Verkko-Kieleke suomen kielen opiskelijoiden lehti

Verkko-Kieleke
Leijonan me metsästimme

Kielekkeen päätoimittajina on nyt neljä tarmokasta tyttöä. Odotukset ovat korkealla. Intoa meillä ainakin on, vaikka taitoa puuttuisikin. Helppo oli kyllä lähteä kulkemaan edellisten päätoimittajien jalanjäljissä. Kiitos kaunis vielä Annelelle ja Ilkalle hienosta Verkko-Kieleke-pohjasta.

Tällaisella porukalla Kielekettä siis tehdään: Reipas-Riikka ja Nokkela-Niina ovat neljännen vuoden suomen kielen opiskelijoita, Vilkas-Vilma kolmannen ja Jämpti-Janina toisen. Tartumme jokaiseen neljään Kielekkeeseen toimittajakokemus ja -koulutus tukenamme, ideat turvanamme ja naurun säestäminä.

Ensimmäisen Kielekkeemme teema on vaikeuksien voittaminen. Työnimenä meitä tosin inspiroi ”Leijonan läpi” -toteamus, josta saamme kiittää lapsuuden rakkaitamme Fröbelin Palikoita ja Leijonaa mä metsästän -laulua. ”Täytyy mennä lävitse” – eihän motivoivampaa toteamusta voi olla!

Vaikka työnimi ei olekaan maailman tai edes suomen kielen kaunein ilmaus, se tiivistää meille olennaisen. Vaikeudet on tehty voitettaviksi, eikä pelätä saa, vaikka vastassa olisikin suuri ja pelottava leijona. Haasteeseen voi tarttua porukalla, kuten mekin teimme.

Meidän leijonamme, ensimmäinen Kieleke, kohdattiin eräänä kevättalvilauantaina. Sitä ei voinut kiertää, ei ylittää, eikä alittaa. Menimme siis lävitse. Lopputulosta voit nyt ihailla tai ihmetellä.

Kielekkeen päätoimittajat haluavat toivottaa kaikille lukijoille voimia leijonien kohtaamiseen. Oli se sitten kandi, gradu tai muu kriisi.

Vilma, Niina, Riikka ja Janina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Toimitus

Toimitus:
kieleke[at]lists.utu.fi

Kielekkeen päätoimittajat:
Sara Ijäs | suijas[at]utu.fi
Minnamari Räsänen | mijuras[at]utu.fi
Joonas Sillanpää | joonas.k.sillanpaa[at]utu.fi
Mariia Vasara | msvasa[at]utu.fi

Kielekkeen tekstaripalsta

Lähetä mielipiteesi Kielekkeen tekstaripalstalle alla olevan linkin kautta.

https://forms.gle/fMGKYQPfHdk11xWV8