Verkko-Kieleke suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestölehti0509129976
kieleke@lists.utu.fi

Verkko-Kieleke
Tinder – munaa muutamalla pyyhkäisyllä

Ikinä ei ole munan saaminen ollut näin helppoa. Tai treffiseuran löytäminen. Olen jopa käynyt parisuhteen partaalla (mutta onneksi tulin järkiini). Kaikki tämän kevään aikana, vaikka suurimman osan ajasta olenkin viettänyt kirjastossa nenä kirjassa. Miten tämä on mahdollista? Ei, yliopiston kirjastosta ei ole tullut jokaisen sinkun paratiisi, vaikka sekin olisi ratkaisu monen sinkkuopiskelijan arkeen. Seuranhaun voi nykyään hoitaa kätevästi vaikka sieltä kirjastosta käsin, ilman sitä, että alkaa stalkata kanssaopiskelijoita ja häiritsemään heitä vihjailevilla kirjastokatseilla. Sitäkin on kokeiltu kuuman oikislaisen kanssa, mutta jotkut ilmeisesti menevät kirjastoon lukemaan, koska en saanut minkäänlaista vastakaikua. Itsehän menen myös kirjastoon opiskelemaan, mutta jokaisen pitää välillä vähän rentoutua, ja mikä olisikaan parempi tapa kuin Sen Oikean etsiminen. Hyöty ja huvi.

Mikä on sitten tämä jokaisen yksinäisen sinkkunaisen toivo? Kuinka saada munaa poistumatta kotoa? Vastaus on Tinder, tuo nykyajan seuranhakupalsta. Muuta ei enää tarvita. Voit etsiä seuraa yksin kotona ollessa, siellä kirjastossa tai vaikka mummosi luona. Kaikkihan nykyään kännykkää räplää. Ainoat asiat, jotka tarvitset, ovat älypuhelin ja Facebook-tili. Sitten vaan pyyhkimään joko ylös tai alas. Hot or not. Nyt on tehty seuranhausta helpompaa kuin koskaan! Tinderiä selaillessa ei tarvitse paljonkaan rasittaa aivosolujaan, vaan suurimman työn joutuu tekemään peukalo. Ei tarvitse tuntikausia hioa treffipalstailmoitusta ja siltikin saada vain 50-vuotiailta ehdotuksia hotelliyöstä maksua vastaan. Tinderissä 50-vuotiaat eivät voi ehdotella mitään, ellet sitten itse satu sugar daddya itsellesi etsiä. Varmasti sellaisiakin Tinderistä löytää.

Tinderissä voi unohtaa sen sisäisen kauneuden. Tinder on ulkonäkökeskeinen paikka, koska toisesta ei voi tietää mitään muuta kuin ulkonäön ja mahdolliset yhteiset kiinnostuksen kohteet Facebookin tykkäysten perusteella. Siinä onkin sitten ainoat vihjeet siitä, onko tässä nyt sulavaliikkeinen rakastaja vai onneton räpeltäjä. Itsekin virhearvioita tehneenä en voi antaa muuta vinkkiä kuin katsoa ja sitten kenties katua. Tinderiin kirjautuessa kannattaakin muistaa, ettei kyseistä sovellusta kannata ottaa liian tosissaan. Esimerkiksi itselläni on 110 niin kutsuttua matchia, joten kannattaa pitää mielessä, että ihmiset saattavat jutella ”vakavalla” mielellä useammankin ihmisen kanssa. Niin vakavalla mielellä kuin Tinderissä nyt jutellaan… Lisäksi Tinderissä asiat tapahtuvat nopeasti. Saatat jutella pitkänkin aikaa jonkun kanssa ja huomata kohta tulleesi estetyksi. Saatat itse jutella hyvän aikaa mielenkiintoisen miehen kanssa ja sitten ikään kuin vahingossa googlata kyseisen miehen ja löytää rumia kuvia hänestä (en myönnä mitään…). Sitten pitää vain toivoa, että myös vastapuoli ymmärtää Tinderin erikoista maailmaa, eikä sulkeudu kotiinsa Ben ja Jerry seuranaan miettimään, että mikä meni pieleen, kun ei enää saakaan vastausta (se meni pieleen siinä, että lisäilet itsestäsi Tinderiin epätotuudenmukaisia kuvia…). Hälytyskellojen pitää soida myös siinä vaiheessa, kun huomaat, että miehellä on joka kuvassa aurinkolasit tai muuta epäilyttävää!

Tinderiin ei välttämättä kannata liittyä, jos sydämesi on juuri särjetty ja itsetuntosi on pohjalukemissa. Toisille voi toimia heti eron jälkeen itsetunnon kohottaminen matchien keräilyllä, mutta jos ajatuskin pakeista tai yhtäkkisestä hiljentymisestä saa sinut hamuamaan jäätelöpurkkia, en suosittele. Jopa exäsi, joka halusi erota sinusta sen takia, ettei olekaan valmis vielä suhteeseen, saattaa tulla vastaan Tinderissä. Jos myös suhtaudut jokaiseen mieheen, jonka kanssa juttelet asenteella ”tässä on tuleva aviomieheni”, en suosittele. Jos taas sinulla on pilkettä silmäkulmassa, osaat suhtautua deittailuun kevyesti ja haluat pitää hauskaa, suosittelen! Vaikka olen kirjoittanut paljon Tinderin hyödyllisyydestä kevyen deittiseuran ja seksin etsimiseen, haluan myös muistuttaa, että olen kuullut useista suhteista, jotka ovat alkaneet Tinderistä. Jopa minä, ikisinkkujen ikisinkku, päädyin melkein parisuhteeseen Tinderissä tapaamani miehen kanssa (kunnes tuli järkiini, huh!)

Lopuksi haluaisin vielä esittää vetoomuksen seurusteleville Tinderiläisille: häipykää sieltä. Tinder on sinkkujen leikkikenttä, tehkää te vain tortillojanne ja viettäkää leffailtojanne ihanan elämänkumppaninne kanssa. Sinkkuudessa ja parisuhteessa on kummassakin omat hyvät puolensa, ja Tinder on sinkkuuden hyvä puoli. Sinkut eivät hyökkää leffailtoihinne tai halua osallistua säännölliseen seksielämäänne, joten jättäkää tekin sinkkuuden hyvät puolet elämästänne. Se on joko tai, piste.

Kirjoittaja on Kielekkeen parisuhdeasiantuntija

Yksinäisyys toisinaan kaihertaa mieltä.

Yksinäisyys toisinaan kaihertaa mieltä. Tutkimusten mukaan Kielekkeen lukijat ovat keskimäärin 25 % onnellisempia kuin ihmiset, jotka tätä lehtä eivät lue.

Toimituksen lisäys: Kotimaantoimittajamme innostui jutun myötä Tinderistä ja testasi, miten persoonalliset iskurepliikit uppoavat Tinderin matcheihin.

Mä tykkään susta niin, et mä halkeen

Vastaus: ai kiva

Oot kaunis kuin vastaleivottu rusinapulla. Lähettäiskö kahville?

Vastaus: Miten ton nyt ottais…. : D oisit samantien sanonu kaunis ku rupikonna xDDD

Me elämme vain kerran. Voinko leipoa sulle kanelipullia?

Vastaus: No mikä nottei, jos hygieniapassi löytyy.

Me näytettäis yhes hyvältä Tanssii tähtien kanssa -ohjelman finaalissa.

Vastaus: Totta, harmi, että mun taidoilla tiputtais heti seuraavalla viikolla.

Tykkäätkö smurffeista?

Vastaus: Hmm. Aika pahan pistit heti alkuun

Hymysi valloittaa minut ja saa sydämeni sykkimään.

Vastausta odotetaan edelleen.

Yrityksistä huolimatta toimittajamme jäi yksin kotiin nuolemaan näppejään. Ben & Jerry’s -jäätelöön ei ollut opiskelijalla varaa.

2 Responses to Tinder – munaa muutamalla pyyhkäisyllä

 1. Paluuviite: Tinderin hyvät puolet | Selvästi Päihtynyt

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteystiedot

Toimitus:
kieleke.toimitus@gmail.com
kieleke@lists.utu.fi

 • Päätoimittajat:
 • Elina Peltonen | elainp@utu.fi
 • Anniina Lautkankare | aslaut@utu.fi
 • Toimittajat:
  Joanna Penttala | joanna.j.penttala@utu.fi
  Vilma Ranta | verant@utu.fi
  Mariette Oksanen | masoks@utu.fi
 • Mea Lampinen | mea.s.lampinen@utu.fi
Kielekkeen tekstaripalsta

Lähetä viestisi palstalle alla olevan linkin kautta.

https://forms.gle/fMGKYQPfHdk11xWV8