Verkko-Kieleke suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestölehti0509129976
kieleke@lists.utu.fi

Verkko-Kieleke
Terveisiä Jyvääskylästä!

Katupöly pölisee minkä ehtii, ja usko kevään (ja vielä joskus kesän) koittamiseen alkaa viimein lujittua täällä Suomen Ateenassakin. Ei ole ihme, että olen aivastellut viimeisten vuosien läpi, sillä muutoksen tuulet ovat totta totisesti puhaltaneet pitkin humanistikukkulamme polkuja puhdistaen pölyttyneitä toimintatapoja. Onneksemme puhuri on kuitenkin useimmiten ollut suhteellisen lämpöistä.

Viime aikojen kenties suurin meitä koskeva muutos on ollut se, että nykyään Jyväskylän yliopiston äikänopelinjalla aloittavat opiskelijat ovat sekä suomen kielen että kirjallisuuden oppiaineiden fukseja. Lopullinen pääaine valitaan vasta opintojen myöhemmässä vaiheessa. Sanelle yhteiset äikänopet ovat tarkoittaneet niin jäsenmäärän kasvua kuin lisääntynyttä yhteistyötä ainejärjestö Corpuksen kanssa. Järjestämme yhteisiä tapahtumia ja olemme muutenkin lähentäneet välejämme, jotta yhteinen tekeminen olisi vaivattomampaa.

Ja tapahtumiapa on viime aikoina riittänyt. Ensinnäkin Sanen prameita vuosijuhlia vietettiin kolme vuotta takaperin armaan ainejärjestömme täyttäessä 50 vuotta. Seuraavatkin ovat tulossa aivan pian. Lisäksi viime vuosiin on mahtunut kaikenlaista perinteisistä boolibileistä karaoken kautta monipuolisiin liikuntarientoihin sekä pullailtamiin. Unohtamatta aina yhtä legendaarisia fuksiaisia tai vappuviikkoja, jotka ovat luonnollisesti olleet tapahtumarikkaudessaan ikimuistoisia.

Muutakin on toki tapahtunut. Sanessa saatiin tehtyä uljas yritysyhteistyöuudistus, minkä takia taloudellinen tilanteemme on kohentunut. Ja hankimmepa collegepaitoja mekin! Lisäksi Jyväskylän yliopiston kielten ainejärjestöjen kattojärjestö vaihtui pari vuotta sitten Lingviestit ry:ksi, kun viestinnän ja journalistiikan oppiaineet liittyivät kielten laitokseen. Samalla vielä OPSit ja Sisut vaihtuvat ja kehittyvät, joten kyllä tässä on opiskelujen ohessa paljon opettelemista itse kullakin ajan tasalla roikkuakseen.

Sanelaiset Harjulla vappupiknikillä viime vuonna. Kuvan on ottanut Tuntematon sanelainen.

Sanelaiset Harjulla vappupiknikillä viime vuonna. Kuvan on ottanut Tuntematon sanelainen.

Ainoa asia, mikä on ja pysyy, on opiskelijavappu. Tänä vuonna vapun juhlinta on sattuneista syistä toki hyvin erilaista, mutta perinteinen vappupiknik järjestetään onneksi aina ja ikuisesti. Tällä kertaa sanelaiset kattavat olohuoneidensa matot koreaksi ja siten viettävät piknikiä etänä. Vappuun kiinteästi kuuluva (lumi)sadekaan ei tällä kertaa, sisätilojen suojissa juuri hetkauta!

Lopuksi mainittakoon, että ainejärjestölehtemme InSane ilmestyy parahiksi vapuksi, joten sieltä voi käydä kurkkailemassa Sanen meininkejä enemmän. Ajantasaista tietoa saa myös eri someistamme (@sanejkl). Jos emme näissä tapaa, niin törmäilläänpä viimeistään Osmissa!

Sane ry:n nettisivut II Instagram II Facebook

Heta Aho
Toinen InSanen päätoimittajista ja sanelainen ”jo” vuodesta 2016

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteystiedot

Toimitus:
kieleke.toimitus@gmail.com
kieleke@lists.utu.fi

 • Päätoimittajat:
 • Elina Peltonen | elainp@utu.fi
 • Anniina Lautkankare | aslaut@utu.fi
 • Toimittajat:
  Joanna Penttala | joanna.j.penttala@utu.fi
  Vilma Ranta | verant@utu.fi
  Mariette Oksanen | masoks@utu.fi
 • Mea Lampinen | mea.s.lampinen@utu.fi
Kielekkeen tekstaripalsta

Lähetä viestisi palstalle alla olevan linkin kautta.

https://forms.gle/fMGKYQPfHdk11xWV8