Verkko-Kieleke suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestölehti0509129976
kieleke@lists.utu.fi

Verkko-Kieleke
Lukupiirejä, keilaamista ja uimista Aurajoessa

Tammikuussa, astuessani hyvinvointivastaavan virkaan Kannan hallituksen uutena jäsenenä, eräs ystäväni kysyi minulta, mitä hyvinvointivastaava sitten oikein tekee. Vastaukseni kuului melko ympäripyöreästi: “Vastaan kantalaisten hyvinvoinnista”. Ystäväni pitkästä katseesta päättelin, ettei vastaus antanut kovin selvää kuvaa uudesta tehtävästäni hallituksessa.

Rehellisesti sanottuna, minulla ei ollut itsellänikään kovin selkeää käsitystä siitä, mitä kaikkea tehtävään sisältyy ja mitä kaikkea tehtävään voi sisällyttää. Olenkin pikkuhiljaa asettunut toimeeni hallituskonkareiden opastuksella. Vihdoin aletaan olla siinä pisteessä, että asiasta voi kertoa jopa jotain muutakin kuin sen, minkä jokainen varmasti päättelee jo nimestäkin.

Hyvinvointivastaava (aiemmin sosiaalipoliittinen vastaava) järjestää käytännössä ne alkoholittomat aktiviteetit. Niihin sisältyy siis erinäisiä tapahtumia ja ”kerhoja” (kuten lukupiirejä, seinäkiipeilyä ja yhdessä lenkkeilyä), jotka auttaisivat jäsenistöämme jaksamaan paremmin koulussa ja kotona.

Minulla on pöytälaatikossa punainen kirja, johon olen listannut kaikenlaisia ideoita, joita olen kantalaisilta tässä alkuvuoden aikana kerännyt ja joita olen itse kehitellyt. Kesän aikana suunnitelmissa on pohtia valmiiksi jo syksyn tapahtumia ja syyslukukauden alussa lähetän Kannan sähköpostilistan kautta jäsenistölle hyvinvointikyselyn, joka toimii samalla palautteena ja ideariihenä. Suosittelen lämpimästi kaikkia vastaamaan siihen, koska tapahtumia järjestetään nimenomaan teille, rakkaat kantalaiset.

Jäsenistömme on kuitenkin se, joka näihin juttuihin osallistuu ja siksi jokainen hullultakin kuulostava idea voi olla toteuttamisen arvoinen. Te päätätte, mitä tehdään, en minä. …Ellei joku sitten halua toteuttaa keskiyön pimeinä tunteina kahvihuuruisen hyvinvointivastaavan saamaa ideaa lähteä uimaan Aurajokea päästä päähän. Siinä on nimittäin ongelmansa, tuo jokihan on 70 km pitkä. (Lisäksi siellä uiminen on laitonta ainakin tässä kaupunkialueella.)

Mutta, takaisin asiaan. Syksyllä on siis tarkoitus lähteä pyörittämään tätä toimintaa täydellä teholla aina ideoiden ja osallistujien mukaan. Tuo mainitsemani kysely ei tietenkään ole ainoa tapa lähestyä ideoinnissa. Meikäläisen sähköpostiosoite ei ole salaista tietoa, joten sen voi napata mm. tämän pienoisromaanin lopusta. Minua ja muita hallituslaisia voi varmasti myös häiritä henkilökohtaisesti esimerkiksi Kannan päivystyksissä tai muuten vain kampuksella.

On olemassa myös muuta hyvinvointia tukevaa toimintaa, kuin jäsenille järjestettävät tapahtumat. Toivottavasti olen tästä viisaampi, jahka syksyllä TYY järjestää taas sopovastaavien koulutuksen, joten näillä eväillä mennään sinne asti ja toivottavasti pystyn valaisemaan niistä asioista lisää myöhemmin.

Lukekaa ahkerasti tentteihin ja nauttikaa kesästä, jotta syksyllä jaksaa sitten taas!

Keväisin terveisin,
Saana
Kannan hyvinvointivastaava

sasuka(at)utu.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteystiedot

Toimitus:
kieleke.toimitus@gmail.com
kieleke@lists.utu.fi

 • Päätoimittajat:
 • Elina Peltonen | elainp@utu.fi
 • Anniina Lautkankare | aslaut@utu.fi
 • Toimittajat:
  Joanna Penttala | joanna.j.penttala@utu.fi
  Vilma Ranta | verant@utu.fi
  Mariette Oksanen | masoks@utu.fi
 • Mea Lampinen | mea.s.lampinen@utu.fi
Kielekkeen tekstaripalsta

Lähetä viestisi palstalle alla olevan linkin kautta.

https://forms.gle/fMGKYQPfHdk11xWV8