Verkko-Kieleke suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestölehti0509129976
kieleke@lists.utu.fi

5+1 tapaa kansainvälistyä

Kevään 2017 toinen numeromme on täynnä inspiroivia tekstejä  siitä, miten opiskeluaikanaan voi pyrkiä kansainvälistymään. Poimi parhaat vinkit ja tee omista opiskeluvuosistasi entistä monikulttuurisempia!

1. Tuutoroi S2-opiskelijaa

Kieltenopiskelijalle on ensiarvoisen tärkeää saada harjoitusta puhutun kielen käyttöön.Tähän tarpeeseen yliopistomme on vastannut sallimalla natiivien, suomea teoreettisesta näkökulmasta ymmärtävien opiskelijoiden kerätä opintopisteitä Kielikeskuksen suomentunneilla auttaen. Mikäli Kielikeskuksella tuutorointi ei riitä, voi repertuaariaan laajentaa esimerkiksi maahanmuuttajien kanssa vapaaehtoistyötä tehden – lue lisää Yhdessä-yhdistyksestä ja kokemuksistani yhdistyksen suomen kielen ryhmän vetäjänä!

2. Auta kieltenopiskelijoita kotisohvaltasi

Sosiaalinen media tarjoaa lukuisia mahdollisuuksia kaukanakin olevien ihmisten kohtaamiseen. Netistä löytyykin monenlaisia sivustoja, joilla voi paitsi opetella kieltä, myös auttaa muita oppimaan. Omia suosikeitani ovat Lang-8 ja italki. Lang-8 on alusta, jonne voi kirjoittaa käytännössä mitä tahansa kohdekielellään ja saada natiivien korjausvinkkejä tekstilleen. Italkin tarkoituksena on auttaa kieltenopiskelijoita löytämään opettajia, joilta saada henkilökohtaista opetusta esimerkiksi Skypen välityksellä. Hakemalla sivustolle opettajaksi voi muuten tienata hieman taskurahaakin, sillä vapaaehtoisten opettajien lisäksi joukkoon mahtuu myös monia, jotka antavat tunteja korvausta vastaan.

3. Matkusta

Toisin kuin yhä oletetaan, matkustaminen on usein enemmänkin priorisointi- kuin talouskysymys. Turusta reissuun lähtö on helppoa ja edullista: Puolaan lentää parhaimmillaan parilla kympillä, eikä Tukholmaankaan pääsystä joudu maksamaan itseään kipeäksi. Lue Jannen arvio naapurimaassamme järjestetystä Ed Sheeranin keikasta!

Vaikka matkustaminen on motiivista riippumatta mahtavaa, ei mikään vedä vertoja hyvässä seurassa reissaamiselle. Siksi kannattaakin hyödyntää kaikenlaiset ainejärjestöjen reissut ulkomaille. Tänä keväänä Kanta lähti tutustumaan naapurimaahamme Viroon.

4. Lähde vaihtoon

Yliopistovaihto on varsin kätevä keino kansainvälistyä. Vaihtoajalta saa korkeampaa opintotukea ja uusi kulttuuri tulee kuin itsestään tutuksi samalla kun opinnot etenevät. Miltä kuulostaisi vuosi Saksassa suomea opiskellen tai puolen vuoden tutustuminen Prahaan kotimaisen kirjallisuuden sivuaineopintojen merkeissä?

Ulkomaanreportterimme Julia kertoo artikkelissaan, miksi fennistienkin kannattaa lähteä vaihtoon.

5. Tutustu vaihto-opiskelijoihin

Vaihto-opiskelijoiden ei ole aina helppoa tutustua kohdemaan asukkaisiin, vaan suurin osa ajasta vietetään muiden vaihtareiden kesken. Ystävystymällä vaihtarin kanssa autat vieraaseen maahan pöllähtänyttä opiskelijaa omaksumaan nopeammin paikallisen kulttuurin ja voit luoda mahtavia ystävyyssuhteita. Päätoimittajamme Karoliina Posti sai hyvän ystävän tutustumalla lukionsa vaihto-opiskelijoihin ja jakaa nyt kokemuksensa.

+ 1 Tee makumatka!

Herkullisia, kaukomaihin mauillaan vieviä ruokia on helppo tehdä opiskelijabudjetillakin. Pariin mausteseokseen ja inkiväärinpalaseen panostamalla pääsee jo pitkälle. Inspiraatiota voi saada myös Kannan Opiskelijakokki-kanavalle ensi viikolla ilmestyvästä videosta: Aku-Matti, Antti ja Janne valmistivat porukalla sushia!

Iida Virtanen

Kirjoittaja on Kielekkeen päätoimittaja ja auttamaton kielinörtti.

Artikkelikuva pixabay.comista

One Response to 5+1 tapaa kansainvälistyä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteystiedot

Toimitus:
kieleke.toimitus@gmail.com
kieleke@lists.utu.fi

 • Päätoimittajat:
 • Elina Peltonen | elainp@utu.fi
 • Anniina Lautkankare | aslaut@utu.fi
 • Toimittajat:
  Joanna Penttala | joanna.j.penttala@utu.fi
  Vilma Ranta | verant@utu.fi
  Mariette Oksanen | masoks@utu.fi
 • Mea Lampinen | mea.s.lampinen@utu.fi
Kielekkeen tekstaripalsta

Lähetä viestisi palstalle alla olevan linkin kautta.

https://forms.gle/fMGKYQPfHdk11xWV8