Verkko-Kieleke suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestölehti0509129976
kieleke@lists.utu.fi

Verkko-Kieleke
Kirje Joulupukille

Tiistai 4. joulukuuta 2018
Turku

 

Hyvä Joulupukki,

Kannan ja Sugrin jäsenistön perinteiset pikkujoulut vietettiin viime vuoden tapaan TYYn Q-talolla Kuuvuorenkentän kupeessa. Paikalla oli suuri joukko eri vuosiluokkien opiskelijoita ja tonttupartiomme havaitsikin varsin nopeasti ikkunoista kurkkiessaan, että myös joulumieli oli läsnä.

Rennon seurustelun ja yhdessäolon oheen fuksit olivat järjestäneet muun muassa jouluaiheisen tietokilpailun sekä pikkujoulubingon. Tämän lisäksi pöydille asetettujen QR-koodilappusten kautta läsnäolijat pääsivät osallistumaan uudelleen versioitujen joululaulujen yhteislaulantaan. Tällaista toimintaa tavataan laajasti kaikissa yliopisto-opiskelijoiden tapahtumissa ympäri vuoden, mutta oli ilahduttavaa havaita, että tuttuun sävelmään on mahdollista yhdistää opiskelijaelämään paremmin sopivia sanoituksia. Lisäpisteitä ajattelevaisuudestaan fuksit saivat siitä, että elektroninen joululauluvihko oli myös ympäristöystävällisempi vaihtoehto kuin esimerkiksi tulostettu vihkonen.

mde

Panimme myös merkille, että koristelut olivat mallikelpoisen kekseliäät, sillä perinteisten jouluvalojen rinnalla joulukoristenauhoissa saattoi havaita myös historiasta tuttuja kasvoja, kuten Aleksis Kiven ja Mikael Agricolan. Joulukuusi oli sijoitettu näyttämön reunaan, jotta kaikki saivat nauttia sen kauneudesta tasapuolisesti. Paloturvallisuus oli huomioitu paristokäyttöisillä tuikuilla ja kynttilöillä, minkä lisäksi joulukoristeita oli sekä pöydillä että seinillä. Illan mittaan koristelut saivat myös uudenlaisia ulottuvuuksia, kun tyhjenevät pullot toimivat (männyn- ja) kuusenoksien maljakkoina. 

cof

Maittavan jouluaterian tarjoiluissa huomioitiin myös alati kasvanut kasviruokiensyöjien joukko, sillä tarjolla oli myös seitankinkkua perinteisempien jouluruokien lisäksi. Myöhemmin illalla tarjoiltiin vielä glögiä ja joulupuuroa. Pipareitakaan ei oltu unohdettu, vaan niille oli varattu aivan oma pöytänsä, jotta jokainen sai rauhassa koristella omat herkkunsa. 

cof

Illan aikana palkittiin myös monia opiskelijoita. Perinteistä kiinni pitäen fuksit kiittivät ja palkitsivat kaikki tuutorinsa, minkä lisäksi vielä julistettiin vuoden supertuutoriksi Mirka Puolakka. Myös tuutorit palkitsivat fuksipassiiaan ahkerasti täyttäneitä fukseja. Ahkerin fukseista oli tänä vuonna Ilkka Olkku, jota muistettiin superfuksipokaalilla. Lavalle kutsuttiin myös Kannan hallituksessa pidempään olleet hallituslaiset, Oona Rouvinen (pj), Matti Tapani (vpj) ja Essi Ketola (vääpeli). Muistamisten jälkeen oli vuorossa vielä perinteinen Secret Santa -lahjojen jako. 

Palkitut tuutorit lavalla.

Palkitut tuutorit lavalla.

Palkitut fuksit ja tuutorit yhteiskuvassa.

Palkitut fuksit ja tuutorit yhteiskuvassa.

Hallitusuransa päättävän puheenjohtajan, varapuheenjohtajan ja vääpelin palkitseminen.

Hallitusuransa päättävien palkitseminen.

 

Pikkujoulujen yllätysesiintyjänä nähtiin Rienapojat, joiden loistokas esiintyminen ja improvisaatiotaidot sekä räppilyriikat saivat yleisön osoittaamaan villisti suosiota näytelmän jälkeen. Ajattelimmekin, että jos vain Joulumaan ensi vuoden budjetti antaa mitenkään myöden, toivoisimme Rienapoikia esiintymään myös Suurille Tonttujen Pikkujouluille. 

Rienapojat eli Matti ja Ilkka.

Rienapojat eli Matti ja Ilkka.

Kaiken tämän nähtyämme ja koettuamme, voimmekin todeta, että kantalaiset ja sugrit ovat olleet erittäin kilttejä ja ahkeria tänä vuonna. Kirjattakoon tämä muistiin.

Terveisin, 

Tonttujen raportointitiimi
Kirjoittajat työskentelevät Joulupukin alaisuudessa ja huolehtivat joulumielen säilymisestä ympäri vuoden

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteystiedot

Toimitus:
kieleke.toimitus@gmail.com
kieleke@lists.utu.fi

 • Päätoimittajat:
 • Elina Peltonen | elainp@utu.fi
 • Anniina Lautkankare | aslaut@utu.fi
 • Toimittajat:
  Joanna Penttala | joanna.j.penttala@utu.fi
  Vilma Ranta | verant@utu.fi
  Mariette Oksanen | masoks@utu.fi
 • Mea Lampinen | mea.s.lampinen@utu.fi
Kielekkeen tekstaripalsta

Lähetä viestisi palstalle alla olevan linkin kautta.

https://forms.gle/fMGKYQPfHdk11xWV8