Verkko-Kieleke suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestölehti0509129976
kieleke@lists.utu.fi

Uusi vuosi – Mitä tästä tulee?

Kun viime vuoden syyskokouksessa nuija pamahti pöytään sen merkiksi, että olen Kannan hallituksen puheenjohtaja vuonna 2020, oli ensimmäinen ajatukseni ”Mitä tästä tulee?”. Olenhan tässä pestissä täysin uusi, takanani vain vuosi hallitustoimintaa Kannan tapahtumavastaavana. Onneksi en ole yksin, sillä samaisessa kokouksessa Kanta sai myös uuden hallituksen, josta puolet oli kokonaan uusia toimijoita. Tänä vuonna hallituksessa aloitti myös kokonaista kolme fuksia, mikä heidän tuutorinaan lämmitti sydäntäni valtavasti. Luottoni jokaiseen hallituslaiseen on kova – Kanta on hyvissä käsissä.

Vuoden ensimmäisen Kielekkeen teemana on uutuus, joka onkin läsnä muussakin kuin uudessa hallituksessa. Tänä vuonna katseet on käännetty tulevaan jo oikein urakalla, sillä ensi vuonna rakkaan Kantamme syntymästä on kulunut jo 60 vuotta, mitä juhlistetaan upeilla vuosijuhlilla! Tätä varten toimitetaan myös Kannan ihan ensimmäinen historiikki! Nämä uudet askelmerkit ainejärjestömme tarinassa eivät kuitenkaan synny itsestään vaan jäsenistön apua kaivataan enemmän kuin koskaan. Historiikkitoimikunta on jo aloittanut urakkansa päätoimittajien Alina Kaupin ja Sofia Laineen johdolla, ja vuosijuhlatoimikuntaa luotsaa hallitustoiminnassakin ansioitunut Minnamari Räsänen. Näissä toimikunnissa aivan jokaisella on todella mahdollisuus jättää kädenjälkensä Kannan historiaan!

Vaikka tämän vuoden hallitus ja toimikunnat petaavatkin polun ensi vuoden suurille hetkille, ei kuluvaa vuotta sovi unohtaa. Yhdistyksen kokouksen viime vuonna hyväksymä
toimintasuunnitelma määrää raamit tämän vuoden tavoitteille ja toiminnalle. Tiivis yhteistyömme sisarjärjestömme Sugrin kanssa jatkuu. Huhtikuun alussa järjestetään Viron-ekskursio rakkaan toimistonaapurimme Kritiikin kanssa. Viime vuoden uutuus, Kannan vappuviikko, saa tänä vuonna jatkoa. Uusi vuosi näkyy myös esimerkiksi toimistolle ilmestyneessä Syrjinnästä vapaa alue – kyltissä sekä kehitteillä olevissa uusissa kannatustuotteissa, heijastimessa ja kolmannessa risteilymerkissä. Myös Kannan uusi epävirallinen maskotti Jorma-flamingo haalareineen on jo ehtinyt sulostuttaa aktiivisella läsnäolollaan tapahtumissa.

Uusi hallitus häärää näiden tulevien tapahtumien ja tavoitteiden parissa minkä ehtii. Alkuvuoden tapahtumat ovat keränneet jo mukavasti kävijöitä. Viime syksyn uudet fuksit ovat muuttuneet jo tutuiksi kasvoiksi, ja tänä syksynä saa Kanta jälleen lisää uutta verta. Kantalaisten ääni on ollut kuuluvilla myös koulutuspoliittisella kentällä. Kaikki tämä on kuitenkin vasta alkua!

Hyvä tästä tulee.

Ilkka Olkku
Kirjoittaja on Kannan puheenjohtaja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteystiedot

Toimitus:
kieleke.toimitus@gmail.com
kieleke@lists.utu.fi

 • Päätoimittajat:
 • Elina Peltonen | elainp@utu.fi
 • Anniina Lautkankare | aslaut@utu.fi
 • Toimittajat:
  Joanna Penttala | joanna.j.penttala@utu.fi
  Vilma Ranta | verant@utu.fi
  Mariette Oksanen | masoks@utu.fi
 • Mea Lampinen | mea.s.lampinen@utu.fi
Kielekkeen tekstaripalsta

Lähetä viestisi palstalle alla olevan linkin kautta.

https://forms.gle/fMGKYQPfHdk11xWV8