Verkko-Kieleke suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestölehti0509129976
kieleke@lists.utu.fi

Verkko-Kieleke
Kannan hallitus 2012 esittäytyy

1. Nimesi ja monesko opiskeluvuosi?

2. Mikä on pestisi hallituksessa ja mitä tehtäviä siihen sisältyy?

3. Mitä haluat saavuttaa pestissäsi/hallituksessa?

4. Eksoottisin kotimaan matkakohde, jossa olet ollut?

5. Minne haluaisit matkata seuraavaksi?

6. Mitä toivot maailmalta?

 

Matilda, puheenjohtaja

1. Olen Matilda, neljännen vuoden opiskelija.

2. Pestini hallituksessa on puheenjohtaja. Puheenjohtajan tehtävänä on vastata hallituksen toiminnasta ja toimintasuunnitelman noudattamisesta sekä ylläpitää yhdistyksen suhteita yhteistyötahoihin. Puheenjohtajan tehtäviin kuluu  myös kokousten pitäminen ja esityslistojen valmistelu. Lisäksi puheenjohtaja laatii  yhdessä varapuheenjohtajan kanssa toimintasuunnitelman, toimintakertomuksen sekä toiminta-avustushakemuksen.

3. Pyrin saamaan puheenjohtajana toimimisen myötä uusia ja hyödyllisiä kokemuksia yhdistystyöstä. Omalta osaltani haluaisin lisäksi olla mukana luomassa mahdollisimman hyvää hallituksen sisäistä ilmapiiriä  sekä takaamassa Kannan jäsenistölle monipuolista ohjelmaa läpi vuoden.

4. Eksoottisin kokemani kotimaan matkakohde löytyy varmasti Lapin Leviltä. Hyytävässä viimassa lumilautailu lämpömittarin näyttäessä lähemmäs neljääkymmentä pakkasastetta on mieltä virkistävä kokemus.

5. Juuri nyt haluaisin matkata jonnekin lämpimään Suomen talvea pakoon – siis sinne, missä olisi aurinkoisinta! Kesällä olisi mukava päästä kiertämään myös Välimeren Euroopan maita.

6. Maailmalta toivon lämpöä, monessakin merkityksessä.

 

Louna, varapuheenjohtaja

1. Louna,  4. vuosi suomen kielen opinnoissa.

2. Varapuheenjohtaja. Käytännössä olen siis Matildan oikea käsi,  tarpeen vaatiessa vasenkin.

3. Tänä vuonna Kanta järjestää odotetun ulkomaanmatkan!  Ulkomaan ekskursio on niin harvinaista herkkua, että toiveenani  tietysti on, että siitä tulee kaikille ikimuistoinen.

4. Sisämaan kasvattina minulle eksoottisin matkakohde on ollut  Turun saaristo. Se on vaan niin kertakaikkisen kaunis.

5. Australia ja Uusi-Seelanti ovat ikuisuusunelma, mutta todellinen  seuraava matkakohde lienee Kannan ekskursiokohde Gdansk.  Suosittelen osallistumista muillekin lämpimästi!

6. Rauhaa ja rakkautta.

 

Heli, sihteeri

1. Heli, 2. opiskeluvuosi.

2. Olen sihteeri ja teen siis kokousten pöytäkirjat, mikä edellyttää myös hereilläpysymistä kokouksissa.

3. Haluaisin olla hallituksessa mukana luomassa sellaista ilmapiiriä, jossa jokainen kokisi olevansa tarpeellinen, ja toimiminen tuntuisi helpolta.

4. Iäksi mieleeni on piirtynyt erään pieksämäkeläisen grillikioskin vessa, joka oli lattiasta kattoon tapetoitu Elviksen kuvilla!

5. Menisin mieluusti jälleen Unkariin edistämään kielenoppimistavoitteitani.

6. Seikkailua ja aika usein kakkua.

 

Vilma, taloudenhoitaja

1. Vilma ja toinen opiskeluvuosi menossa.

2. Olen taloudenhoitaja, rahakirstun vartija ja penninvenyttäjä. Tehtäviäni ovat tilittäminen, laskuttaminen, kirjaaminen, nalkuttaminen ja rahatilanteen vahtiminen.

3. En haluaisi ajaa Kantaa konkurssiin tai velkasaneerauksen partaalle. Olisi upeaa, jos rahatilanne vaikka hieman kohenisi.

4. Eksoottinen mustavetinen järvi Teijossa on jäänyt mieleen hyvänä kokemuksena. Järven vesi oli mystistä, pehmeää ja puhdasta. Hyvin eksoottista.

5. Haluan lähteä pyöräilemään Perun Inka-trailille, koska se kuulostaa hauskalta ja eksoottiselta.

6. Toivon, että maailma opettaisi minut pitämään vielä enemmän Suomesta ja antamaan kovasti kaivattua perspektiiviä arkipäiviin.

 

Leo, koulutuspoliittinen vastaava

1. Leo Henrik, 2. vuosi

2. Olen kopo eli koulutuspoliittinen vastaava. Toimi on hallituksen ehkä hämärin. Humanitaksessa vietetty vuosi on kuitenkin onneksi opettanut edunvalvonnasta jotain, eli tiedän että minun pitää pitää yhteyttä oppiaineeseen ja välittää Kannan avustuksella opiskelijoiden risut ja ruusut henkilökunnalle.

3. Koitan vakiinnuttaa tenttiakvaariota nyt ainakin.

4. Varmaankin Lemmenjoen kansallispuistoon suuntaunut viikon retki lukion viimeisenä vuonna. Kyseessä oli ns. vaelluskurssi, joka suoritettiin maantiedon puitteissa. Oli hienoa nousta tunturin (Ladnjoaivi) laelle ja todeta katselevansa Norjaan. Hienoa oli myös tarkkailla ehtaa prospektoria työssään, pidellä kädessään 30 000 euron kultahippua, saunoa kolmen hengen telttasaunassa (n. 30 astetta. Oli kalsa) ja vierailla pienessä kirjastossa keskellä erämaata.

5. Japani on niin Japani että se on pakko kokea kerran elämässä. Tokio siis ehkä, mutta täkäläistä maaseutuun olisi myös kiintosaa tutustua. Todennäköisemmin seuraava kohde on Saksa tai Venäjä, vaihto-opiskelun muodossa. Saksa siksi että olen lukenut saksaa A-kielenä kolmannelta luokalta ja Venäjä siksi että ”Venäjä ei ole ongelma, joka tulisi ratkaista vaan todellisuus, joka tulee kokea” tai jotain sinne päin.

6. Vähemmän välinpitämättömyyttä jokaista ihmistä kohtaan.

 

Saana, hyvinvointivastaava

1. Saana, ensimmäinen opiskeluvuosi.

2. Olen hyvinvointivastaava ja nimensä mukaisesti vastaan opiskelijoidemme hyvinvoinnista. Käytännössä siis yritän järjestää kantalaisille aktiviteetteja ja tapahtumia alkoholittomissa merkeissä sitsien ja baaribileiden vastapainoksi.

3. Jotain uutta ja hienoa, kokemuksia ja hyviä muistoja.

4. Kalajoen hiekkasärkillä. Sen lähemmäs ei Suomessa mielestäni pääse eksoottista.

5. Roomaan. Olen aina pitänyt kulttuurintäyteisistä kaupunkilomista ja mahdollisuuksien mukaan pyrkinyt näitä toteuttamaan ja Rooma on seuraava sillä listalla.

6. Ettei se lopu 21.12.2012.

 

Janina, tiedottaja

1. Janina, fuksivuosi

2. Tiedottaja: Pidän suomen kielen opiskelijat ajan tasalla erilaisista koulutuksista, tapahtumista, TYYn toiminnasta ja muista ajankohtaisista asioista lähettämällä s-postitiedotteita. Erityisen tärkeää infottavaa ovat sitsikutsut sekä myyjäis- ja baaribiletiedotteet.

3. Haluan saada kokemusta tiedottamisesta ja selvittää, olisiko tiedottajana työskenteleminen mun juttu. Hallitustoimintaan minut houkutteli halu vaikuttaa ja pysyä perillä tärkeistä asioista sekä tietysti mukava hallitusporukka.

4. Eksoottisin kotimaan matkakohde on varmaankin ollut Saana-tunturi Lapissa. Korkealle kiipeäminen, ruska ja mahtavat maisemat Kilpisjärvelle tekivät tilanteesta eksoottisen.

5. Haluaisin matkata Meksikoon, koska haluan nähdä mayojen muinaiset asuinpaikat ja päästä käymään Pohjois-Amerikassa.

6. Toivon maailmalta oikeudenmukaisuutta: että edes sattumalta heikompi voisi joskus rökittää vahvemman osapuolen.

 

Anna, tapahtumavastaava

1. Anna olen ja ensimmäistä vuottani yliopisto-maailmassa viettelen.

2. Tapahtumavastaavana toimin ystäväni Ainon kanssa. Työnkuva on aika laaja, siihen kuuluu niin sitsi-ilmoittautumisien vastaanottamista, juhlapaikan koristelua, baaribile-teemojen kehittelyä kuin yhteistyötä muiden ainejärjestöjen kanssa.

3. Haluan hallituskaudeltani sitä, että kemut onnistuvat ja henki hallituksen sisällä pysyy hyvänä.

4. Eksoottisin kotimaankohde on totta kai mun kotikaupunki Helsingfors. Ai miksikö? No siksi, että siellä sattuu ja tapahtuu, eikä koskaan tiedä, miten baari-illat päättyvät.

5. Haluaisin matkustaa Lontooseen, vaikka kotikaupungissani riittää minulle toistaiseksi ihmettelemistä. Lontoo on kuulemma rento mesta, jossa saa subiin tuplatäytteen. Sinne siis!

6. Maailmalta haluaisin parempaa ryhtiä!

 

Aino, tapahtumavastaava

1. Aino, ensimmäisen vuoden opiskelija

2. Tapahtumavastaavan hommaa hoidan ja tehtäviin kuuluu baaribileiden ja sitsien järkkäily.

3. Haluaisin yksinkertaisesti saada aikaan onnistuineita pirskeitä. Lisäksi toivon, että kantalaiset pääsisivät tutustumaan mahdollisimman moniin muiden ainejärjestöjen opiskelijoihin.

4. Taidan vastata tähän, että NAANTALI. Hehe. Se on ihan tässä Turun lähellä, mutta tajusin viime kesänä, ettei ole tullut pahemmin vierailtua kyseisessä kaupungissa. Ainakin kesäisin ne Muumimaailman hoodit ja se ranta täynnä niitä ravintoloita on pirun miellyttävää ympäristöä. Vähän kun etelässä olis.

5. Matkustaisin varmaan Irlantiin, koska elävä musiikki ja pubikulttuuri kolahtaa. Ja siellähän on kivan kosteeta all the time, ihanaa!

6. Toivon maailmalta vähän enemmän suvaitsevaisuutta ja vähän vähemmän huonoa musiikkia.

 

Klaus, verkkovastaava

1. Klaus, 2. opiskeluvuosi

2. Verkkovastaavan ensisijainen tehtävä on ylläpitää ainejärjestön nettisivuja. Tämän ohella myös sähköpostilistat ja hallituksen sisäisen kommunikaation sähköinen ulottuvuus ovat näpeissäni. Varsinaisen ainejärjestöpestini lisäksi vastaan myös Kielekkeen verkkoversion sivustosta.

3. Haluan saavuttaa roppakaupalla kokemusta ja varmuutta niin toistuvista rutiineista kuin täysin uusiin kokeiluihin heittäytymisestä.

4. Eksoottisin matkakohteeni on ollut Vaasa, koska en ole sen pohjoisempana Suomessa koskaan käynyt. Eksoottisen Vaasassa vierailustani teki se, että onnistuin viettämään koko viikonlopun tapaamatta yhtäkään suomenkielistä henkilöä – kauhistus!

5. Haluaisin matkata Grönlantiin, koska haaveeni on vaihto-opiskella joskus Nuukissa.

6. Toivon maailmalta lisää helppokäyttöisiä verkkojulkaisujärjestelmiä, jotta kynnys kivojen juttujen jakamiseen internetissä olisi mahdollisimman alhainen.

 

Tiina, pitopalveluvastaava

1. Tiina ja 4. opiskeluvuosi.

2. Pitopalveluvastaava. Hallituspestini vastuualueita ovat myyjäiset ja tapahtumien ruokajärjestelyt.

3. Pestini on oiva mahdollisuus harjoitella helppoja, halpoja ja maukkaita herkkuja!

4. Muistan, että olen pienenä viettänyt yhden viikonlopun saaristossa jossakin  yksinäisessä luotsimökissä. Oli jo syksy, ja koko ajan oli vain kylmä ja satoi. Reissussa ei ollut mitään järkeä. Katselin kaverini kanssa laulukilpailu Karusellia telkkarista hytisten.

5. Garda-järvi, Italia. Aina kun haaveilen matkasta Italiaan, haaveilen lähinnä ruoasta. Järvi sijaitsee sopivasti Milanon ja Venetsian välissä sekä lähellä Veronaa, joten lomaan voisi yhdistää useammankin kohteen.

6. Rauhaa ja rakkautta! (Ja paljon hyvää ruokaa.)

 

Kaija, toimistovastaava

1. Kaija, 1.vuosi Turussa.

2. Olen toimistovastaava ja toinen Osma-vastaavista. Toimistovastaavana huolehdin, että toimistolla on riittävän siistiä ja kaikki ok. Osma-vastaavana osallistun suomen kielen opiskelijoiden yhteistoimintaan valtakunnallisella tasolla.

3. Tutustua uusiin ihmisiin, saada järjestötoimintakokemusta ja pientä lisäaktiviteettia vapaa-ajalle.

4. Laittaako tähän yöpyminen hiljalleen lahoavassa homeisessa mökissä keskellä korpea hyttysen laulun säestämänä, vai kenties Ahvenanmaan kesä lukuisine thaimaalaisineen, kas siinä pulma. Jokainen voi miettiä itse, kumman kokee eksoottisemmaksi…

5. Lontoossa olisi jossain vaiheessa vuoden aikana kiva käydä moikkaamassa erästä ystävää. Sitä ennen toivon kuitenkin, että pääsisin kesätöihin Tukholmaan. Lontoo siksi, koska en ole ennen käynyt siellä ja nyt olisi hyvä syy. Tukholmasta taas tiedän jo valmiiksi, että kesästä siellä tulisi ikimuistoinen.

6. Sitä, että ihmiset lakkaisivat vieroksumasta erilaisuutta eivätkä olisi ajattelutavoiltaan niin rajoittuneita ja kyynisiä.

 

Lauri, ekskursiovastaava

1. Lauri, 3. vuosi
.

2. Ekskursiovastaava. Vastuualueena lähinnä Kannan ulkomaanreissu
.

3. Jos tällä kertaa vaikka päästäisiin sinne matkalle, olisin tyytyväinen
.

4. Rovaniemi ehkä. Kyseisessä kaupungissa on maailman harmain ja ankein keskusta
.

5. Autokiertue Irlanissa iskisi.

6. Tähän on vaikea keksiä mitään, joka ei kuulostaisi todella lattealta, joten jätän vastaamatta.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteystiedot

Toimitus:
kieleke.toimitus@gmail.com
kieleke@lists.utu.fi

 • Päätoimittajat:
 • Elina Peltonen | elainp@utu.fi
 • Anniina Lautkankare | aslaut@utu.fi
 • Toimittajat:
  Joanna Penttala | joanna.j.penttala@utu.fi
  Vilma Ranta | verant@utu.fi
  Mariette Oksanen | masoks@utu.fi
 • Mea Lampinen | mea.s.lampinen@utu.fi
Kielekkeen tekstaripalsta

Lähetä viestisi palstalle alla olevan linkin kautta.

https://forms.gle/fMGKYQPfHdk11xWV8