Verkko-Kieleke suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestölehti0509129976
kieleke@lists.utu.fi

Verkko-Kieleke
Haalaritarinoita

Kannan vappu sujui jälleen perinteisin menoin. Päivä alkoi Kannan toimistolla ja muiden ainejärjestöjen boolitarjoiluja kierrellen. Matka vei tervehtämään Mikael Agricolan patsasta ja edelleen Taidemuseonmäelle lakitukseen. Fennistin on varminta rymytä vappu läpi valkeissa haalareissaan arkivaatteiden suojelemiseksi. Kielekkeen toimittajat kiertelivät juhlamielisten opiskelijoiden joukossa ja kysyivät tarinoita haalarikoristeiden takaa.

Kannan entinen logo Väinämöinen (kavereiden kesken Väiski) koristaa vanhempien opiskelijoiden reittä. ”Eräs opiskelutoverini terrorisoi aina juhlissa värjäämällä viattomien Väiskien neniä punaiseksi. Pitkään yritin suojata omaani, mutta tänä vappuna hän pääsi iskemään”, tilittää närkästynyt fennisti. Väinämöinen alkaa olla katoava luonnonvara, sillä tämänvuotisten fuksien haalarilogona on Agricolan siluetti.

”Opiskelijabileissä tuntee olevansa aina elämänsä huipulla. Tämä haalareihini ilmestynyt sitaatti kuvastaa hyvin sitä fiilistä. Parasta haalareiden käytössä on se, kun seuraavana aamuna saa ihmetellä tyhjästä ilmestyneitä raapustuksia.”

”Goom-risteilyllä on aina ollut hauskaa, joten sinne on tullut lähdettyä useampanakin vuonna. Merkkejä on kuitenkin yksi enemmän, kuin mihin olen osallistunut. Yhdellä kerroista unohdin passini kotiin, mikä selvisi vasta terminaalissa. Viinat ja vaatteet pääsivät laivaan asti, minä jäin jumiin Helsinkiin mukananani vain Goomin ruokaliput. Ilta oli kuitenkin onnistunut, kun lähdimme yöhön muiden rannalle soittelemaan jääneiden kanssa.”

”Viime vuoden Aatussa koitti oikea onnenpäivä, kun saavutin uuden akateemisen arvonimen ja ylenin jokikarhuksi. Enää kaksi merkkiä on saavuttamatta, minkä jälkeen voinen jäädä eläkkeelle näistä hommista. Maisterinpaperit voisi hankkia samana vuonna.”

Edellisessä Kielekkeen numerossa kolumnistina debytoinut nimimerkki Ruma kirahvi on tägännyt itsensä myös erään opiskelijan haalareihin. ”Ei mitään hajua, mistä kuva on ilmestynyt. Olen bongannut saman rumiluksen tosin myös muutaman kaverini haalareista. Ehkä taiteilija on Turun oma Banksy”, pohtii haalareiden omistaja.

Yökerho Marilyn palkitsi Kannan Bedtime Stories -kekkerit lukuvuoden 2010–2011 biletulokkaana. Tapahtumavastaava Sandbergilla tosin kävi pyjamabileiden haalarimerkkien tilaamisen yhteydessä pieni källi, joten  tapahtuman haalarimerkeistä voi vain arvailla, mistä vuodesta tarkkaan ottaen on kyse. 2011 for real?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteystiedot

Toimitus:
kieleke.toimitus@gmail.com
kieleke@lists.utu.fi

 • Päätoimittajat:
 • Elina Peltonen | elainp@utu.fi
 • Anniina Lautkankare | aslaut@utu.fi
 • Toimittajat:
  Joanna Penttala | joanna.j.penttala@utu.fi
  Vilma Ranta | verant@utu.fi
  Mariette Oksanen | masoks@utu.fi
 • Mea Lampinen | mea.s.lampinen@utu.fi
Kielekkeen tekstaripalsta

Lähetä viestisi palstalle alla olevan linkin kautta.

https://forms.gle/fMGKYQPfHdk11xWV8