Verkko-Kieleke suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestölehti0509129976
kieleke@lists.utu.fi

Verkko-Kieleke
Viitat päällä yliopistolla! Keitä he ovat?

 

Kritiikki järjestää vuosijuhlansa joka vuosi huhtikuussa. Päivän juhlallisuudet alkavat skoolauksella Henrik Gabriel Porthanin patsaalla. (Kuva: Ilkka Hemmilä)

Yliopiston alueella ja muuallakin Turussa voi nähdä säännöllisin väliajoin viittaan pukeutuneita henkilöitä. Mitä suurimmalla todennäköisyydellä nämä henkilöt ovat Turun yliopiston kulttuurihistorian, Suomen historian tai yleisen historian opiskelijoita Kritiikki-ainejärjestöstä. Emme ole siis larppaajia, Harry Pottereita tai noitia. Olemme vain humanisteja, jotka jakavat teidän kantalaisten kanssa toimiston Ylioppilastalo A:ssa.

Ensivaikutelma näistä viittatyypeistä saattaa olla epäilyttävä ja vanhempien opiskelijoiden joukossa kulkee varmasti paljon legendoja koskien niin toimistokäytävähuispausta kuin Kritiikkimiehiä. Kaikkea ei kannata kuitenkaan usko (vain parhaimmat tarinat). Koska olemme kämppiksiä, välimme ovat pitkään olleet sen mukaiset. Sotkuista voi helposti syyttää toista ja niin edelleen. Mitä tämän asian kanssa sitten pitäisi tehdä?

Toimiston käyttötapojen muuttaminen on mielestäni ratkaisu, sillä jo useamman vuoden ajan toimisto on mielletty Kritiikin omaksi, jossa Kanta on vain alivuokralaisena. Tilannehan ei kuitenkaan ole oikeasti tämä. Molemmat ovat tilassa vuokralla. Näin ollen toimisto kuuluu molemmille ja olisi hienoa, jos siellä näkisi useammin sekaisin sekä kantalaisia että kritiikkiläisiä. Minun neuvoni onkin tämä: rohkeasti toimistolle tutustumaan uusiin ihmisiin aina, kun näkee valon palavan toimiston ikkunassa. Samalla pääsee selvittämään, ketkä oikeasti samalla toimistolla majailevatkaan. Lisäksi voi päästä selvittämään pitäväkö vanhempien opiskelijoiden legendat paikkansa. Lisäksi suosittelen yhteisiin tapahtumiin osallstumista.

Hyvää alkavaa syksyä ja tervetuloa tutustumaan kämppiksiin!

 

Kritiikin pj Leena Leppänen

P.S. Kritiikkiläiset pukeutuvat oikeasti viittoihin sangen harvoin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteystiedot

Toimitus:
kieleke.toimitus@gmail.com
kieleke@lists.utu.fi

 • Päätoimittajat:
 • Elina Peltonen | elainp@utu.fi
 • Anniina Lautkankare | aslaut@utu.fi
 • Toimittajat:
  Joanna Penttala | joanna.j.penttala@utu.fi
  Vilma Ranta | verant@utu.fi
  Mariette Oksanen | masoks@utu.fi
 • Mea Lampinen | mea.s.lampinen@utu.fi
Kielekkeen tekstaripalsta

Lähetä viestisi palstalle alla olevan linkin kautta.

https://forms.gle/fMGKYQPfHdk11xWV8