Verkko-Kieleke suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestölehti0509129976
kieleke@lists.utu.fi

Verkko-Kieleke
Kirje fuksille 2020

Moikka fuksi 2020!

Ensiksikin, suuret onnittelut opiskelupaikasta. Olet valinnut valtavan hienon alan. Itse olen viime vuoden fuksi ja haluan kertoa sinulle hieman fuksivuodestani, jotta tiedät, mitä odottaa. Huomautan kuitenkin, että jokaisen kokemukset ovat tietenkin yksilöllisiä.

Fuksien ensimmäiset opiskeluviikot ovat orientaatioviikkoja. Olet saattanut kuulla näistä vanhemmilta opiskelijoilta. Niiden aikana tutustutaan yliopisto-opiskeluun ja kanssaopiskelijoihin. Nämä viikot olivat itselleni ikimuistoiset. Näinä viikkoina ystävyyssuhteet saattavat saada alkunsa. Meidän orientaatioviikoilla tuutorimme olivat suunnitelleet lähes joka illalle jotakin aktiviteettia ja päivät tutustuimme yliopistomaailmaan virallisemmin. Myönnettäköön, että näiden viikkojen jälkeen olin todella väsynyt. Älä kuitenkaan huolehdi, vaikka et syystä tai toisesta kerkeäisi osallistua viikoilla kaikkiin iltamenoihin, sillä kyllä tutustua kerkeää kanssaopiskelijoihin ja hienoja tapahtumia on koko vuosi täynnä.

Vaikka opiskelijakulttuuriin liitetään vahvasti alkoholi, ainejärjestössämme on myös monia alkoholittomia tapahtumia, kuten peli- tai leffailtoja. Kukaan ei painosta ketään juomiseen, vaan jokainen tekee omat valintansa. Muutenkin ainejärjestössämme olen kokenut, että jokainen saa olla juuri sellainen kuin on.

Jos minulta kysytään fuksivuoden kohokohtaa, vastaan ehdottomasti Osman, eli tapahtuman, jossa kaikki suomen kielen opiskelijat kautta maan tapaavat toisensa. Viime vuonna Osma järjestettiin Turussa. Ensi vuonna Osmaa juhlitaan Joensuussa. Oli mahtavaa viettää aikaa ja sitsejä saman alan opiskelijoiden kanssa. Puhuttavaa riitti loputtoman paljon.

Kantalaiset sitseillä Osmassa.

Kantalaiset sitseillä Osmassa.

Kurssit alallamme ovat olleet erittäin mielenkiintoisia ja olen oppinut vuoden aikana paljon. Opinnot ovat sujuneet helposti, kun opiskelee alaa, joka kiinnostaa. Töitä kurssien eteen on saanut tehdä, mutta kun on motivaatio kohdallaan, se on ollut mielekästä. Myös alamme henkilökunta on erittäin ymmärtäväistä ja mukavaa porukkaa. Heille voi jutella miltein mistä vaan asiasta. Toivon sinulle jaksamista ja motivaatiota kurssien suorittamiseen.

Fuksivuosi on monelle suuri muutosten vuosi. Monet esimerkiksi muuttavat uuteen kaupunkiin tai ensikotiinsa korkeakoulun alkaessa. Muista, että asioilla on tapana järjestyä. Löydät vuoden aikana varmasti tasapainon uudenlaiseen elämääsi. Ole armollinen itsellesi.

Nähdään pian

Sara

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteystiedot

Toimitus:
kieleke.toimitus@gmail.com
kieleke@lists.utu.fi

 • Päätoimittajat:
 • Elina Peltonen | elainp@utu.fi
 • Anniina Lautkankare | aslaut@utu.fi
 • Toimittajat:
  Joanna Penttala | joanna.j.penttala@utu.fi
  Vilma Ranta | verant@utu.fi
  Mariette Oksanen | masoks@utu.fi
 • Mea Lampinen | mea.s.lampinen@utu.fi
Kielekkeen tekstaripalsta

Lähetä viestisi palstalle alla olevan linkin kautta.

https://forms.gle/fMGKYQPfHdk11xWV8