Verkko-Kieleke suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestölehti0509129976
kieleke@lists.utu.fi

Verkko-Kieleke
Jouluhuolesi kaikki heitä!

Haluaisitko koristella surkean opiskelijaluukkusi kauniiksi joulukutsuja varten, mutta joululahjat (ja pikkujouluvirvokkeet) ovat syöneet kaikki rahasi? Oletko kyllästynyt perinteisiin Ikean massajoulukoristeisiin? Ei hätää! Edulliset ja persoonalliset joulukutsut voi järjestää myös raikkaalla ja omaperäisellä tavalla.

Raskaan matkan juhlapaikalle tehneet vieraat on hyvä palkita jo ennen sisälle astumista. Jouluinen piparikori tervehtii herkkusuita vaikkapa rappukäytävän portaikon reunalla tai ulko-oven vierellä. Vaihtoehtoisesti korin voi asettaa vaikka parvekkeelle nikotinistien riemuksi. Mikäli joulukutsut eivät ole suunnitelmissa, voi rohkea jättää piparikorin myös naapureille tai postinkantajalle!

kuva1_piparikori

Joulua henkivä ulko-ovi toivottaa vieraat tervetulleiksi! Jouluvaloista voi teipin kanssa väkrätä helposti ison ja persoonallisen ovikoristeen. Toivottavasti vieraat ymmärtävät reippaan koristelun jouluisuuden, eivätkä luule saapuneensa thai-hierontaan.

kuva2_sydänovi

Tärkeintä joulussa on ruoka, ja kinkkuja ja laatikoita ylistävä kattaus on helppo luoda. Poikaystävän vanhasta T-paidasta lähes täysin ompelutaidotonkin saa loihdittua ihastuttavan pöytäliinan alustaksi tunnelmalliselle joulukattaukselle.

kuva3_kattaus

kuva4_tontut+pöytäliina

Useimpien mielestä jouluna on myös tärkeää viettää aikaa lähimmäisten kanssa, mutta jos seuralaiset eivät saavukaan, tyhjistä vessapaperirullista voi askarrella hauskoja tonttuja, jotka ovat oivallista illallisseuraa: niiden kanssa ei tarvitse edes keskustella.

Viinin avulla opiskelijat selviävät pitkistä joulupyhistä perheen parissa. Mahdollisesti opiskelijoiden alkoholinkäyttöä paheksuvassa seurassa on kuitenkin hyvä naamioida pullot joulukoristeiksi. Pullojen naamiointiin apu löytyy läheltä: vanhat vessapaperirullat sopivat tähänkin tarkoitukseen, ja suodatinpussit osoittautuvat erittäin hyödyllisiksi pullon päällä keikkuvaa tonttu-ukkoa askarreltaessa.  Tonttu toimii myös viinin vartijana: joku muukin saattaa kaivata lievennystä jouluahdistukseen, jolloin omat pullot on hyvä pitää piilossa.

kuva5_viinit+lasinaluset

Viinejä ja glögejä nautittaessa on syytä huolehtia myös pöytäpinnoista. Yliopisto-opiskelijoiden nurkkiin kertyy rutkasti vanhoja kalentereita – varsinkin opintojen venyessä, mikä on todennäköistä meistä useimmille. Viimeinkin vanhoille kalentereille on käyttöä: niiden kansista saa pienellä hiomisella ihania ja joulunjälkeistä siivousta helpottavia lasinalusia!

Koristelemalla vielä kotinsa säälittävimmän viherkasvin saa taatusti lystikkään ja juhlatunnelmaa nostattavan joulupuun! Kuusi kun on niin kovin yliarvostettu. Koristelussa voi luovasti hyödyntää kaikenlaista kotoa löytyvää roinaa: esimerkiksi Lynistä saadut helmet ja ompelua vielä odottavat haalarimerkit toimivat varmasti!

kuva6_palmu

Huoletonta joulua toivottaen,

Anna L. & Iina L. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteystiedot

Toimitus:
kieleke.toimitus@gmail.com
kieleke@lists.utu.fi

 • Päätoimittajat:
 • Elina Peltonen | elainp@utu.fi
 • Anniina Lautkankare | aslaut@utu.fi
 • Toimittajat:
  Joanna Penttala | joanna.j.penttala@utu.fi
  Vilma Ranta | verant@utu.fi
  Mariette Oksanen | masoks@utu.fi
 • Mea Lampinen | mea.s.lampinen@utu.fi
Kielekkeen tekstaripalsta

Lähetä viestisi palstalle alla olevan linkin kautta.

https://forms.gle/fMGKYQPfHdk11xWV8