Verkko-Kieleke suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestölehti0509129976
kieleke@lists.utu.fi

Verkko-Kieleke
Suomen kielen miehiä viiksekkäitä

Kun marraskuu koitti, Antilla ja Jannella oli suuri haaste edessään: Kanta ry:n edustaminen Movember-kampanjassa. Tässä Australiasta lähteneessä villityksessä tarkoituksena on lyhyesti sanottuna kerätä varoja ja nostaa tietoisuutta miesten terveysongelmista kasvattamalla viiksiä kuukauden ajan.

Alussa sorruimme pieneen petkutukseen

Monissa elämäntilanteissa alku on vaikeinta. Kun syntyy, selviytyäkseen täytyy oppia hengittämään. Kun menee kouluun, on pakko sopeutua uuteen ympäristöön. Kun menee ensimmäistä kertaa balettitunnille, on omaksuttava uusi kehon liikekieli. Kun päättää osallistua Movemberiin ja kasvattaa viikset, mukana tulee kokonaan uusi elämäntyyli.

Joka leikkiin ryhtyy, se leikin kestäköön. Janne pelkäsi alussa ajelevansa viikset aamutokkuraisena pois ja päätti liimata vessan peiliin muistilapun ”älä sheivaa – Movember!”. Antilta viisten kasvattaminen sujui kuin valssi, sillä hän oli jo viime vuonna kunnostautunut räkäjarrujen kasvattamisessa. Parin ensimmäisen päivän aikana joukkueen jäsenten ihon alta puski vain säälittävää sänkeä ja epätoivo alkoi kalvaa miesten mieltä. Harvat haivenemme olivat kaukana viiksi-idolimme Fredin 70-luvun muhkeista kalapuikoista.

Raskaan työn hedelmä palkitsi ja viikset loistivat huulillamme Osma-sitsien jatkoilla

Puolessa välissä kampanjaa viiksien kasvattaminen alkoi tuottaa hedelmää: joukkueemme sai mittavan lahjoituksen Klaus Kurjelta (olemme ikuisesti kiitollisia), ja äänne- ja muotorakenteen tentti meni kirkkaasti läpi (kyllä, tämäkin oli viiksien ansiota). Huomasimme myös viiksiemme herättävän huomiota opiskelijatovereidemme keskuudessa – sekä hyvässä että pahassa. Yhtä kaikki, viiksien mukanaan tuoma hurmos oli voimakas.

Marraskuun jälkeen ajoimme viiksemme pois ja taika raukesi. Viiksittä olimme enää vain tavallisia siloposkisia XXV:n penkinkuluttajia. Todellisuus kaatui niskaamme kuin kylmä vesi ämpäristä. Toisaalta vaikka nautimme viiksien kasvattamisesta, nautimme myös viehkeän merituulen hyväilystä paljaalla ylähuulellamme. Kaikkiaan kampanja onnistui osaltamme mainiosti eikä Kannalla ole hävettävää.

Ensi vuonna Kannan viiksiveijot palaavat entistä karvaisempana ja monilukuisempana!

Rakkaudella
Janne ja Antti

Jk. Seuraavaan Kannan vuosikertomukseen lisättäköön osallistuminen Movember-kampanjaan.

2 Responses to Suomen kielen miehiä viiksekkäitä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteystiedot

Toimitus:
kieleke.toimitus@gmail.com
kieleke@lists.utu.fi

 • Päätoimittajat:
 • Elina Peltonen | elainp@utu.fi
 • Anniina Lautkankare | aslaut@utu.fi
 • Toimittajat:
  Joanna Penttala | joanna.j.penttala@utu.fi
  Vilma Ranta | verant@utu.fi
  Mariette Oksanen | masoks@utu.fi
 • Mea Lampinen | mea.s.lampinen@utu.fi
Kielekkeen tekstaripalsta

Lähetä viestisi palstalle alla olevan linkin kautta.

https://forms.gle/fMGKYQPfHdk11xWV8