Verkko-Kieleke suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestölehti0509129976
kieleke@lists.utu.fi

Verkko-Kieleke
Erittäin virallinen ja hyvä vuosihoroskooppi

14746320396_839c9a68b9_o

Kielekkeen oraakkeli tähysi Turun yötaivaan noin kolmea tähteä ja näki olosuhteisiin nähden varsin kirkkaalla tavalla teistä jokaisen tulevaisuuden. Horoskooppimerkkien oheen on liitetty myös suomen kielen suurmies, joka on syntynyt kyseisten tähtien alla.

OINAS
Oletko valmis muuttumaan? Tähdet näyttävät selvästi, että nyt on oikea hetki – yhtä selvästi kuin ne samat tähdet näyttävät karhulta siinä yhdessä älyvapaasti tuon metsän kuninkaan mukaan nimetyssä tähtikuviossa. Eli eivät todellakaan näytä selvästi.

Astraalinen suurmiestoverisi: Julius Krohn

HÄRKÄ
Erään kuun lopussa huomaat rahojesi olevan varsin vähäiset. Sitten taas jostain saat kuun alun tienoilla rahaa. Sitten rahasi alkavat jälleen huveta. Mutta ei hätää! Rahaa tulee taas seuraavan kuun alussa. Valitettavasti kuun loppua kohden niitä on taas vähemmän. Lisäksi alkuvuodesta tunnet huonosti peiteltyä himoa kaupan ikikääretorttua kohtaan.

Astraalinen suurmiestoverisi: Elias Lönnrot

KAKSONEN
Serkkusi menee naimisiin. Sinä et mene naimisiin. Vaikka on sitä tässä yritetty kysyä, vaan ei aio mennä. Lapsista nyt ei edes voi aloittaa tappelematta. Olisihan se kyllä mukava, kun sitä vielä… No, joo joo, ei mitään, kunhan tässä.

Astraalinen suurmiestoverisi: Daniel Juslenius

RAPU
Tapaat uuden ihmisen. Unohdat hänen nimensä välittömästi. Keskustelette jostain, mikä saattaa aluksi vaikuttaa ihan kiinnostavalta, mutta lopulta huomaat olleesi vain tyytyväinen, että jokin pieni riekale kannatteli teitä keskipitkän juttelun ajan. Et saa kaveripyyntöä.

Astraalinen suurmiestoverisi: Arvid Genetz

LEIJONA
Äiti, mene pois, tämä ei ole tosissaan kirjoitettu.

Astraalinen suurmiestoverisi: August Ahlqvist

NEITSYT
Keväällä sinut valtaa demoni. Tämä demoni siirtyy kuitenkin pois viimeistään seuraavaan perioditaukoon mennessä, sillä kuka helvetti jaksaa katsella sellaista lukemista. Demoni siirtyy ihmiseen, jolla on edes jonkinlaista sielunelämän ulkopuolista elämää. Tenttisi menee ihan hyvin. Olisi voinut mennä paremminkin, mutta kun ottaa huomioon, että sinun teki valmistautuessasi mieli piirtää oksennuksellasi pentagrammeja seinään ja kirjata kymmenen karmivaa tapaa laskeutua rappuset, niin ihan hyvinhän se meni.

Astraalinen suurmiestoverisi: Lauri Kettunen

VAAKA
Varo! Talvella tie saattaa olla liukas allasi. Kesällä liukkaus vähenee, mutta älä anna sen hämätä.

Vieläkö sä olet täällä? Olen tosi pahoillani, mutta tähdet ei vaan nyt näyttäneet tämän enempää sun kohdalla. Minä en voi valitettavasti päättää näistä asioista.

Astraalinen suurmiestoverisi: Lauri Hakulinen

SKORPIONI
Aloitat elämänmuutoksen. Et tosin oman elämäsi, vaan Jani-Marjatan. Hänen elämänsä ei ole kerta kaikkiaan enää sama sen jälkeen, kun kuivasit kyyneleitäsi hänen puseroonsa. Sinä sen sijaan olet se sama ihminen kuin ennenkin. Heinäkuussa unohdat kastella kukkasi. Löydät netistä yhden ihan hauskan videon, jonka linkkaat tuttavallesi. Tällaista se on. Jani-Marjatta taas ei unohda kastella kukkiaan enää koskaan. Sinä olet auttanut häntä näkemään kauneutta jokaisessa luodussa. Hän vaalii elämää sinun vuoksesi. Syksyllä unohdat kerran kahvinkeittimen päälle.

Astraalinen suurmiestoverisi: Henrik Gabriel Porthan

JOUSIMIES
Tapaat tuttavan vuosien takaa. Tämä on odottanut vaatekaapissasi käyttämättömänä hyvän aikaa, ja saattaa olla, ettet enää koskaan pue sitä yllesi. Jos kuitenkin päädyt tämä tuttava päälläsi ulkomaailmaan, vaivaa sinua koko päivän epämääräisen nukkavieru olo. Kuljet kaupoissa, mutta et kykene ostamaan mitään, sillä kuvittelet myyjättärien halveksuvan sinua väsyneen kiihkottomalla tavalla.

Astraalinen suurmiestoverisi: Matthias Alexander Castrén

KAURIS
Olet suuren valinnan edessä: haluatko silittää uudet verhot vai laitatko ne ikkunaan hieman laskoksilla, ja toivot, että aika ne suoristaa? Tutkiskele sisintäsi. Kuinka pitkään olet valmis odottamaan verhojen suoristumista? Tämän hetken päätöksesi saattavat vaikuttaa sinuun vielä vuosien päästä. Loppuvuodesta alat keräillä hedelmätarroja.

Astraalinen suurmiestoverisi: Eero Kiviniemi

VESIMIES
Kadut päätöstäsi ottaa kaikki mausteet lihapiirakkaasi. Tänä vuonna löydät itsesi ylipäätään yhä useammin itsetutkistelun partaalta. Oletko ihminen joka seurauksia miettimättä rohkenee syödä raakaa sipulia? Maistuuko sinappi hyvältä, kun se sekoittuu ketsuppiin? Olisiko kenenkään mielestä hauskaa, jos kutsuisit tätä yhdistelmään ketnapiksi? Onko lihapiirakan sisällä oleva liha piirakkalihaa? Mikä on itse asiassa lihapiirakka, ja vielä tärkeämmin, mitä se ei ole? Tämän kaiken pohdinnan lomassa paitasi sotkeutuu lohduttomasti erivärisillä suolaisilla mausteilla.

Astraalinen suurmiestoverisi: Fred Karlsson

KALAT
Avaat pienen koikarppeihin keskittyneen lemmikkikaupan. Sydäntäsi sen sijaan et avaa. Et edes sille tyypille, joka aloittaa keskustelun sanalla hei ja lisää siihen mitä kuuluu sekä mahdollisesti olet kaunis. Eikö mikään saa sinua avaamaan sydäntäsi, senkin kylmä kasa ihmishuurretta? Näkökenttäni laidalla koikarppi ui kuviota, jotka näyttävät muodostavan hiragana-merkkejä. Mitä minä tästäkin voin ajatella, taivaan vallat!

Astraalinen suurmiestoveri: Eemil Nestor Setälä

JOKU MUU, MIKÄ?
Suistuit aikojen alkuhämärässä eläinradalta. Olet tuomittu kulkemaan ikuisesti epämääräisessä reunapöheikössä, jonka lukusia tutun näköisiä kasveja et kykene tunnistamaan. Silloin tällöin kohdallesi sattuu haalistunut jogurttipurkki tai auringon vihertäväksi käristämä suklaakääre, joka uudessa olotilassaan saa sinut jollain aavistuksellisella tavalla kokemaan epämukavuutta. Toivokaamme, että tänä vuonna löydät 50 sentin arvosta käyttörahaa maasta, eikä kukaan ole näkemässä, kun nostat sen.

Astraalinen suurmiestoverisi: Olet yksin. Avaruus kohisee. Käännät hitaasti kasvosi kohti Käärmeenkantajaa. Aurinkotuuli on kuivattanut huulesi, aurinkotuuli on kuivattanut kaksi kyyneltä, jotka itkin eksymisesi ikävässä, muukalainen.

Hamletoja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteystiedot

Toimitus:
kieleke.toimitus@gmail.com
kieleke@lists.utu.fi

 • Päätoimittajat:
 • Elina Peltonen | elainp@utu.fi
 • Anniina Lautkankare | aslaut@utu.fi
 • Toimittajat:
  Joanna Penttala | joanna.j.penttala@utu.fi
  Vilma Ranta | verant@utu.fi
  Mariette Oksanen | masoks@utu.fi
 • Mea Lampinen | mea.s.lampinen@utu.fi
Kielekkeen tekstaripalsta

Lähetä viestisi palstalle alla olevan linkin kautta.

https://forms.gle/fMGKYQPfHdk11xWV8