariette Oksanen

Kannan sihteerinä vuonna 2021 toimii fuksi Mariette Oksanen. Mariette päätyi hakemaan hallitukseen, koska hän halusi päästä luomaan kontakteja oman alansa ihmisiin. Sihteerin pestiltä hän odottaa eniten sitä, että saa kokemusta järjestötoiminnasta. Vuodelta 2021 Mariette odottaa uuden oppimista ja sitä, että epävarmoista asioista tulee varmoja. Sihteerin pestissä hänen mentaliteettinsa onkin, että hän hoitaa pestinsä niin hyvin kuin pystyy.

Korona-aikana Marietelle luo toivoa ajatus siitä, että korona ei (toivottavasti) kestä ikuisesti. Yksi Marieten motoista on klassinen ”Etiäppäi, sano mummo lumessa”. Parasta just nyt Marieten elämässä on vapaus ja rakkaus.

Tiedottaja Jasmin pyrkii pitämään Kannan sometilit mielenkiintoisina. Kuva: Heli Kiiskilä

Tiedottaja Jasmin Hämäläinen pyrkii pitämään Kannan sometilit mielenkiintoisina.
Kuva: Heli Kiiskilä

Jasmin Hämäläinen

Kannan tiedottajana vuonna 2021 toimii fuksi Jasmin Hämäläinen. Jasminin oli alun perin ollut tarkoitus pysytellä kaukana ainejärjestöhommista, mutta hän lähtikin tiedottajan pestiin, eikä ole katunut päätöstään. Tiedottajan pesti veti Jasminia puoleensa, sillä hän on aina nauttinut visuaalisuudesta ja halusi päästä kehittämään sitä puolta itsessään.

Vuodelta 2021 Jasmin odottaa ”kaikkea huisia”, erityisesti tapahtumien keksimistä kantalaisille. Hän myös toivoo saavansa hoidettua pestinsä niin, ettei ”tiedotuspuoli ainakaan hirveästi aiheuta nurinaa”. Pestiltään hän odottaa erityisesti, että hänen taitonsa kehittyvät ja että hän saa pestiinsä liittyen uusia oivalluksia.

Jasmin viettää paljon aikaa Instagramissa, joten hänen suurimmat tiedotukselliset suunnitelmansa liittyvätkin siihen. Hänen tavoitteenaan on erityisesti tuottaa kuvamateriaalia Kannan käyttöön sekä luoda mielenkiintoista ja uutta sisältöä Kannan sometileille.

Jasmin kuvaa korona-aikaansa seuraavalla tavalla: ”Miun elämän onnellisinta aikaa oli, kun keväällä kaiken pysähtyessä sain linnottautua metsän keskelle nauttimaan luonnonrauhasta, metsäretkistä ja päiväunista auringon lämmittämissä männiköissä. Viihdyn siis hyvin omissa oloissani, joten aivan kamalasti korona ei ole menooni vaikuttanut, vaikka toki halajankin jo aivan normaalin opiskelun pariin!”

Jasminin motto on ”Rokkenroll ja raajat ilmaan!” ja parasta just nyt on joraaminen keittiössä, talviaurinko ja se, että hänen jääkaapistaan löytyy vielä aimo siivu porkkanakakkua!

Koulutuspoliittinen vastaava Aino Kaunismaa

Mahdollisuus vaikuttaa omaan oppimisympäristöön motivoi Aino Kaunismaata.

Aino Kaunismaa

Koulutuspoliittisena ja kansainvälisenä vastaavana sekä toisena Osma-vastaavana toimii koronavuoden fuksi Aino Kaunismaa. Aino oli jo melko varhaisessa vaiheessa fuksisyksynään päättänyt hakea hallitukseen ja kopon pesti valikoitui, koska se kiinnosti erityisesti.

Pestiltään Aino odottaa erityisesti, että hän voi olla avuksi kanssaopiskelijoilleen, oli se sitten opintopiirien järjestelyä tai palautteen viemistä eteenpäin. Tavoitteena hänellä on selvitä pestistä kunnialla. Loistavat edellytykset pestiin tarjoaa Ainon aito halu päästä vaikuttamaan oppimisympäristöön ja kursseihin. Hänen mentaliteettinsa on se, että aina on jotain, minkä voi tehdä paremmin. Hän pyrkiikin parhaansa mukaan kuuntelemaan opiskelijoiden palautteita ja toiveita sekä viemään ne eteenpäin.

Myös Ainolle tuo korona-aikana toivoa ajatus siitä, että korona-aika menee vielä ohi ja päästään taas takaisin normaaliin elämään. Ainon motto on ”You have to be odd to be number one” ja parasta just nyt laskiaispullat.

Tapahtumavastaava Merena Aaltonen

Merena Aaltonen lähti uudestaan tapahtumavastaavaksi.

Merena Aaltonen

Kannan tapahtumavastaavana ja toisena Osma-vastaavana toimii toisen vuosikurssin opiskelija Merena Aaltonen. Merena oli myös viime vuonna tapahtumavastaava ja halusi lähteä toiselle kierrokselle!

Merena odottaa pestiltään eniten, että Kanta pääsisi järjestämään hauskoja tapahtumia poikkeuksellisesta ajasta huolimatta. Hän toivoo, että pääsisi pestissään hyödyntämään hallitustoiminnasta kertynyttä kokemustaan ja tuomaan hyvää fiilistä.

Myös Merena saa toivoa siitä, että korona-aika loppuu toivottavasti ja normaali (opiskelu)arki jatkuu joskus. Merenan motto etenkin korona-aikana on ollut ”Tulee, mitä tulee”. Parasta just nyt on Merenan mukaan se, että aurinko paistaa ja kevät tulee!

Tapahtumavastaava Joonas Sillanpää

Tapahtumavastaava Joonas Sillanpää toivoo pääsevänsä järjestämään fyysisiä tapahtumia.

Joonas Sillanpää

Merenan työpari tapahtumavastaavana on toisen vuoden opiskelija Joonas Sillanpää. Hän toimi viime vuonna liikuntasopona ja kaikesta koronakurjuudesta huolimatta päätti lähteä toiselle hallituskaudelle, sillä hallitustoiminnasta jäi hyvä fiilis.

Joonas toivoo vuodelta 2021, että pääsisi järjestämään oikeita fyysisiä tapahtumia. Tämä timanttisten tapahtumakonseptien taitaja aikookin tuoda pestiinsä yllättävyyttä ja laatikon ulkopuolelta ajattelua.

Korona-aikana Joonakselle ovat luoneet toivoa hänen elämässään tapahtuneet suuret, ”eteenpäin vievät” muutokset. Esimerkiksi parasta just nyt on uusi koti!

Joonaksen motto on ”Jos et pysty tekeen mitää hyödyllistä, tee jotain hauskaa”.

Kulttuurisopo Elias taitaa myös mandoliininsoiton!

Kulttuurisopo Elias Kukkonen taitaa myös mandoliininsoiton!
Kuva: Erika Löytynoja

Elias Kukkonen

Kannan kulttuuri- ja sosiaalipoliittisena vastaavana sekä yhdenvertaisuusvastaavana toimii vuonna 2021 toimii fuksi Elias Kukkonen. Elias päätyi hakemaan hallitukseen, sillä hän ei ole aiemmin ollut mukana missään järjestötoiminnassa, ja hän ajatteli jo ennen opiskelupaikan saamista, että järjestötoimintaa olisi mukava kokeilla yliopistossa. Koronan tuoma tylsyys ja edellisen vuoden hallituslaisten loistavat myyntipuheet sinetöivät hallitukseen hakemisen.

Elias ei uskalla olla vuoden 2021 suhteen liian optimistinen, mutta odottaa paluuta melko normaaliin arkeen, jossa turvavälit, maskit ja rajoitukset poistuisivat vuoden mittaan. Hän odottaa erityisesti pääsevänsä keikoille, teatteriin ja yliopistolle sekä tapaamaan isovanhempiaan ja sitsaamaan fyysisesti. Pestiltään hän odottaa erityisesti kulttuuriekskursioiden järjestämistä.

Pestinsä hoitamisessa Eliasta ohjaa kiinnostus asioihin, joiden parissa hän pääsee toimimaan. Hän toivoo myös antavansa kanssaopiskelijoilleen itsestään helposti lähestyttävän kuvan, jotta häneen on helppo ottaa yhteyttä esimerkiksi yhdenvertaisuusasioissa.

Vaikka toivoa on ollut viime aikoina hankala löytää, Eliakselle toivoa tuo rokotusten alkaminen, vaikka se onkin ollut hidas. Parasta just nyt Eliaksen mielestä ovat pitkät kävelylenkit jokivarren (aurinkoisissa talvimaisemissa), Itse valtiaat Yle Areenassa ja Sturle Dagslandin sekä Black Country, New Roadin debyyttialbumit.

Eliaksen motto on peräisin David Bowielta: ”I feel confident imposing change on myself. It’s a lot more fun progressing than looking back. That’s why I need to throw curve balls.”

Liikuntasopo Eelis

Liikuntasopo Eelis Autio nauttii videopeleistä kavereidensa kanssa.

Eelis Autio

Vuoden 2021 liikunta- ja sosiaalipoliittisena vastaavana sekä toisena yhdenvertaisuusvastaavana toimii fuksi Eelis Autio. Eelis päätyi hakemaan hallitukseen käytyään edeltäjänsä järjestämissä liikuntatapahtumissa ja koska hän ajatteli liikuntamahdollisuuksien tarjoamisen opiskelukavereille olevan hänen kykyjään ja kiinnostuksiaan vastaava tehtävä.

Eeliksellä ei ole erityisiä odotuksia hallituskaudelle 2021, sillä vallitseva aika hankaloittaa liikuntatapahtumien täysipainoista järjestämistä. Hän toivoo, että rokotteen tulon myötä päästäisiin syksyllä järjestämään jo monimuotoisemmin liikuntatapahtumia. Eelis myös toivoo, että tilanteen salliessa päästäisiin järjestämään suurempia tapahtumia, joiden valmisteluun käytettäisiin enemmän aikaa ja rahaa.

Korona-aikana Eelikselle tuo toivoa rokote, jonka hän aikoo itsekin ottaa. Parasta just nyt Eeliksen mielestä on videopelit kaverien kanssa. Eeliksen motto on ”Anteeksi saa helpommin kuin luvan”.

Vääpeli Sofia Laine odottaa yhä myyjäisiä.

Sofia Laine haluaa tehdä Kannasta entistä ympäristöystävällisemmän järjestön.

Sofia Laine

Kannan vääpelinä ja ympäristövastaavana kaudella 2021 toimii viime vuoden tapaan neljännen vuosikurssin kantalainen Sofia Laine. Sofia päätyi hakemaan toiselle kaudelle, koska koronavuosi jäi harmittamaan, ja hän halusi antaa vääpeliydelle uuden mahdollisuuden.

Hallituskaudelta 2021 Sofia toivoo, että pääsisi järjestämään edes yhdet myyjäiset. Pestiinsä Sofia aikoo tuoda hyvää ruokaa, ja hänen tavoitteenaan on kiinnittää tänä vuonna entistä enemmän huomiota ympäristöasioihin ja auttaa Kantaa tekemään kestävämpiä valintoja.

Korona-aikana toivoa Sofialle luovat koirat, jotka ovat autuaan tietämättömiä koronatilanteesta. Sofian motto on ”Elämä on liian lyhyt huonon ruuan syömiseen” ja parasta just nyt on Assarin talvipullat.

Eeva Pasanen tarttui uuden pestin tuomiin haasteisiin.

Eeva Pasanen tarttui uuden pestin tuomiin haasteisiin.

Eeva Pasanen

Kannan hallituksen upouudessa yritys-, yhteistyö- ja ulkosuhdevastaavan pestissä toimii toisen vuoden opiskelija Eeva Pasanen. Eeva päätyi hakemaan toiselle kaudelle hallitukseen, sillä edellisestä kaudesta jäi hyvä fiilis, ja uusi pesti kiinnosti.

Eeva odottaa vuodelta 2021, että tästä vuodesta tulisi parempi kuin viime vuodesta. Hän toivoo, että elämä muuttuisi taas normaaliksi ja Kanta pääsisi järjestämään monenlaisia tapahtumia. Hallitusvuoden odotuksiaan Eeva summaa seuravasti: ”Hallituspestiltäni odotan uusia juttuja niin Kannalle kuin myös itsellenikin yritys-, yhteistyö- ja ulkosuhdevastaavana. On mielenkiintoista muokata pestin sisältöä ja nähdä, millaiseksi se tästä kehittyy.”

Koska pesti on uusi, pääsee Eeva toteuttamaan itseään pestin raamien rajoissa. ”Kehitteillä on kaikenlaista, joten kannattaa pysyä kuulolla!” toteaa Eeva.

Myös Eevalle luo korona-aikana toivoa se, että koko ajan lähestytään sitä hetkeä, kun kaikki palaa normaaliksi. Eeva myös toteaa, että korona-aika on tuonut esiin uudella tavalla ihmisten kekseliäisyyden ja sisukkuuden, mistä on varmasti hyötyä myös tulevaisuudessa.

Eevan motto on ”Aina kannattaa yrittää” ja parasta just nyt ihanat talvikelit ja aurinko.

Ilkka Olkku
Kirjoittaja on kolmannen vuoden suomen kielen opiskelija ja yksi Kielekkeen päätoimittajista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteystiedot

Toimitus:
kieleke.toimitus@gmail.com
kieleke@lists.utu.fi

 • Päätoimittajat:
 • Elina Peltonen | elainp@utu.fi
 • Anniina Lautkankare | aslaut@utu.fi
 • Toimittajat:
  Joanna Penttala | joanna.j.penttala@utu.fi
  Vilma Ranta | verant@utu.fi
  Mariette Oksanen | masoks@utu.fi
 • Mea Lampinen | mea.s.lampinen@utu.fi
Kielekkeen tekstaripalsta

Lähetä viestisi palstalle alla olevan linkin kautta.

https://forms.gle/fMGKYQPfHdk11xWV8