Verkko-Kieleke suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestölehti0509129976
kieleke@lists.utu.fi

Paluu arkeen

Lainatut kirjat palautetaan kirjastoon. Lihakset palautuvat ja voimistuvat treenin jälkeen. Työkaverille annetaan yhteisestä projektityöstä rakentavaa palautetta. Viime vuosina Kielekkeessä ovat olleet esillä yhteiskunnan paineet ja suorittaminen. Niihin vastalääkkeenä toimii armollisuus ja hidastaminen. Raskaan päivän päätteeksi on tärkeää vapauttaa mielensä antamalla aivoille jotain aivan muuta ajateltavaa. En tarkoita päämäärätöntä kahden tunnin somenselailusessiota, vaan luovaa työtä kuten lukemista, kirjoittamista, käsitöitä tai musisointia. Terveellisen elämän perusrakennuspalikat liikunta, ravinto ja uni pitävät jaksamista yllä. Rentoutumista on hyvä harjoitella myös pitkin päivää, sillä jokainen tarvitsee taukoja.

Palautuessa voi keskittyä omaan itseensä sekä miettiä, mikä meni hyvin, mikä huonosti ja miten toimia jatkossa. Palautuminen on energian keräämistä, sen säilyttämistä sekä oman elämän reflektiointia. Sen jälkeen voi huokaista helpotuksesta, sillä kaikki on taas niin kuin ennen tai ehkä jopa paremmin.

Itselleni lehden teema tarkoittaa palaamistani Suomeen kuuden kuukauden opiskelijavaihdon jälkeen. Seikkailuni Münchenissä oli samaan aikaan eksoottista lomaa sekä tavallista arkea. Kolme viikkoa sitten kotiin palatessani tuntui kuin olisin herännyt pitkästä unesta, ihan kuin en olisi koskaan lähtenytkään. Silti kaikki on yhtäkkiä erilaista: arkirytmini meni sekaisin, ihmiset vaikuttavat tuppisuisilta ja etäisiltä, meren äärellä on kosteaa ja tuulista. Palaaminen tuttuun paikkaan ei olekaan niin helppoa, koska olin jo tottunut elämään muualla. Sovitan itseni vastahakoisesti suomalaisen yhteiskunnan kirjoittamattomiin sääntöihin, mutta iloitsen rajattomasti tavatessani taas ystäviäni. Toin myös itselleni tuliaisena uteliaisuuden, kohteliaisuuden, lederhosenit sekä kyvyn tanssia baijerilaisia tansseja.


Vuoden ensimmäisessä Kielekkeessä Kannan eläköitynyt puheenjohtaja ja nykyinen toimittaja Elias Kukkonen esittelee Kannan vuoden 2023 hallituksen. Jäsenet muun muassa kertovat odotuksistaan sekä paljastavat elämänohjeitaan. Taloudenhoitaja ja toimittaja Vilma Ranta esittelee Kielekkeen uuden toimituksen, joka on 12 hengen lukumäärällä suurempi kuin koskaan! Tarjoamme kokonaisvaltaista hyvinvointia: Kannan puheenjohtaja Wilma Laitiainen kertoo hyvinvointivinkkejä esitellen kuusiportaisen DRAMMA-mallin, ja toimittaja Elina Peltonen jakaa univinkkejä unettomille. Palindromisti Mariette Oksanen tarjoilee lukijoille valokuva- sekä sanataidetta, ja Erika Löytynoja puolestaan ennustaa Suomelle hyvää viisumenestystä.

Hilda Hietanen

Kirjoittaja on vuoden ensimmäisen lehtinumeron päätoimittaja sekä neljännen vuoden opiskelija, joka etsii vaihdonjälkeistä elämää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteystiedot

Toimitus:
kieleke.toimitus@gmail.com
kieleke@lists.utu.fi

 • Päätoimittajat:
 • Elina Peltonen | elainp@utu.fi
 • Anniina Lautkankare | aslaut@utu.fi
 • Toimittajat:
  Joanna Penttala | joanna.j.penttala@utu.fi
  Vilma Ranta | verant@utu.fi
  Mariette Oksanen | masoks@utu.fi
 • Mea Lampinen | mea.s.lampinen@utu.fi
Kielekkeen tekstaripalsta

Lähetä viestisi palstalle alla olevan linkin kautta.

https://forms.gle/fMGKYQPfHdk11xWV8