Verkko-Kieleke suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestölehti0509129976
kieleke@lists.utu.fi

Makeaa ja suolaista Kielekkeen päätoimittajille – Kieleke testaa uutuusherkut

Kielekkeen päätoimittajat saivat kunnian maistella uutuusherkkuja. Uutuusherkut Kielekkeelle lahjoitti K-Market Maisterin kauppias, Niina. Suuret kiitokset herkuista  siis Niinalle!

Herkkuja arvioimassa oli tiukka raati, johon kuuluivat Joonas, Mariia ja Sara. Joonas tunnustautuu karkinsyöjäksi: irtokarkkeja, hedelmäkarkkeja ja salmiakkia tulee ostettua, mutta sipsit jäävät yleensä kaupan hyllyille, vaikka Joonas niistä pitääkin. Joonas tykkää testailla uusia makuja ja ostaa rohkeasti uutuusherkkuja. Myös Mariia kertoo pitävänsä eniten makeasta, etenkin karkeista ja piispanmunkeista. Joonaksen tavoin myöskään Mariia ei juurikaan osta sipsejä. Mariia pitää enemmän klassikkoherkuista kuin uutuusherkuista. Sara puolestaan ostaa enemmän suolaisia kuin makeita herkkuja. Sara pysyttelee myös herkkujen suhteen tutussa ja turvallisessa välttääkseen pettymyksiä.

Herkkuja oli runsaasti maisteltavana. Kuva: Mariia Vasara

Herkkuja oli runsaasti maisteltavana. Kuva: Mariia Vasara

Ensimmäisenä raadin testiin pääsi Estrellan Ranch-linssisipsit. Mariia kuvaili linssisipsiä makean tuliseksi. Sara piti sipsin suutuntumasta: vähän kovempi ja paksumpi kuin perunasta tehty sipsi. Joonaksen mielestä mauste oli saman makuinen kuin normaaleissa ranch-maustetuissa sipseissä, joista hän pitää. Raatilaiset pohtivat yhdessä, että dippi tai majoneesi sopisi sipsin kaveriksi. Kiitosta sai myös sipsin vegaanisuus.

Mariia: 3,5/5

Sara: 4,5/5

Joonas: 3/5

Toisena maisteluvuorossa oli Estrellan Artisan Chips Cheddar & Red Onion. Mariian ensireaktio sipsiin kuului: ”Tosi erikoinen maku. Vähän niin kuin olisi kouluruokalassa, eikä tietäisi mitä syö.”  Jo ennen maistamista Saran epäilykset herätti sipsin erikoinen tuoksu. Epäilykset osuivat oikeaan, sillä suuhun jäi ikävän tunkkainen maku. Joonas tuomitsi juustonaksun paremmaksi juustosipsiksi kuin maisteltava Artisan Chips.

Mariia: 2/5

Sara: 1/5

Joonas: 2/5

Raati pääsi maistamaan kolmantena Estrellan Salted Caramel Peanutseja, jotka ovat suolatun kinuskin makuisia maapähkinöitä. Joonaksella oli ennakko-odotukset korkealla tuotteen suhteen, eikä hän onnekseen joutunut pettymään. Mariialle kinuskipähkinät eivät olleet mieleisiä. Saran mielestä tuote olisi ollut parempaa ilman jälkikäteen esiin puskevaa pähkinän makua.

Mariia: 1/5

Sara: 3/5

Joonas: 4/5

Taffel Hot Rod Choco joutui raadin kynsiin neljäntenä. Sara odotti tuotetta innoissaan, mutta sekä Joonaksella että Mariialla oli skeptisiä ajatuksia tuotetta kohtaan. Raati totesi kuin yhdestä suusta, että tuote ei ollut kovinkaan onnistunut: sipsi ja suklaa pilasivat toistensa maut. Jälkimaku oli rasvainen ja tunkkainen.

Mariia: 1/5

Sara: 1,5/5

Joonas: 1/5

Seuraavaksi raati maistoi Fazerin Suffeli Salty Snacksejä. Pussin ulkonäkö sai kehuja Saralta. ”Sisus on vähän suolaisempi kuin tavallisissa Suffeleissa, mutta muuten melkein sama tuote”, Joonas totesi. Joonas kertoi, ettei ole Suffeleiden fani. Mariia ylisti tuotetta paremmaksi kuin normaali Suffeli.

Mariia: 4,5/5

Sara: 3/5

Joonas: 3,5/5

Fazerin Fasupala Mini Mustikkajogurtti sai raadilta kehuja. ”Onpa makea ja raikas”, Mariia hihkaisi maistettuaan tuotetta. Sara ja Joonas olivat Mariian kanssa täysin samaa mieltä.

Mariia: 5/5

Joonas: 4/5

Sara: 5-/5

Seitsemäntenä raati maisteli päärynänmakuisia Domino-keksejä Fazerilta. Joonaksen mielestä Domino on paras keksi, mutta maku-Dominoista hän ei ole oikeastaan välittänyt. Päärynänmakuinen Domino oli kuitenkin Joonaksesta maku-Dominoksi hyvä. Saralle tuli mausta mieleen smurffilimu, mikä oli positiivinen asia. Päärynä hyökkäsi Domino-keksin päälle liian vahvasti, mikä vähensi keksin pisteitä.

Mariia: 3-/5

Sara: 2,5/5

Joonas: 3,5/5

Toisiksi viimeisenä testiin pääsi Karl Fazerin Tummaa suklaata ja kokonaisia hasselpähkinöitä -suklaalevy. Sara pettyi makuun, koska luuli suklaan olevan maitosuklaata: ”Tulee sama reaktio kuin silloin kun juo maitoa, vaikka luulee juovansa vettä.” Suklaa oli muidenkin raadinjäsenten mielestä tummemman makuista suklaata kuin onkaan. Suklaassa on kaakaota vähintään 47 prosenttia. Joonas söisi mieluiten suklaan ja pähkinät erikseen.

Mariia: 3/5

Sara: 2,5/5

Joonas: 2,5/5

Raatilaisten happohyökkäyksen keskeytti Jenkki Enjoy strawberry ice cream -purukumi. Joonas ei odottanut paljoa tuotteelta, ja maku oli kuulemma juuri sitä, jota hän pelkäsikin. Kaikki raatilaiset uskoivat maistaneensa saman makuista tuotetta jo aikaisemmin. Mariia kuvaili tuotetta karkin korvikkeeksi.

Mariia: 3+/5

Sara: 2/5

Joonas: 1/5

Raadin jäsenten lempparituote pisteiden perusteella oli Fazerin Fasupala Mini Mustikkajogurtti. Henkilökohtaiseksi lemppariherkukseen Sara nimesi Ranch-linssisipsit, Mariia Suffeli Salty Snacksit ja Joonas Salted Caramel Peanutsit. Inhokit olivat Saralla ja Joonaksella Hot Rod Choco ja Mariialla Salted Caramel Peanutsit. Jos haluat maistaa uutuusherkkuja, joita raatilaiset maistelivat, tule Kielekkeen avoimiin kokouksiin, siellä niitä on nimittäin tarjolla.

Sara Ijäs
Kirjoittaja on Kielekkeen päätoimittaja ja Ranch-mausteseoksen palvoja.
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteystiedot

Toimitus:
kieleke.toimitus@gmail.com
kieleke@lists.utu.fi

 • Päätoimittajat:
 • Elina Peltonen | elainp@utu.fi
 • Anniina Lautkankare | aslaut@utu.fi
 • Toimittajat:
  Joanna Penttala | joanna.j.penttala@utu.fi
  Vilma Ranta | verant@utu.fi
  Mariette Oksanen | masoks@utu.fi
 • Mea Lampinen | mea.s.lampinen@utu.fi
Kielekkeen tekstaripalsta

Lähetä viestisi palstalle alla olevan linkin kautta.

https://forms.gle/fMGKYQPfHdk11xWV8