Verkko-Kieleke suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestölehti0509129976
kieleke@lists.utu.fi

Sopojen tervehdys

On tullut jälleen aika toivottaa tervetulleeksi uudet ja vanhat opiskelijat alkavalle lukuvuodelle!

Syksyn aloitus uudessa tai vanhassa opinahjossa tarjoaa varmasti uusia ja mieleenpainuvia kokemuksia. Toisaalta opinnot, opiskelijaelämä ja uudenlainen elämäntilanne saattavat aiheuttaa myös stressiä, ja Kannan sosiaalipoliittisina vastaavina haluamme kertoa erilaisista kanavista – tarvitsit sitten ohjausta opintoihin tai keskusteluapua erilaisissa elämänvaiheissa.

Tutustuminen opiskelijaelämään alkaa perinteisesti tuutorien ohjauksella, ja heiltä voi saada vinkkejä tulevien opintojen suunnitteluun. Syksyn mittaan opiskelijat laativat Henkilökohtaisen opintosuunnitelman (HOPS) yhdessä ohjaajan kanssa, jossa opiskelija voi pohtia tulevia kurssivalintoja. Henkilökohtainen opintosuunnitelma auttaa opintojen suunnittelussa sekä sen avulla pysyt ajan tasalla opintojesi etenemisestä. Omaan ohjaajaan voi olla yhteydessä suunnitelmien muuttuessa ja tarvittaessa myös opinto-ohjaaja voi antaa suuntaa tuleville opinnoille.

Opiskelijoiden terveydenhuollosta vastaa Ylioppilaiden Terveydenhoitosäätiö (YTHS), johon voi olla yhteydessä yleis-, mielen- ja suunterveyden palveluissa. Ensimmäistä kertaa YTHS:n sivuille kirjautuessasi löydät alkukartoituslomakkeen, jonka täytettyäsi sinuun ollaan tarvittaessa yhteydessä. YTHS tarjoaa lyhyt- ja pitkäaikaista keskusteluapua jokaisen yksilölliseen tarpeeseen. Matalalla kynnyksellä apu voi löytyä myös anonyymisti mielenterveyschatista tai auttavasta puhelimesta.

Turun korkeakoulupapit tarjoavat opiskelijoille ja yliopiston henkilökunnalle maksutonta ja luottamuksellista matalan kynnyksen keskusteluapua.

Voit olla myös yhteydessä ainejärjestön sopoihin – me tarjoamme keskusteluapua luottamuksellisesti ja tarvittaessa ohjeistamme tarvittavan tuen piiriin.

Turun yliopiston Mielen päällä -toiminnan tarkoituksena on edistää opiskelijahyvinvointia yhteisöllisyyden ja vertaistukitoiminnan kautta. Tukiopiskelijat järjestävät erilaisia matalan kynnyksen tapahtumia, jonne ovat tervetulleita aivan kaikki Turun yliopiston opiskelijat. Osa tukiopiskelijoista toimii myös vertaistukisuhteissa. Tukiopiskelijoiden kanssa on mahdollista keskustella luottamuksellisesti esimerkiksi haastavaan elämäntilanteeseen liittyvissä asioissa, uuteen opiskelijaelämään sopeutumisesta, yksinäisyydestä ja jaksamisesta, ja tarvittaessa he ohjaavat myös sopivan ammattiavun piiriin.

Syksy tekee tuloaan Turussa, ja pian fuksit kirmaavat Aurajoen maisemissa odottavin mielin. Tulevalla opintaipaleella jokainen askel on helpompi kulkea, kun tietää, että tukea on varmasti saatavilla.

Ihanaa syksyä toivottavat

sopot Anniina ja Kristina

YTHS https://www.yths.fi/

KELA https://www.kela.fi/

Esteettömyyssuunnittelija (oppimisen vaikeudet, sairaus tai vamma): esteet(at)utu.fi

Opintopsykologi: opintopsykologi@utu.fi puhelinaika keskiviikkoisin klo 14–15, p. 050 5020749

Yliopistopapit:

•          Tiina Hallikainen, tiina.hallikainen(at)evl.fi, 040 3417308 (suomi, englanti)

•          Mia Pusa, mia.pusa(at)evl.fi, 040 3417296 (suomi, ruotsi, englanti)

Eka askel – opiskelijoiden palveluneuvonta – Tarvitsetko apua, mutta et tiedä mihin tai keneen sinun tulisi ottaa yhteyttä? Eka askel -palvelu auttaa Turun yliopiston opiskelijoita, väitöskirjatutkijoita sekä tutkinnon täydentäjiä, jotka eivät löydä tai joilla ei ole voimavaroja löytää oikeaa apua tarpeeseensa: askel@utu.fi

Mielen päällä: @mielen_paalla 

https://sites.utu.fi/mielenpaalla/

yhteydenottolomake: https://sites.utu.fi/mielenpaalla/jutellaanko-yhteydenottolomake/

OpintoVartu: https://intranet.utu.fi/index/opintovartu/Sivut/default.aspx

Nyyti ry (opiskelijoiden mielenterveyttä ja opiskelukykyä edistävä järjestö): https://www.nyyti.fi/

Valtakunnallinen kriisipuhelin 24/7 (Mieli ry:n ylläpitämä): 09 25250111

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteystiedot

Toimitus:
kieleke.toimitus@gmail.com
kieleke@lists.utu.fi

 • Päätoimittajat:
 • Elina Peltonen | elainp@utu.fi
 • Anniina Lautkankare | aslaut@utu.fi
 • Toimittajat:
  Joanna Penttala | joanna.j.penttala@utu.fi
  Vilma Ranta | verant@utu.fi
  Mariette Oksanen | masoks@utu.fi
 • Mea Lampinen | mea.s.lampinen@utu.fi
Kielekkeen tekstaripalsta

Lähetä viestisi palstalle alla olevan linkin kautta.

https://forms.gle/fMGKYQPfHdk11xWV8