Verkko-Kieleke suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestölehti0509129976
kieleke@lists.utu.fi

Verkko-Kieleke
Le Baariopas de Turku

 

Hei sinä tuore fuksin koltiainen! Tässä sinulle sekä pikainen että luotettava baariopas, mikäli et ole räkälöiden räkäbissen tai hienostokerhojen kermaskumpan ystävä. Niistä kun minä en tiedä tuon taivaallista. Riikka-tätinne on myllännyt Turun baareissa neljän vuoden ajan, joten toivottavasti näiden niksien avulla löydät itsellesi tarpeeksi mieluisan, meluisan ja menevän anniskeluravintolan.

Blanko

Blanko on simppelisti ihana ja jokirannan peruspilareita. Niin kovin maukkaan lammaspastan ja investoinnin arvoisen sunnuntaibrunssin lisäksi Blankossa voi juoda. Ravintolan henki on jostain kumman syystä aika suomenruotsalainen, mutta se johtunee siitä, että porukka on aina tyylikästä ja laittautunutta. (Lue: komeita miehiä, nättejä tyttöjä!) Blanko on yleensä hyvin piukkaan ahdettu, mutta sehän lisää vain suurkaupungin tuntua. Tänne mennään yleensä heti etkojen jälkeen pienelle kierrokselle. Ja yleensä se kierros venähtää.

+ Terassilla hyvät bongailunäkyvyydet.
–  Oi kun se terassi olisi isompi!

Alkoholitonta tilatessa:
”Enkö yhtään laita rommia tähän kolaan?” + hymy
”Sooda on vettä, ei tarvitse maksaa” + hymy

Aussie bar

Helsingistäkin tuttu konsepti saapui Turkuun rakkauden vappuna 2012, ja herranjestas mikä meno siellä on ollut siitä lähtien! Tässä jokilaivassa on yläterassi, alaterassi, pubi ja yökerho. Ja ruokaa! Niin kenguruhampurilaiset kuin kiivioluetkin tilataan sitten englanniksi. Henkilökunnalla on aina LOISTAVA meno, ja yön aikana voi tapahtua mitä vain. Baarimikot saattavat yllättäen höystää biletystä riisumalla kaikkien miesten paidat, suihkuttamalla vettä hanasta porukan niskaan tai esittämällä harppumusiikkia. Sitä ihan unohtaa olevansa Suomessa, kun tanssii ja laulaa I come from a land Down Under. Musiikki on tämän lisäksi monipuolista, dj Mikko osaa hommansa.

+ Jokilaiva on auki vuoden ympäri. Talvi on pelastettu.
– Unisex-vessassa saattaa vilahtaa asioita, joita et olisi halunnut nähdä.

Alkoholitonta tilatessa:
”Are you fucking kidding me, mate? I’ll give you a beer!”

Donna

Auringon laskiessa mailleen, Donna on se jokilaiva, jota valonsäteet koskettavat viimeisenä. Kannen oransseilla tuoleilla ja jylhän korkean Love deckin pehmoisilla sohvilla kesä tuntui ihanalta, mutta laiva sulkeutuu taas syksyn kylmetessä. Kannattaa käydä yksillä siis oikeastaan heti sen jälkeen, kun olet lukenut tämän oppaan. Donnassa saa juomat aina nopeasti, koska mukavilla baarimikoilla on tehokas tilausten otto -taktiikka. Donnassa on aina hyvännäköisiä ihmisiä, ja paljon, eli hyvä jos saa istumapaikan!

+ Oheistoimintana ollut muun muassa ilmaisia vappumunkkeja ja Raappanan kesäkeikka.
– Lokin uloste saattaa pilata paitasi

Alkoholitonta tilatessa:
”Sooda kaksi euroa! Laitanko tähän vielä jäitä ja limepaloja?”

Dynamo

Dynamo on Dynamo, mene sinne ja riehu. En kerro legendasta enempää. Paitsi huikkaan, että haalareilla sinne ei pääse.

+ Musiikki
– Se niin menee remonttiin jossain vaiheessa. Mitä me sitten tehdään?

Alkoholitonta tilatessa: (ei kokemuksia)

Lyni järjestää teemabileet huolella: teeman mukaiset drinkit kuuluvat asiaan! (kuva: Riikka Sandberg)

Nightclub Marilyn

Parikymppinen Lyni on opiskelijabileiden kuningatarmaastoa! Opiskelijaystävälliset hinnat ja tykeimmät teemabileet takaavat onnistuneen keskiviikon tahi torstain. Täällä tanssii ja laulaa sekä ammattikorkean että yliopiston heppuja. Suosituimpiin opiskelijakekkereihin kannattaa suunnata hyvissä ajoin ennen kymppiä, koska kyllä ne haalarimerkit viedään käsistä. En lähtisi silti sambaamaan tänne viikonloppuna, koska kahdeksantoistavuotiaat ovat mestoilla, ja baarin edustalla on täten aina käynnissä älytön rähinä, itku ja nuoleskelu. Lynissä soi ysärihittejä ja valtavirran massalistaykkösiä, mutta baari saa tämän anteeksi, koska sinne tällainen musakonsepti sopii. Henkilökunnalle lämmin halaus, he auttavat aina varmin ottein bileiden järjestämisessä.

+ Lynin vippikortilla ei paljon tarvitse jonossa värjötellä ja jännittää haalarimerkin saamista. Vippikortin saa muun muassa ainejärjestön hallitukseen lyöttäytymällä.
– Ei tänne selvinpäin voi mennä

Alkoholitonta tilatessa: naisilta tilatessa vesi maksaa euron, miehiltä tilatessa ei.

Forte

Tämän baarin nimi on siis Forte, ei SuFo. SuFo on lyhenne sanoista ’sunnuntai’ ja ’Forte’, ja tämän kaavan avulla voit muodostaa minkä tahansa viikonpäivälyhenteen. Mutta eipä siitä enempää, suosittu SuFo on kuitenkin meininkiä pullollaan! Juomat ovat naurettavan halpoja, ja drinkkilistaa silmäillessä sitä haluaa maistaa ihan kaikkia kivanimisiä sekoituksia. Riikka-täti suosittelee Köllikän ja Rock’n’roll Bitchin tilaamista. Tanssilattioita on tarpeeksi, pöytiä ei. Fortessa on jotenkin vähän likainen meininki, sillä joskus paikka muistuttaa ghettobootyjen ja snoopdoggien kähmintäiltaa.

+ Sunnuntaisin Turun muiden baarien baarimikot käyvät täällä, koska oma juottola on tietenkin kiinni.
– Ahtaiden vessakoppien lattioilla on lasinsiruja jok’ ikinen kerta. Ja lyhyempikin saa päähänsä kolauksen siitä vinokattoisesta vessakopperosta.

Alkoholitonta tilatessa: Koska tilauslistasi on ”yks Hanhi, yks Ilmaveivi, kaks Salmaria, kaks Fisua, kaks Köllikkää, kaks bissee ja vesi”, niin vesi ei takuulla maksa.

Börs

Börs, tuo kavala kettu. Sinne ei pitänyt mennä, mutta taas siellä oltiin. Börs on Turun suurin baari, ja siellä voi sekä istuskella että sheikkailla. Ikärajan laskun myötä Bökessä bailaa myös piukkoja persikkapeppuja, joita me 23-vuotiaat rupsahtaneet haahkat katsomme halveksuen. Börsissä yöseuran metsästyshenki on käsin kosketeltavaa, voi luoja sitä silmäpelin määrää. Hyvässä porukassa Börs-yö onnistuu kyllä mahtavasti, eikä silloin haittaa edes tanssilattian kyynärpäämäärä tai stilettikorkojen jalkapöytälävistykset. Börsissä järjestetään isoimpien ainejärjestöjen isoimmat opiskelijabileet, ja voi pojat, silloin tulee hiki.

+ Lauantaisin varmasti täynnä.
–  Tili on taas tyhjä

Alkoholitonta tilatessa:
”Vesi yks euro ki-tooos”

 

Maininnat:

Edison – visoja, lautapelejä ja laaja juomavalikoima
Klubi – keikkapaikkojen ykkönen
Apollo & Armas – puumien ja suomimusan aitta
Kuka – sympaattinen pikkuinen
The Monkey – kaksikerroksinen temmellyskenttä
Castle – irkkumeininkiä
Papu – kannullinen mansikkamargaritaa ja pylly keinuun
Bar4 –  istuskelubaarien tyylikkäimmät drinkit
Proffan kellari – <3

 

Riikka Sandberg

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteystiedot

Toimitus:
kieleke.toimitus@gmail.com
kieleke@lists.utu.fi

 • Päätoimittajat:
 • Elina Peltonen | elainp@utu.fi
 • Anniina Lautkankare | aslaut@utu.fi
 • Toimittajat:
  Joanna Penttala | joanna.j.penttala@utu.fi
  Vilma Ranta | verant@utu.fi
  Mariette Oksanen | masoks@utu.fi
 • Mea Lampinen | mea.s.lampinen@utu.fi
Kielekkeen tekstaripalsta

Lähetä viestisi palstalle alla olevan linkin kautta.

https://forms.gle/fMGKYQPfHdk11xWV8