Verkko-Kieleke suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestölehti0509129976
kieleke@lists.utu.fi

Verkko-Kieleke
Mikä fiilis?

Mikä fiilis on, kun pyytää ekaa kertaa pojan puhelinnumeroa?
Olin selvinpäin baarissa, joten pyyntö tapahtui täysin järkevässä mielentilassa. Aluksi idea ei käynyt mielessäkään, napitin vain vuorotellen takkia ja jätkää. Sitten kun piti sanoa moimoit, niin kysymys vain mölähti reippaasti ulos suustani. Se ei mennyt kovin sulavasti, mutta tarpeeksi hyvin ekaksi kerraksi. Sain numeron ja taputin itseäni olalle baarin ulkopuolella.
Nainen, 22

Mikä fiilis on, kun ei saa unta?
Unettomuus on kamalimpia asioita, mitä tiedän. Unta odotellessa koko maailman paino kaatuu päälle ja elämän pikku ongelmat saavat valtavat mittasuhteet. Pyörittelen typeriä asioita päässäni ja alan tuntea syyllisyyttä kaikesta. Aamulla ihmettelen, mikä yöllä oikein ahdisti. Pelkästään se, että unta joutuu odottamaan monta tuntia, on raivostuttavaa, mutta pahimpia ovat yöt, joina en nukahda lainkaan. Nukahtamisen tietoinen yrittäminen pahentaa asiaa ja lisää stressiä, joka aiheuttaa unettomuutta. Unettomuus on kierre, josta on vaikea päästä pois.
Nainen, 23

Mikä fiilis on, kun saa sakot TV-lupatarkastajalta?
Olin 15-vuotias, pahasta maailmasta tietämätön nuori, joka oli juuri muuttanut omilleen. Eräänä päivänä avasin naiivisti tuntemattomalle oveni. Vastassani oli TV-lupatarkastajan virkamerkki. Muistan pelästyneeni ja kiroilleeni mielessäni ankarasti. Lörpötin kaiken tarkastajalle: joo, on telkkari, ei ole lupaa, en muistanut hankkia, yhyy nyyh ja niin edelleen. Sakkoa sain muistaakseni 77 euroa ja itkin vuolaasti tätä katkeraa virhettä. Jos olisin ollut rohkeampi, olisin hyvin voinut väittää, etten omista telkkaria. Mutta en silloin vielä tiennyt edes sitä, ettei lupatarkastajia ole pakko päästää sisälle. Tästä olen jälkeenpäin kuullut muutaman sata kertaa, kiitos vain jälkiviisastelijoille. Maksan TV-lupaa edelleen.
Nainen, 22

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteystiedot

Toimitus:
kieleke.toimitus@gmail.com
kieleke@lists.utu.fi

 • Päätoimittajat:
 • Elina Peltonen | elainp@utu.fi
 • Anniina Lautkankare | aslaut@utu.fi
 • Toimittajat:
  Joanna Penttala | joanna.j.penttala@utu.fi
  Vilma Ranta | verant@utu.fi
  Mariette Oksanen | masoks@utu.fi
 • Mea Lampinen | mea.s.lampinen@utu.fi
Kielekkeen tekstaripalsta

Lähetä viestisi palstalle alla olevan linkin kautta.

https://forms.gle/fMGKYQPfHdk11xWV8