Verkko-Kieleke suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestölehti0509129976
kieleke@lists.utu.fi

Verkko-Kieleke
Fennisti testaa: Kirpparit


Turun kirpparivalikoima on yllättävän monipuolinen, kunhan varaudut pitkiin välimatkoihin. Varsinkin isot kirppikset sijaitsevat yleensä keskustan ulkopuolella.

Asiallinen UFF
Osoite: Humalistonkatu 5 ja Aninkaistenkatu 5

UFF:ilta löytyy paljon laadukasta tavaraa, mutta onhan se sieluton paikka. Parhaat löydöt olen tehnyt tasarahapäiviltä, esimerkiksi euron silkkipaidan, kimmeltävän maksimekon ja mauttomilla kuoseilla koristeltuja kauluspaitoja. Miesten puolella on usein kauniita neuleita. Toisaalta euron hinnalla tulee haalittua paljon sellaistakin, mitä ei tarvitse. Osan alelöydöistä saa siis usein raahata takaisin kierrätykseen.

Muulloin kirppis on mielestäni todella kallis. Kirppareiden idea kun on siinä, että niiltä voi löytää toiselle tarpeetonta edullisesti. Viidenkympin takit sotivat mielestäni perinteistä kirppari-ideologiaa vastaan. Ehdotonta plussaa UFF saa siitä, että Turun molemmat myymälät sijaitsevat ydinkeskustassa. Niihin on helppo poiketa vaikka kauppareissulla.

Arvosana: Magna cum laude approbatur

Kirppiksen prototyyppi: Kirppis-Center Länsikeskus
Osoite: Viilarinkatu 4

Tämä on varmaan nykyaikaisen pöytäkirppiksen prototyyppi. Laatu vaihtelee, mutta useimmissa pöydissä on siistiä ja varsin kohtuuhintaista tavaraa. Vaatteiden sovittelijaa ärsyttää peilien vähyys: en saa ikinä tietää, miltä viininpunainen puolihihainen tekoturkisduffeli näyttää ylläni, koska en jaksa ahtautua sovituskoppiin. Naapuripöytää penkova täti löytää Burberryn housut. Paikka on kierretty alle puolessa tunnissa, ja lähdemme kirpparilta tyhjin käsin.

Miinusta Kirppis-Center saa erityisesti ällöistä poistoeristä. Kenestä muusta on inhottavaa, että kirppiksellä tai sen yhteydessä myydään karkkia tai elintarvikkeita. Yöks! Autottomalle paikka on lisäksi aika kaukana.

Arvosana: Cum laude approbatur

Siisti Ekotori
Osoite: Kirkkotie 10 ja Rieskalähteentie 74

Molemmat Ekotorit näyttävät ulkopuolelta yhtä epäilyttäviltä, mutta sisätiloista paljastuu lukuisia hyvälaatuisia kalusteita, kodinkoneita, polkupyöriä ja sekalaista tilpehööriä. Koska kyseessä on kierrätyskeskus, jossa tuotteet myös testataan ja kunnostetaan, voi täältä ostaa esimerkiksi television tai valaisimen huoletta.  Suuri osa tavarasta on myös melko edullista, ja molemmista paikoista saa tuntuvan opiskelija-alennuksen. Plussaa siitä! Ainakin Kirkkotien Ekotorin yläkerrassa on lisäksi symppis kierrätysnäyttely.

Omana missionani on löytää siro 50-luvun sohvapöytä ja kaunis kirjahylly. Tällä kertaa ei onnista. Suurin osa kalusteista on ihan jäätäviä lastulevykomplekseja, vaikka mukaan mahtuukin muutama kaunis lipasto ja yöpöytä. Viime vierailulla valikoima oli tosin parempi. Ainoaa löytöäni – futuristista kullanväristä kasarivalaisinta – meille ei kuulemma tule. Harmi. Seuralainen äkkää onneksi VHS-hyllystä Jari Halosen Aleksis Kiven elämän eurolla.

Arvosana: Eximia cum laude approbatur

Kirpparikierroksilta voi löytyä vaikkapa tällaisia aarteita. (kuva: Meri Heikkilä)

Muista myös nämä!

Kirpputori Lähimmäinen
Edullista tavaraa, kristillistä sanomaa ja outoa huumoria aivan ydinkeskustassa.

Kirppis-Center Manhattan
Nimensä mukainen jättimäinen pöytäkirppis hieman keskustan ulkopuolella.

Mikaelin kirppis
Symppis, siisti ja valoisa pöytäkirppis Mikaelinkirkon kupeessa.

Pelastusarmejan kirppikset
Laajahko valikoima erilaisia vaatteita, jalkineita ja huonekaluja Yliopistonkadulla. Muutkin myymälät kannattaa koluta.

 

Meri Heikkilä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteystiedot

Toimitus:
kieleke.toimitus@gmail.com
kieleke@lists.utu.fi

 • Päätoimittajat:
 • Elina Peltonen | elainp@utu.fi
 • Anniina Lautkankare | aslaut@utu.fi
 • Toimittajat:
  Joanna Penttala | joanna.j.penttala@utu.fi
  Vilma Ranta | verant@utu.fi
  Mariette Oksanen | masoks@utu.fi
 • Mea Lampinen | mea.s.lampinen@utu.fi
Kielekkeen tekstaripalsta

Lähetä viestisi palstalle alla olevan linkin kautta.

https://forms.gle/fMGKYQPfHdk11xWV8