Verkko-Kieleke suomen kielen opiskelijoiden lehti

haalarit
10 asiaa, jotka fuksien tulisi tietää haalareista

Korkeakouluopiskelijan tunnistaa haalareista, jotka ovat olennainen osa opiskelijakulttuuria: ne ovat opiskelijan uniformu sitseillä, approilla ja muissakin huikeissa  tapahtumissa. Seuraavassa listassa kerrotaan 10 asiaa, jotka fuksin tulee tietää haalareista.

1. Suomen kielen oppiaineen ainejärjestön, Kanta ry:n, haalareiden väri on ”suomenlipun valkoinen”. Sugrien eli Suomalais-ugrilaisen kielentutkimuksen opiskelijoiden haalarit ovat väriltään mustat.

2. Kannassa ja Sugrissa fuksit hankkivat itse haalarinsa ja keräävät haalareidensa sponsorit, joiden avulla haalareiden hintaa saadaan alemmas. Parhaimmillaan haalarit  saattavat jäävät maksamaan muutamia euroja.

3. Haalarimerkkejä saa opiskelijatapahtumista tai ostamalla esimerkiksi ainejärjestöiltä. On myös Facebook-ryhmiä, kuten Haalarimerkkitori, joista voi ostaa merkkejä ommeltavaksi haalareihin muilta ryhmän jäseniltä.

4. Seurustelukumppanit voivat vaihtaa haalareidensa lahkeiden kaistaleet. Monet alaa vaihtaneet tai kahden pääaineen opiskelijat ompelevat usein osia toisista haalareistaan toisiin.

5. Haalarimerkit voidaan sijoitella lähes täysin vapaasti haalareihin. Haalarisponsoreiden logojen peittämistä tulisi kuitenkin välttää, mutta mikäli tilaa ei ole, säännöstä voidaan joustaa. Ainejärjestön logoa ei kuitenkaan saa peittää missään tapauksessa.

6. Haalarietiketin mukaan haalareiden peseminen pesukoneessa on kiellettyä. Jos likaiset haalarit haluaa kuitenkin pestä, on itse oltava haalareiden sisällä, eli esimerkiksi haalarit päällä uiminen on hyväksyttävä tapa puhdistaa haalarit. Haalareiden tahrat kuitenkin kertovat ikimuistoisista illoista ja täten ovat osa haalareiden hienoutta.

7. Haalareihin voi kerätä muitakin esineitä ja muistoja, kuten tarvekaluja aina pullonavaajasta hammasharjaan ja skumppalasiin. Turkulaisen opiskelijan suosittu koriste haalareissa on Nightclub Marilynistä (tutummin Lynistä) saadut helmet.

8. Haalarit päällä edustamme ainejärjestöämme ja Turun yliopistoa, mutta näiden lisäksi myös kaikkia opiskelijoita, joten sen mukainen käytös on myös suotavaa.

9. Haalareita voi tuunata vapain käsin. Halutessaan tuunaamalla voi viestiä muille paitsi opiskeluun liittyvistä detaljeista, myös omista arvoistaan, harrastuksistaan, elämäntarinastaan tai poliittisista näkemyksistään.

10. Haalareita ei yleensä pueta kokonaan päälle, vaan niitä käytetään lantiolle sidottuna. Haalarit kannattaa sitoa siten, että selän tunnus näkyy. Vyön käyttäminen helpottaa usein haalareiden pukemista ja pysymistä.

Korkeakouluopiskelijan tunnistaa haalareista.  Kuva: Samuli Salo

Korkeakouluopiskelijan tunnistaa haalareista.
Kuva: Samuli Salo


Sara Ijäs
Kirjoittaja on viime vuoden fuksi ja yksi Kielekkeen päätoimittajista

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Toimitus

Toimitus:
kieleke[at]lists.utu.fi

Kielekkeen toimitus:
Joonas Sillanpää | joonas.k.sillanpaa[at]utu.fi
Sara Ijäs | sara.u.ijas[at]utu.fi
Ilkka Olkku | ilkka.j.olkku[at]utu.fi
Hilda Hietanen | hhhiet[at]utu.fi
Erika Löytynoja | erika.i.loytynoja[at]utu.fi
Heli Kiiskilä | heli.a.kiiskila[at]utu.fi

Kielekkeen tekstaripalsta

Lähetä viestisi Kielekkeen tekstaripalstalle alla olevan linkin kautta.

https://forms.gle/fMGKYQPfHdk11xWV8