Verkko-Kieleke suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestölehti0509129976
kieleke@lists.utu.fi

Opiskelukoomasta vappubooleille

Se oli se Kannan hallituksen viides kokous 13.3. Röhnötin rennosti Tossun säkkituolilla ja seurasin esityslistaa. Kohdassa ’Tulevat tapahtumat’ hämmästyin, kun arvoisat bilemaisterimme ilmoittivat julkaisevansa Kaverisitsien tapahtuman Facebookiin jo kyseisellä tai seuraavalla viikolla.

Nyt jo? – pohdin mielessäni ja vilkaisin kalenteria. Tapitin hetken päivää ja tajusin, että vappuun on enää reilu kuukausi. Eikö juuri ollut tammikuu?

Siinä sitten heräsin horroksesta ja tajusin, että kolmas periodi on jo takana päin ja pian on vappu. Fuksivuonna muistan odottaneeni vappua pitkään ja lopulta se tuli. Toisena vuotena hallituksen tapahtumavastaavana olin tietenkin vapun menoissa mukana jo tammikuussa, kun suunnittelin ja varailin tiloja. Nyt kun varapuheenjohtajana minulla ei ole selkeää omaa vastuualuetta, ja auttelen lähinnä muita tarpeen mukaan, en huomaa, miten nopeasti aika kuluu.

Henkilökohtaisesti oma kevääni on mennyt ahkerasti opiskellen ja noppia on sadellut jo runsain mitoin opintorekisteriin. Siksi tuntuu, että en ole huomannut ajan etenemistä. Osma oli ja meni, ja silloinkin huomasin pohtivani, että vastahan sitä oltiin siellä Oulussa. Kahtena aikaisempana lukuvuotena olen selkeästi tiedostanut, koska taas seuraavat kekkerit ovat. Tänä lukuvuotena keskittymiseni on taas ollut kiinni opinnoissa ja kurssien suorittamisessa. Tämä muutos on myös järkyttänyt minua. Kun istuu mieluummin kotona nyhväämässä esseiden kimpussa kuin kirmaa pitkin Eerikinkatua kohti opiskelijan paratiisia (lue Lyniä), tajuaa, että valmistuminen lähenee.

Vaikka itse heräsin tämän vapun järkkäilemiseen silmät unihiekassa ja poskessa tyynyn kuva, olen kiitollinen mahtavasta hallitustiimistä, joka on jo lähtenyt suunnittelemaan kaikkea mahtavaa tulevalle vappuviikolle. Koko kevät on ollut Kannan tapahtumien puolesta runsas: peli-iltoja, kahdet bileet, sitsit, myyjäisiä, teatteriekskursio ja vähän kiipeilyäkin. Kuitenkin runsaasta tapahtumien määrästä huolimatta hallituksen kevään toiminta kulminoituu vappuun.

Odotan itse innolla vappua, sillä se on myös henkilökohtaisesti koko opiskeluvuoden kohokohta. Olen innoissani, kun saan olla mukana vaikuttamassa siihen, millainen Kannan vappu on, ja pystyn kehittämään sitä muun hallituksen kanssa paremmaksi. Vapun jälkeen hallitus saakin sitten kirmata kevyemmille kesälaitumille ja lepuuttaa mieltään hetken aikaa, ennen kuin alkaakin jo syksyn ja fuksiviikkojen tapahtumien suunnittelu. Puhumattakaan marraskuun kohokohdasta nimittäin Osmasta, joka järjestetään tääl rakkaas Turuus! (Be there or be square!)

Tällä hetkellä olen täynnä tarmoa ja haluan kiittää siitä kevätaurinkoa. Tuskin siis maltan odottaa tulevaa vappua ja syksyä kaikkine tapahtumineen! Toivon myös, että sinä, rakas kantalainen siellä, tulet ja otat osaa tapahtumiin, sillä me teemme tätä juuri sinua varten! Puss och kram! <3

Iris Nurmi
Kirjoittaja on kalenteriaan hämmentyneenä pläräävä Kannan varapuheenjohtaja.

One Response to Opiskelukoomasta vappubooleille

 1. Paluuviite: Verkko-Kieleke » Kun herätään

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteystiedot

Toimitus:
kieleke.toimitus@gmail.com
kieleke@lists.utu.fi

 • Päätoimittajat:
 • Elina Peltonen | elainp@utu.fi
 • Anniina Lautkankare | aslaut@utu.fi
 • Toimittajat:
  Joanna Penttala | joanna.j.penttala@utu.fi
  Vilma Ranta | verant@utu.fi
  Mariette Oksanen | masoks@utu.fi
 • Mea Lampinen | mea.s.lampinen@utu.fi
Kielekkeen tekstaripalsta

Lähetä viestisi palstalle alla olevan linkin kautta.

https://forms.gle/fMGKYQPfHdk11xWV8