Verkko-Kieleke suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestölehti0509129976
kieleke@lists.utu.fi

Verkko-Kieleke
Ketkä tätä lehteä tekevät vuonna 2020?

Kielekkeen artikkelit eivät synny ilman ahkeraa päätoimitusta ja näppäriä avustajia. Nyt on aika esitellä Kielekkeen päätoimitus vuosimallia 2020. Päätoimittajat esittelevät itsensä ja vastaavat muutamaan pikakysymykseen. Turku vai Tampere? Tekstityö vai lauseoppi? Pian se selviää!

Minnamari Räsänen

Jätettyään Kannan hallitustehtävät taakseen viidennen vuoden suomen kielen opiskelija Minnamari Räsänen haki yhdeksi Kielekkeen päätoimittajista, koska Kielekkeen toimittaminen vaikutti hänestä mukavalta harrastukselta. Kielekkeen toimittamiselta hän odottaa uusia kokemuksia, ihmisiä ja tietysti juttujen kirjoittamista. ”Kielekkeellä on ollut aika mukavia kokouksia. On ollut antoisaa hahmotella raameja lehdille ja heitellä erilaisia ideoita ilmaan”, kertoo Minnamari, joka syö laskiaispullan mantelilla. Ajatella! Lisäksi hän on vasenkätinen ja vihaa mokkapaloja (kutsui niitä millä nimellä tahansa).

Minnamari Räsänen

Minnamari Räsänen

Minnamari haki lukemaan suomen kieltä, koska hän oli kouluaikoinaan hyvä äidinkielessä eikä oikein keksinyt muutakaan vaihtoehtoa. ”Nyt olen kuitenkin löytänyt oman urapolkuni ja olenkin siitä samalla innoissani että peloissani”, toteaa tuleva viestinnän ammattilainen. Turku valikoitui opiskelukaupungiksi, koska hän on asunut täällä koko elämänsä. ”Lisäksi olin kuullut hyvää Turun yliopiston suomen kielen oppiaineesta, eivätkä nämä huhut osoittautuneet vääriksi”, kehuu Minnamari, josta hyvän toimittajan tekee se, että kun tarve on kova, hän tuottaa tekstiä vaikka tikusta!

Sara Ijäs

Ensimmäisen vuoden suomen kielen opiskelija Sara Ijäs haki Kielekkeen päätoimitukseen, koska hän pitää kirjoittamisesta todella paljon. Kielekkeen teolta ”jotain uutta ja mullistavaa” odottava Sara oli mukana lukionsa lehdessä muutaman vuoden ajan, joten rutiinia kirjoittamiseen löytyy. Parasta Kielekkeen teossa on hänestä ollut ideoiminen ja tietenkin kirjoittaminen. Hyvän toimittajan Sarasta tekeekin loistava valmius ideoimiseen.

Sara Ijäs

Sara Ijäs

Sara muutti Kouvolasta Turkuun vuonna 2016 perheensä kanssa. Nykyään hän kokeekin olevansa enemmän turkulainen kuin kouvolalainen. ”Toisaalta tämän todettuani olen useasti kuullut, että turkulaiseksi ei tulla, vaan synnytään. Ehkä siis olen kuitenkin kouvolalainen”, vitsailee Sara, jonka kaverit kuvailevat häntä rennon reteäksi vitsiniekaksi. Saraan tutustuva tulee huomaamaan myös, että tämä käy mitä erikoisemmissa tapahtumissa, joista mainitsemisen arvoisia ovat Corgi Race -juoksukilpailu ja nostalgiaravit. Lisäksi Sara rakastaa laventelia ja tekee vapaa-ajallaan radioteatteriesityksiä, joista ainoastaan hänen äitinsä pääsee nauttimaan.

Yhteishaussa todella monista eri aloista kiinnostunut Sara pyöritteli mielessään kaikenlaisia vaihtoehtoja, kunnes päätyi suomen kieleen, koska oli koulussa pitänyt äidinkielen opiskelusta. Turun hän valitsi opiskelukaupungikseen, koska asui jo Turussa yhteishaun aikoihin. Parasta opiskelussa on Saran mielestä äänne- ja muotorakenne, lauseoppi, sitsit sekä tietenkin Osma.

Mariia Vasara

Kolmannen vuoden suomen kielen opiskelija Mariia Vasara haki yhdeksi Kielekkeen päätoimittajista, koska hän halusi tutustua verkkolehden toimittamisen saloihin. Hän oli aina pitänyt Kielekkeen juttujen lukemisesta, joten Kielekkeen toimittaminen kuulosti hauskalta harrastukselta. Kielekkeen teolta Mariia odottaa uusiin ihmisiin tutustumista ja luovia ideoita. Parasta Kielekkeen teossa on hänen mielestään ollut huomata, miten nopeasti yhteistyö päätoimittajien kanssa on lähtenyt sujumaan. Hyvän toimittajan hänestä tekee esimerkiksi uteliaisuus.

Mariia Vasara

Mariia Vasara

Mariian mielestä opiskelun parasta antia on mielenkiintoisten kurssien lisäksi mahdollisuus opiskella Kielikeskuksessa vieraita kieliä. Porista kotoisin oleva Mariia mietti pitkään hakisiko opiskelemaan Turkuun vai Tampereelle, mutta Turku voitti taiston. Vaikka Mariia on kotiutunut viihtyisänä ja hyvänä opiskelukaupunkina pitämäänsä Turkuun, on Yyteri hänestä tietenkin edelleen Suomen kaunein hiekkaranta. Mariiaan tutustuva tulee Yyteri-rakkauden lisäksi huomaamaan hänen syövän kerroshampurilaisen väärinpäin ja ilman ketsuppia, tietenkin. Jos haluat Mariian pysyvän hyvällä tuulella, älä kysy seuraavia kysymyksiä: Miksi sun nimessä on kaksi i:tä? Ja miksi sun sukunimi on työkalu?

 

Joonas Sillanpää

Joonas Sillanpää

Joonas Sillanpää

Ensimmäisen vuoden suomen kielen opiskelija Joonas Sillanpää haki yhdeksi Kielekkeen päätoimittajista, koska yksi hänen haaveistaan on olla toimittaja. Kielekkeen toimittamiselta itseään huolettomaksi ja rennoksi kuvaileva Joonas odottaa mukavia kokemuksia kirjoittamisen parissa. Parasta Joonaksen mielestä Kielekkeen teossa on tähän asti ollut se, kun sukat saatiin pyörimään ja lehden tekeminen oikeasti käyntiin. Hyvän toimittajan Joonaksesta tekee se, että hän pitää kirjoittamisesta ja on siinä. ” Kun tekee juttuja joista pitää, hyviä asioita tapahtuu”, uskoo Joonas, jonka lahjakkuus ei rajoitu vain kirjoittamiseen. Hän näet leipoo leipää joka viikko ja on muutenkin keittiössä melkoinen velho!

PIKAKYSYMYKSET KAIKILLE

 1. Kahvi vai tee? – Kaikki: kahvi!
 2. Kissa vai koira?  – Minnamari: kissa  Sara  Joonas ja Mariia: koira
 3. Tekstityö vai lauseoppi? – Minnamari ja Sara: lauseoppi  Joonas ja Mariia: tekstityö
 4. Luento aamulla klo 8 vai luento iltapäivällä klo 16? – Joonas: iltapäivällä  Sara, Mariia ja Minnamari:  aamulla
 5. Kannan peli-ilta vai jokin liikunnallinen tapahtuma? – Joonas, Mariia ja Minnamari: liikunnallinen tapahtuma   Sara: peli-ilta
 6. Hampurilainen vai pizza? – Kaikki: pizza!
 7. Valokuva instaan filtterillä vai ilman?  – Minnamari: filtterillä  Mariia, Joonas, Sara: ilman
 8. Turku vai Tampere? – Kaikki: Turku!
 9. Tunnin juna, kyllä vai ei? – Kaikki: kyllä!
 10. Sininen ulkotakki vai vihreä ulkotakki? – Joonas ja Sara: vihreä   Minnamari ja Mariia: musta
 11. Yleinen kirjallisuustiede, kotimainen kirjallisuus vai ei kumpikaan ? Minnamari: ei kumpikaan! Sara: kotimainen  Mariia ja Joonas: yleinen
 12. Kaupunkiloma vai rantaloma? – Kaikki: kaupunkiloma!

Mariia Vasara

Kirjoittaja on yksi Kielekkeen päätoimittajista.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteystiedot

Toimitus:
kieleke.toimitus@gmail.com
kieleke@lists.utu.fi

 • Päätoimittajat:
 • Elina Peltonen | elainp@utu.fi
 • Anniina Lautkankare | aslaut@utu.fi
 • Toimittajat:
  Joanna Penttala | joanna.j.penttala@utu.fi
  Vilma Ranta | verant@utu.fi
  Mariette Oksanen | masoks@utu.fi
 • Mea Lampinen | mea.s.lampinen@utu.fi
Kielekkeen tekstaripalsta

Lähetä viestisi palstalle alla olevan linkin kautta.

https://forms.gle/fMGKYQPfHdk11xWV8