Verkko-Kieleke suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestölehti0509129976
kieleke@lists.utu.fi

Verkko-Kieleke
Kun olet jumissa, vaihda maisemaa

Luet parhaillaan vuoden viimeistä Kielekettä. Olemme tänä vuonna luoneet lehtien teemat tietynlaisista vastakkainasetteluista; keväällä teemojamme olivat menneisyys ja nykyisyys ja nyt syksyllä luonto ja urbaanius.

Näkökulman ja maiseman vaihto tekee hyvää, olen huomannut sen varsinkin näin koronavuoden aikana. Pitää hetkeksi lähteä luontoon löytääkseen kaupungin parhaat puolet, ja käydä kaupungissa kaivatakseen luonnon rauhaan. Itselle maiseman vaihto toimii virkistyksenä, ja niitä harvoja vaihtoja on osannut etenkin tänä vuonna arvostaa vielä enemmän.

Tässä lehdessä päästään arvailemaan Urbaani sanakirjan sanoja, lukemaan Kannan puheenjohtajan Ilkan mietteitä Turusta, muistuttamaan itseämme rauhoittumisen tärkeydestä ja sukeltamaan Etä-Osmaan mukaan. Lisäksi saamme nauttia henkilökunnan palstalla Tommi Kurjen analyysista kaupunkilaisten kielenkäytöstä. Kielekkeen järjestämän joulukilpailun voitti sykähdyttävä tarina tontusta ja lapsesta. Kielekkeen päätoimituksen Joonas kirjoittaa myös mietteitä kaupunkikehityksestä. Ja mitä olisikaan lehti kaupunkilaisuudesta ilman pääkaupunkiseudun kosketusta, eli rakkaan Osma-sisarjärjestömme Siula ry:n kuulumisia.

Uusi toimitus aloittaa toimintansa vuoden alusta. Kielekkeen toimitukseen valittiin syyskokouksessa seuraavat henkilöt:

Erika Löytynoja, Joonas Sillanpää, Hilda Hietanen, Sara Ijäs, Heli Kiiskilä, Ilkka Olkku, Jasmin Hämäläinen ja Mariette Oksanen.

Kielekkeen tämän vuoden toimitus haluaa tämän lehden myötä toivottaa teille lukijoille oikein hyvää uutta vuotta 2021!

Minnamari Räsänen
Kirjoittaja oon yksi Kielekkeen päätoimittajista ja kuudennen vuoden suomen kielen opiskelija

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteystiedot

Toimitus:
kieleke.toimitus@gmail.com
kieleke@lists.utu.fi

 • Päätoimittajat:
 • Elina Peltonen | elainp@utu.fi
 • Anniina Lautkankare | aslaut@utu.fi
 • Toimittajat:
  Joanna Penttala | joanna.j.penttala@utu.fi
  Vilma Ranta | verant@utu.fi
  Mariette Oksanen | masoks@utu.fi
 • Mea Lampinen | mea.s.lampinen@utu.fi
Kielekkeen tekstaripalsta

Lähetä viestisi palstalle alla olevan linkin kautta.

https://forms.gle/fMGKYQPfHdk11xWV8