Verkko-Kieleke suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestölehti0509129976
kieleke@lists.utu.fi

Joululoma on opiskelijan etuoikeus

Näin joulun alla kaupungilla pitäisi olla vilinää ja vilskettä, kenties myös helinää ja helskettä, mutta kaupunki on hiljainen. Ainakin, jos vertaa normaaliin joulunalusaikaan. Tänäkään jouluna tuskin vältytään jouluruuhkilta, mutta tavallista maltillisempina ne varmasti pysyvät. Itse olen aina nauttinut ajasta ennen joulua. Lahjojen hankkiminen, joululaulut ja -koristeet sekä joulumielen löytäneet ihmiset ovat aina saaneet minut hyvälle tuulelle. Jos sen lisäksi on silloin tällöin muutama luminen pakkaspäivä, voin hetkeksi unohtaa kaikki murheet. Jouluvalojen loisteessa, hennon lumiviilun peittämänä Turku on kauneimmillaan. Sen kokemuksen saavuttaminen on harvinaista.

Jouluun rauhoittuminen on monelle opiskelijalle valtavan tärkeää. Se on sellainen etuoikeus, josta ei työelämässä välttämättä pääse nauttimaan. En osaa kertoa kaupunkijoulusta, koska en ole sellaista kokenut. Tänäkin jouluna lähden kotipuoleen maaseudulle. Vaikka Turku onkin rakas kotini ja voisin hyvin viettää joulua täällä, minulle on kuitenkin tärkeää viettää joulua perheen kanssa.

Koska meillä on joulu, eikä rasita koulu, on syytä olla iloinen.  Yliopisto saattaa kuitenkin rasittaa joulunakin. Opintojen sivuun laittaminen onnistunee aatosta kenties aina Tapaninpäivään saakka, mutta entä muuna aikana? Monet pystyvät varmasti rentoutumaan joulun aikaan pidemmänkin tovin, mutta joskus töitä opintojen eteen on tehtävä joulunkin aikaan. Olisi kuitenkin tärkeää osata hellittää hetkeksi. Rentoutuminen ja lepo antavat voimaa opintojen jatkamiselle tammikuussa. En suinkaan suosittele jättämään rästejä hoitamatta, mutta suosittelen harkitsemaan, onko lepo kuitenkin lopulta tehokkaampi keino edistää opintoja. Hyvinvoiva ihminen on aina tehokkaampi kuin uupunut. Vietätpä joulua kaupungissa tai maaseudulla, muista nauttia siitä. Syö hyvin ja lepää, niin olet entistä ehompana opintiellä, kun vastuu ja velvollisuudet taas kutsuvat.

Kannan hallituksessa ja Kielekkeessä joulun jälkeen aloittaville voisin vielä sanoa pari sanaa. Uuden hallituksen työ Kannan toiminnan edistämiseksi ja ylläpitämiseksi alkaa heti, kun uusi lukukausi alkaa. Teille, joille toiminta on uutta, alku on varmasti raskas. Uuden tiedon vastaanottaminen rasittaa aivoja, joten ladatkaa niitä nyt. Sama koskee Kielekkeen uutta toimitusta. Vaikka tulevassa toimituksessa onkin hyvä määrä tekijöitä, on uuden oppimista paljon. Ei silti syytä huoleen, yhdessä me selviämme vuodesta 2021, josta tulee toivon mukaan hieman valoisampi. Onnea uuteen hallituskauteen ja Kielekkeen toimituskauteen meille kaikille.

Joonas Sillanpää
Kirjoittaja on Kannan hallituksen väistyvä liikuntasöpö ja tulevan kauden tapahtumavastaava

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteystiedot

Toimitus:
kieleke.toimitus@gmail.com
kieleke@lists.utu.fi

 • Päätoimittajat:
 • Elina Peltonen | elainp@utu.fi
 • Anniina Lautkankare | aslaut@utu.fi
 • Toimittajat:
  Joanna Penttala | joanna.j.penttala@utu.fi
  Vilma Ranta | verant@utu.fi
  Mariette Oksanen | masoks@utu.fi
 • Mea Lampinen | mea.s.lampinen@utu.fi
Kielekkeen tekstaripalsta

Lähetä viestisi palstalle alla olevan linkin kautta.

https://forms.gle/fMGKYQPfHdk11xWV8