Verkko-Kieleke suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestölehti0509129976
kieleke@lists.utu.fi

Verkko-Kieleke
Alumnit <3 opiskelijat

Alumniyhdistys Fenniks on luotu tukemaan opiskelijoiden työllistymistä. Pidämme oppiaineen ja ainejärjestön kanssa aktiivisesti yhteyttä tämän tarkoituksen toteuttamiseksi. Ensi keväänä järjestämme työelämätapahtuman, ja onpa tämä alumnipalstakin osa Fenniksin opiskelijoita tukevaa toimintaa.

Fenniksin tarkoituksena on Turun yliopiston suomen kielen opiskelijoiden alumnitoiminta – niin lukee säännöissämme. ”Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys pitää yhteyttä ainejärjestöön ja oppiaineen henkilökuntaan sekä järjestää tapaamisia ja tapahtumia, joilla edistetään yhdistyksen jäsenten verkostoitumista sekä tuetaan opiskelijoiden työllistymistä valmistumisen jälkeen.”

Viisivuotisen historian aikana yhteyttä on pidetty vaihtelevasti. Aina on ollut ilmeistä, että kiinnostusta aktiiviseen yhteistyöhön on kaikilla osapuolilla: niin alumneilla, opiskelijoilla kuin henkilökunnalla.

Alumnien osalta toiminta on ollut toistaiseksi pienen joukon harteilla, vaikka yhdistyksen jäsenmäärä kasvaakin tasaisesti. Yhteytemme yliopistoon ovat entistä paremmat nyt, kun Fenniksin hallitukseen kuuluu jatko-opiskelija ja Kannalla on alumnivastaava. He ovat korvamme ja suumme yliopistolla.

Puheenjohtajana haluan pitää yhteyksiä yllä myös henkilökohtaisesti. Suunnilleen vuosittain olen Turussa käydessäni tavannut ainejärjestön ja oppiaineen edustajia, milloin kahdestaan ja milloin pienellä porukalla. Viimeksi syyskuussa yliopistolla käydessäni olin todella otettu, että keskustelulle kanssani löysi aikaa niin moni, sekä opiskelijoita että lehtoreita. Tällaiset ”kolmikantaneuvottelut” Fenniksin, Kannan ja oppiaineen kesken ovat kertakaikkisen antoisia.

Suunnittelimme muun muassa tapahtumaa, jossa alumnit ja opiskelijat voisivat kohdata. Alumnit kertoisivat omasta urastaan ja opiskelijat kysyisivät heitä askarruttavia asioita, myös paneelikeskustelu voisi olla osa ohjelmaa. Vastaavia tapahtumiahan on toisinaan ollutkin, ja niihin osallistuminen on kirjattu Fenniksin toimintasuunnitelmaan. Nyt ideoitu tapahtuma pidettäisiin luultavasti keväällä, ja mukaan koetamme saada kymmenkunta eri-ikäistä ja -ammattista fennistialumnia.

Viimeisimmässä tapaamisessa meille alumneille esitettiin myös toive, että harjoittelupaikkoja tarjottaisiin opiskelijoille aktiivisemmin: rahoitusta kuulemma on melko hyvin mahdollista saada. Tietysti kaikkein arvokkainta on saada jalka ensimmäisen oikean työpaikan oven väliin. Siinä alumnit voivat auttaa esimerkiksi osallistumalla yliopiston mentorointiohjelmaan. Nämäkin asiat mainitaan toimintasuunnitelmassamme ja koetamme niitä parhaamme mukaan edistää.

Itselle arkinen kokemus työurasta voi olla opiskelijalle kultaakin kalliimpi esimerkki siitä, että tulevaisuus on valoisa ja vaihtoehtoisia polkuja on useita. Jokainen alumni voi olla avuksi omalla tavallaan ja kysyntää alumnien kokemukselle on vuodesta toiseen. Tätä tarkoitusta varten on Fenniks luotu, ja yksi kerrallaan nuoren yhdistyksen visiot toteutuvat. Syntyhistoria on luettavissa ihka ensimmäisestä kirjoituksesta.

Syyskuussa järjestetyssä tapaamisessa olivat läsnä oppiaineen edustajina Paula Sjöblom ja Tommi Kurki (takarivi) sekä Kanta ry:n hallituksen edustajana Julia Heino (vas.), Fenniks ry:n puheenjohtaja Laura Ticklén, alumnivastaava Noora Vesterinen ja Sugri ry:n hallituksen edustaja Atte Huhtala.

Syyskuussa järjestetyssä tapaamisessa olivat läsnä oppiaineen edustajina Paula Sjöblom ja Tommi Kurki (takarivi) sekä Kanta ry:n hallituksen edustajana Julia Heino (vas.), Fenniks ry:n puheenjohtaja Laura Ticklén, alumnivastaava Noora Vesterinen ja Sugri ry:n hallituksen edustaja Atte Huhtala.

Laura Ticklén
puheenjohtaja, alumniyhdistys Fenniks

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteystiedot

Toimitus:
kieleke.toimitus@gmail.com
kieleke@lists.utu.fi

 • Päätoimittajat:
 • Elina Peltonen | elainp@utu.fi
 • Anniina Lautkankare | aslaut@utu.fi
 • Toimittajat:
  Joanna Penttala | joanna.j.penttala@utu.fi
  Vilma Ranta | verant@utu.fi
  Mariette Oksanen | masoks@utu.fi
 • Mea Lampinen | mea.s.lampinen@utu.fi
Kielekkeen tekstaripalsta

Lähetä viestisi palstalle alla olevan linkin kautta.

https://forms.gle/fMGKYQPfHdk11xWV8