Verkko-Kieleke suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestölehti0509129976
kieleke@lists.utu.fi

Verkko-Kieleke
Kanta ry. täyttää 60 vuotta vuonna 2021

Kanta juhlii syntymäpäiviään koreasti ensi vuoden keväällä vuosijuhlien muodossa, ja sinut on kutsuttu mukaan! Vuosijuhlilla pukeudutaan hienosti, syödään hyvää ruokaa, lauletaan, nautitaan ohjelmasta ja tanssitaan.

Kanta on perustettu vuonna 1961. Kannan vuosijuhlia juhlitaan viiden vuoden välein, joten niihin osallistuminen on ainutkertainen tilaisuus kokea yksi hienoimmista akateemisista perinteistä. Vuosijuhlia on erinäköisiä, ja perinteet poikkeavat hieman toisistaan. Kannan vuosijuhlat koostuvat neljästä osasta: cocktailtilaisuudesta, varsinaisesta pöytäjuhlasta, jatkoista ja seuraavan päivän silliaamiaisesta.

Viimeksi Kannan vuosijuhlia juhlittiin vuonna 2016.

Viimeksi Kannan vuosijuhlia juhlittiin vuonna 2016.

Cocktailtilaisuudessa kuullaan kutsuvieraiden tervehdyksiä, maistellaan lahjajuotavia ja nostetaan malja ainejärjestön kunniaksi. Itse pöytäjuhlassa nautitaan alkuruosta, pääruoasta ja jälkiruoasta sekä tutustutaan pöytäseurueeseen. Syömisen lomassa pidetään puheita ja nautitaan esityksistä. Pöytäjuhlan jälkeen tanssahdellaan myös vanhojen tansseissa tutuksi tulleita tansseja. Tanssien jälkeen juhlahumua jatketaan jatkopaikassa, joka perinteisesti paljastetaan vasta sinne siirryttäessä. Seuraavan päivän silliaamiaisella eli silliksellä muistellaan juhlan kohokohtia hyvän ruoan ja seuran ympäröimänä joko samoilla silmillä tai hyvin levänneenä.

Vuosijuhlat ovat arvokas tapahtuma, joten sinne pukeudutaan myös juhlavasti. Vuosijuhlat ovatkin yksi harvoista kerroista, jolloin pääsee tälläytymään oikein kunnolla ja vetämään iltapuvut ja frakit kaapista esiin. Mitään paineita pukuetiketistä ei kuitenkaan kannata ottaa.

Tulet saamaan syksyn ja kevään aikana vielä paljon infoa vuosijuhlista, eikä tanssitaitojakaan tarvitse jättää vanhojen tanssien muistojen varaan. Kannattaa tosin jo nyt laittaa 10.4.2021 ylös kalenteriin!

Minnamari Räsänen
Kirjoittaja on Kannan vujutoimikunnan puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteystiedot

Toimitus:
kieleke.toimitus@gmail.com
kieleke@lists.utu.fi

 • Päätoimittajat:
 • Elina Peltonen | elainp@utu.fi
 • Anniina Lautkankare | aslaut@utu.fi
 • Toimittajat:
  Joanna Penttala | joanna.j.penttala@utu.fi
  Vilma Ranta | verant@utu.fi
  Mariette Oksanen | masoks@utu.fi
 • Mea Lampinen | mea.s.lampinen@utu.fi
Kielekkeen tekstaripalsta

Lähetä viestisi palstalle alla olevan linkin kautta.

https://forms.gle/fMGKYQPfHdk11xWV8