Verkko-Kieleke suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestölehti0509129976
kieleke@lists.utu.fi

Sitsihumua tapahtumavastaavan näkökulmasta

Kannalla on tapana järjestää kahdet sitsit lukukautta kohden. Kevätlukukautena pääsimme Iriksen kanssa tositoimiin uusina tapahtumavastaavina. Koska sitsasimme tammikuussa Saaristobaarissa yhdessä Synapsin ja Pultereiden kanssa, päätimme palata tuttuun ja turvalliseen osakuntasaliin. Pikkulinnuilta oli kuulunut huhuja, että kantalaisten kaverit toivovat kovasti pääsevänsä sitseille. Hallituksen kokouksissa tämä toive päätettiin toteuttaa, ja kutsua viime vuonna huikean suosion saavuttaneet kaverisitsit jälleen kasaan!

Järjestelyt aloitettiin tammikuussa, jolloin Iris varasi osakuntasalin käyttöömme. Varaus ajoitettiin osumaan Kannan vappuviikolle, joten kaverisitseistä tuli samalla vappusitsit! Teema ja siihen liittyvät pohdinnat pyörivät ajatuksissa pitkin kevättä, kunnes maaliskuun lopussa Facebookiin tehtiin tapahtuma, jonka tavoite oli saattaa idea myös jäsenistön tietoon. Tapahtuman lisäksi jäsenistöä tiedotettiin sitseistä myös sähköpostilla. Ilmoittautuminen sitseille avattiin paria viikkoa ennen juhlapäivää, ja paikat hupenivat kantalaisille ja kavereille nopeaan tahtiin.

Käytännön valmistelut aloitettiin noin viikkoa ennen sitsejä. Punanaamiosta ostettiin juhlakansalle vappuhatut, jotka toimittivat myös paikkakorttien virkaa. Lisäksi halusimme koristeluiksi ehdottomasti serpentiiniä ja ilmapalloja vapputeeman mukaisesti! Tärkeää oli muistaa ostaa myös tarpeeksi servettejä ja kertakäyttöastioita, jotta ruokailu onnistuu vaivatta. Ilmoittautumisen päätyttyä teimme Iriksen kanssa istumajärjestyksen jo hyvissä ajoin. Kantalainen kavereineen löysi paikkansa juhlapöydästä ilmoittautumislomakkeen vihjeiden avulla.

Sitsiviikon alussa kävimme ostoksilla Minnamarin ja Iriksen kanssa. Viisi kiloa ranskiksia, kymmeniä nakkeja ja kasvispullia sujahti kärryyn yhdessä viinitetrojen ja siman kanssa. Toimiston jääkaapin tilavuus oli koetuksella, sillä ruuat oli saatava kylmään odottamaan sitsipäivää. Sitsejä edeltävänä päivänä Iris valmisti herkullisen perunasalaatin ja sitsipäivänä Minnamari haki vielä vastapaistettuja munkkeja iltaa varten.

Juhlapäivänä kokoonnuimme hallituksen ja tarjoilijoiden kanssa valmistelemaan sitsejä jo hyvissä ajoin iltapäivällä. Pöydät katettiin ja kattaukseen lisättiin jokaiselle vappuhattu sekä juomat. Tarjoilijoiden apuna oli erillinen pöytäkartta, josta pystyi näppärästi tarkistamaan kunkin sitsaajan ruoka- ja juomatoiveet sekä erityisruokavaliot. Näin tarjoilujen jakaminen kesken sitsienkin oli helppoa, ja jokainen sai varmasti oikean ruuan ja juoman.

Serpentiinit viuhuivat ja ilmapallot täyttyivät reippaiden koristelijoiden ahkeroidessa. Osakuntasaliin saatiin vappuinen teema pienillä mutta kivoilla jutuilla! Keittiön puolella ruokien lämmitys aloitettiin hyvissä ajoin, jotta kaikkien ruuat ehtivät kypsentyä. Sitsaajien saapuessa ennen kuutta kaikki oli valmista, ja sitsit pääsivät alkamaan ajallaan. Myöhästyjiä toki muistettiin erikseen rangaistusten muodossa. Sitsit sujuivat tutulla kaavalla alkuruuasta pääruuan kautta jälkiruualle riemukkaan laulun saattelemana. Kantalaiset ja kaverit pääsivät tutustumaan toisiinsa pääpöydän valvovan silmän alla. Sitseillä näimme hilpeitä esityksiä, söimme vappuruokaa – mikäli ehdimme – ja toki lauloimme sydämemme kyllyydestä. Kymmeneltä koitti kemujen viimeisen laulun aika ja sitsikansa suuntasi kohti jatkoja viettämään juhlailtaa.

Sitsien järjestäjien työ jatkui kuitenkin hieman pidempään, sillä hyvistä juhlista jää aina vähän sotkua. Yhdessä tuumin hallituslaisten ja tarjoilijoiden kanssa osakuntasali palautui putipuhtaaseen asuunsa ja tavarat takaisin Kannan toimistolle. Edes pelätty vesi-imurointi ei saanut iloisia siivoojia lannistumaan, vaan jatkoille päästiin vähintään yhtä hyvissä tunnelmissa kuin juhlakansa. Täysin kommelluksitta ei juhlista selvitty, mutta vappumieltä nostatettiin senkin edestä!

Toivottavasti nähdään syksyn sitseillä!

Anniina Raunio
Kirjoittaja on Kannan tapahtumavastaava

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteystiedot

Toimitus:
kieleke.toimitus@gmail.com
kieleke@lists.utu.fi

 • Päätoimittajat:
 • Elina Peltonen | elainp@utu.fi
 • Anniina Lautkankare | aslaut@utu.fi
 • Toimittajat:
  Joanna Penttala | joanna.j.penttala@utu.fi
  Vilma Ranta | verant@utu.fi
  Mariette Oksanen | masoks@utu.fi
 • Mea Lampinen | mea.s.lampinen@utu.fi
Kielekkeen tekstaripalsta

Lähetä viestisi palstalle alla olevan linkin kautta.

https://forms.gle/fMGKYQPfHdk11xWV8