Verkko-Kieleke suomen kielen opiskelijoiden lehti0509129976
kieleke@lists.utu.fi

KOPO
Kaipuu kampukselle

Hei kaikki ja hyvää alkanutta vuotta!

Tämä lukuvuosi on ollut poikkeuksellinen, ja vaatinut kaikilta sopeutumista. Etäopiskelun lisäksi uudenlaisia haasteita ovat tuoneet kaikki ne rajoitukset ja suositukset, jotka ovat vaikuttaneet enemmän tai vähemmän jokaiseen meistä. ”Koronafuksina” syksyllä itsekin jännitin, tutustunko täällä keneenkään, kun tapahtumat on peruttu ja lähiopetustakaan ei ole.

Tämän vuoden ensimmäisen Kielekkeen teemana on toivo. Toivo on ihana asia; se antaa luvan haaveilla ja unelmoida, ja parhaimmillaan se antaa voimaa jaksaa hankalampien hetkien yli. Juuri nyt sellaista positiivisuutta tarvitaan. Itse toivon tällä hetkellä, että poikkeustilanne olisi syksyyn mennessä ohi ja pääsisimme kampukselle. Toivon myös, että ensi syksyn fuksit saisivat opiskelulleen vähän normaalimman alun kuin me.

Ja onhan etäopiskelussa ollut yllättäviä hyviäkin puolia! Opettajiin tutustuu jotenkin ihan eri tavalla, kun voi nauraa näppäimistön päällä istuvalle kissalle, tai keskustella taustalla näkyvän viherkasvin valontarpeesta. Yksi mieleenpainuvimmista kerroista oli, kun vierailevan luennoitsijan koiranpentu kakkasi lattialle kesken tunnin. Ja kuka nyt ei olisi aina välillä makoillut sängyssä peiton alla seuraamassa opetusta? Teepä se luentosalissa.

 Aino Kaunismaa
Kirjoittaja on Kannan koulutuspoliittinen vastaava

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Yhteystiedot

Toimitus:
kieleke[at]lists.utu.fi

Päätoimittajat:
Joonas Sillanpää | joonas.k.sillanpaa[at]utu.fi
Sara Ijäs | sara.u.ijas[at]utu.fi
Hilda Hietanen | hilda.h.hietanen[at]utu.fi
Anna Hollo | anna.k.hollo[at]utu.fi

Toimittajat:
Erika Löytynoja | erika.i.loytynoja[at]utu.fi
Emmi Saarnilehto | emmi.j.saarnilehto[at]utu.fi
Merena Aaltonen | merena.m.aatonen[at]utu.fi
Sini Launiainen | sini.h.launiainen[at]utu.fi
Wilma Laitiainen | wilma.v.laitiainen[at]utu.fi

Kielekkeen tekstaripalsta

Lähetä viestisi Kielekkeen tekstaripalstalle alla olevan linkin kautta.

https://forms.gle/fMGKYQPfHdk11xWV8