Verkko-Kieleke suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestölehti0509129976
kieleke@lists.utu.fi

Verkko-Kieleke
Raportti mereltä

Kannan lomaltapaluuristeily seilattiin 6.1.–7.1. Viking Amorellalla, joka kuukautta aiemmin oli ajanut karille. Tällä kertaa matka sujui kuitenkin hilpeästi ja syvillä vesillä.

08.00 Väsyneitä kantalaisia valuu vähitellen terminaaliin, jossa Saana pitää yllä järjestystä ja jakaa jokaiselle omat liput laivaan. Pian pääsemmekin lengendaarisen Amorellan sisään.

08.45 Laiva lähtee! Ihmettelemme hytin uskomatonta 80-luvun radiota ja sen hyttipuhelinta. Monet kömpivät jatkamaan vielä keskeytyneitä uniaan, joten vieno hiljaisuus vallitsee käytävällä. Mutta vain hetken!

Kantalaiset odottavat innolla laivaan pääsyä.

12.00 Ensimmäiset menevät buffetiin syömään, itse tutustun tax freen tarjontaan. Ostamme siideriä, koiranmakkaran hajuista salamia ja sipsiä. Täältä saa alkuperäistä 5,0 % Strongbow’ta, jes.

15.00 Laiva keinuu. Tax freehin on ilmestynyt nuuskahylly, eli olemme Ruotsin puolella. Käytävällä kuuluu mekastusta ja juttelua. Tajuamme kuunnellessamme kännykästä Spotifya, että hytin peilipöytä toimii hyvänä kaikukoppana.

17.30 Bileeeet! Majoittaudumme erääseen hyttiin neljän muun kantalaisen kanssa. Teemme tatuointia kajaalikynällä jonkun jalkaan. Ikkunan luona ihmetellään, että “Onks toi laiva? Siinä on keula ja kaikkea!”

Taiteilija työssään.

19.00 Hyttiradiosta kuuluu vain ruotsalaista iskelmää, joten päätämme keskittyä Spotifyyn. Kokoamme tytöille jääkaapin, eli roskis täytetään kylmällä vedellä. Taustalla soi Mies ja Elämä – Turussa.

20.00 Kuulen villiä huhua, että laivan karaokessa olisi laulettu kantalaisten voimin Den glider in. Taitaa Ruotsin poikia kenkuttaa.

20.30 Kesken istuskelun hytissä kuuluu kova pamahdus. Pian ilmenee, että sipsipussin päälle on istuttu ja se räjähti molemmista päistä auki.

22.00 Jalkatatuointi kasvaa kasvamistaan. Sieltä löytyy ruusuja, pääkallo, kotka, lihansyöjäkasvi ja rakkaudentunnustuksia. Kiertelemme muita hyttejä. Fuksien hytissä lauletaan sitsilauluja ja sieltä löytyy myös pingviiniksi pukeutunut Janne.

00.00 Kuuntelemme pingviinin tarinoita hytissä.

02.00 Pelaamme rallipeliä pelihuoneessa. Auto törmäilee lähes jokaiseen tolppaan, mutten silti häviä?

02.30 Olemme yhtäkkiä diskossa, vaikka kaikki sitä vastustivatkin ennemmin. Kantalaiset ovat valloittaneet ylväästi tanssilattian keskiosan, ja tanssitaitoja löytyy.

04.00 Ei huvita mennä nukkumaan, mutta uni tulee heti kun painaa pään tyynyyn. Laitan itselleni hälytyksen kello 07.00, jossa lukee “Moi”.

07.00 Herätyskello pärähtää ja vaellamme puoliunessa kohti uloskäyntiä. Tuttuja ei juuri näy, mutta toivottavasti kaikki pääsivät ulos laivasta kuitenkin. Hymyilyttää: oli mahtava risteily!

Anna P.

One Response to Raportti mereltä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteystiedot

Toimitus:
kieleke.toimitus@gmail.com
kieleke@lists.utu.fi

 • Päätoimittajat:
 • Elina Peltonen | elainp@utu.fi
 • Anniina Lautkankare | aslaut@utu.fi
 • Toimittajat:
  Joanna Penttala | joanna.j.penttala@utu.fi
  Vilma Ranta | verant@utu.fi
  Mariette Oksanen | masoks@utu.fi
 • Mea Lampinen | mea.s.lampinen@utu.fi
Kielekkeen tekstaripalsta

Lähetä viestisi palstalle alla olevan linkin kautta.

https://forms.gle/fMGKYQPfHdk11xWV8