Verkko-Kieleke suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestölehti0509129976
kieleke@lists.utu.fi

Verkko-Kieleke
7. LUUKKU

On jo seitsemäs joulukuuta, eikä joulumieli kutkuttele edelleenkään vatsan pohjassa? Ei hätää! Tässä joulukalenterin luukussa on viisi vinkkiä, joilla voi saada jouluisen tunnelman itselleen.

Ensimmäinen vinkki

Lahjoita lapsille. Joulun sanotaan olevan lasten juhla. Tämä lienee totta, sillä lapset ovat maailman eniten innoissaan joulusta. Suomessa on valitettavasti yli 100 000 lasta, joiden perheet elävät köyhyysrajan alapuolella. Onneksi useat järjestöt ojentavat auttavan kätensä etenkin joulun aikaan. Esimerkiksi Joulupuu-keräykseen voi lahjoittaa viemällä lahjan keräyspisteeseen tai tekemällä rahalahjoituksen eJoulupuun kautta. Auttamalla apua tarvitsevia joulumieli on taattu!

Toinen vinkki

Kuuntele joulumusiikkia. Voit joko vetistellä Vesa-Matti Loirin koskettavien tulkintojen tahtiin tai fiilistellä kuunnellen Mariah Careyn Merry Christmas -levyä. Lisäksi Jouluradio on jälleen käynnistynyt. Suosittelenkin Jouluradiota lämpimästi, sillä se soittaa soittolistaa, jossa on laajalti erilaisia tyyliä edustavia kappaleita. Jouluradiota kuunnellessa musiikki ei keskeydy, sillä kanavalla ei ole mainoksia tai puhetta.

Kolmas vinkki

Somista kotiasi jouluiseksi. Jouluvalot ja joulukoristeet luovat tunnelmaa ja antavat valoa pimeään vuodenaikaan. Tiesitkö, että joulupallot keksittiin alun perin Kaakkois-Saksassa. Suosituksi ne tulivat vasta, kun yhdysvaltalainen kauppaketjun perustaja osti palloja suostuttelun seurauksena. Vaikka kauppias luuli palloja asiakkaiden mielestä tylsiksi, räjähti niiden myynti käsiin ja ensimmäinen erä myytiin loppuun jo ensimmäisenä myyntipäivänä.

Neljäs vinkki

Käy joulumarkkinoilla. Vanhan Suurtorin Joulumarkkinat järjestetään Turun Vanhalla Suurtorilla neljänä adventtiviikonloppuna. Perinteisiltä joulumarkkinoilta löytyy käsityöläisten tuotteita ja jouluisia herkkuja esimerkiksi pukinkonttiin. Lisäksi torilla on monenlaisia musiikki-, teatteri ja sirkusesityksiä yleisölle nautittavaksi.

Viides vinkki

Ilahduta läheisiäsi joulukorteilla. Joulukortit antavat joulumieltä sekä lähettäjälle että vastaanottajalle. Jos on näppärä käsistään, voi esimerkiksi Kannan päivystyksessä askarrella joulukortin. Muista kuitenkin lähettää korttisi viimeistään 14.12.!

Sara Ijäs
Kirjoittaja on kolmannen vuoden suomen kielen opiskelija ja yksi Kielekkeen päätoimittajista

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteystiedot

Toimitus:
kieleke.toimitus@gmail.com
kieleke@lists.utu.fi

 • Päätoimittajat:
 • Elina Peltonen | elainp@utu.fi
 • Anniina Lautkankare | aslaut@utu.fi
 • Toimittajat:
  Joanna Penttala | joanna.j.penttala@utu.fi
  Vilma Ranta | verant@utu.fi
  Mariette Oksanen | masoks@utu.fi
 • Mea Lampinen | mea.s.lampinen@utu.fi
Kielekkeen tekstaripalsta

Lähetä viestisi palstalle alla olevan linkin kautta.

https://forms.gle/fMGKYQPfHdk11xWV8