Verkko-Kieleke suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestölehti0509129976
kieleke@lists.utu.fi

Verkko-Kieleke
Kannan hallitus 2018
Kielekkeen päätoimitus esitti Kannan uudelle hallitukselle joukon kysymyksiä, joiden avulla selvitimme, millainen ydinporukka suomen kielen ainejärjestöasioissa tänä vuonna hääräilee.

 

Halusimme tietää hallituslaisten vastaukset seuraaviin asioihin:

 1. Kuka olet?
 2. Mistä olet kotoisin?
 3. Kuinka monetta vuotta opiskelet suomen kieltä?
 4. Mikä on toimenkuvasi Kannan hallituksessa? Entä mitkä ovat vahvuuksiasi juuri kyseisen pestin hoitamisessa?
 5. Mikä sai sinut lähtemään mukaan hallitustoimintaan?
 6. Mikä on paras asia Turun opiskelijaelämässä juuri nyt?
 7. Minkälaisia tulevaisuuden suunnitelmia sinulla on työelämänsuhteen?
 8. Mikä on mielestäsi mielenkiintoisin suomen kielen sana, jonka tiedät? Miksi?
 9. Kuvaile nykyistä Kannan hallitusta yhdellä sanalla.
 10. Jos olisit kasvi, niin mikä kasvi olisit?

 

Puheenjohtaja

 1. Olen Oona RouvinenOona
 2. Olen kotoisin täältä Turusta. Olen asunut suuremman osan elämästäni Kaarinassa kuin Turussa, mutta olen silti ennemmin turkulainen.
 3. Opiskelen suomen kieltä toista vuotta.
 4. Olen tänä vuonna Kannan hallituksen puheenjohtaja. En tiedä varsinaisista vahvuuksistani puheenjohtajana, mutta ainakin yritän olla mahdollisimman diplomaattinen ja tasapuolinen kaikkia kohtaan.
 5. Lähdin alun perin mukaan hallitukseen, koska tykkään olla mukana järjestämässä tapahtumia ja vaikuttamassa asioihin.
 6. Turun opiskelijaelämässä parasta on, että opiskelijatapahtumia on paljon ja opiskelijat otetaan minusta hyvin huomioon.
 7. En oikein tiedä vielä tulevaisuudensuunnitelmistani, yritän olla ajattelematta tulevaisuutta liikaa ja tehdä yhden asian kerrallaan. Ainakin ympäristöasiat kiinnostavat minua, suomen kielen alalta ehkä eniten viestintä. Olisi kivaa, jos voisin tulevaisuudessa tehdä työtä, jossa tuntisin tekeväni jotakin tärkeää.
 8. Suomen kielen mielenkiintoisin sana on mielestäni sudenkorento. Muistan joskus pienenä miettineeni, mitä tekemistä sudenkorennoilla on susien kanssa.
 9. Kannan nykyinen hallitus on mielestäni mahtava.
 10. Jos olisin kasvi, olisin ehkä opuntiakaktus. Innostun usein uusista asioista, mutta kiinnostus lopahtaa useimmiten yhtä nopeasti kuin on tullutkin. Ainakin ikkunalaudallani asuva opuntia alkaa usein kasvattaa uusia lehtiä, mutta pudottaa useimmat niistä pian. (Voi kyllä olla, että se johtuu vain huonosta hoidosta.)

 

Varapuheenjohtaja

Akumattimuoks

 1. Mää oleŋ kirkoŋkirjois Matti Mikael Tapani, mut koska se on nii klooki nimi ihmistem miälest (ja koska yliopistossa on toineŋki Matti Tapani, joka om mun pikkuserkkuni), ni lempinimenä mullon sit Aku-Matti. Isä sanoo mua Vanajaks.
 2. Jollei sitä joku viäl tiädä, ni mää oleŋ kotosin Tarvasjoelt Liedonperän eli Liatoomperäŋ kyläst ja Paltan talost eli Turun ylämaast.
 3. Mää opiskelen suamee nyt toista vuatta.
 4. Mää oleŋ Kannan hallituksen varapeejii eli johdaŋ kokouksii, jollei Oona kerkee, koitan auttaa, missä voin, ja muutem mää vaa istun siäl ja näytän nätilt. Vahvuutena mullon se, et mää olen hyvä istumaa. Heikkoutena kyl sit se, ettem mää näytä nätilt.
 5. Mut sai lähtemää hallitustoimintaa se, et mullon mone vuadeŋ kokemus hallitustoiminnast eŋkä mää muuteŋkaa osaa olla olematta mukan asiois, joittem piiriim mää kuulun.
 6. Parast Turun yliopistoelämäs just nyt on Turkulaine humanistispeksi ja Turun ylioppilasteatteri.
 7. Tulevaisuuden suunnitelmiani en ole ränttäny muuttaa sen jälkeeŋ ku tätä viime vuan viimeks kysyttii eli musta tulee yläasteen äidiŋkielenopettaja ja toivottavast pääsen vanhaaŋ kouluuni Tarvasjoel opettamaa (siäl on edelleem mun vanha äikäm maikkani töissä, ni mää voim mennä sit hänen tilalles).
 8. Mieleŋkiintosii sanoi on suames monta, ja varsiŋki niitten etymologiat kiinnostaa mua eli Nykysuamen etymologine sanakirja oŋ kaveri. Täl hetkel ehkä mieleŋkiintoisin sana on edellispäivän, koska kaikki tuntuu väittäväm mul et se tarkottaa ’eilen’, ku todellisuudessa te tarkottaa ’toissapäivän’.
 9. Kanta yhdel sanal olis #Kantakoŋkkaaŋ2018.
 10. Jos mää olisiŋ kasvi, mää olisin niittyleinikkiorvokkipetunia tai idiootti Aŋŋostuura. Syytä en tiädä.

 

Taloudenhoitaja 

Veramuoks

 1. Olen Vera Nyblin, tosin kaverit kutsuvat aina välillä Vertziksi.
 2. Olen kotoisin Stadista eli isolta kirkolta.
 3. Opiskelen yhdettä vuotta suomen kieltä.
 4. Toimin Kannan hallituksessa talhona eli taloudenhoitajana. Vastaan siis Kannan pennosista. Vahvuuteni taloudenhoitajana on tarkkuus ja hyvä matikkapää.
 5. En oikein tiedä, miten päädyin mukaan hallitustoimintaan. Ehkä puoliksi vahingossa ja puoliksi uteliaisuudesta.
 6. Parasta Turun opiskelijaelämässä on hyvät kaverit ja Brygge!
 7. En vielä oikein tiedä mikä minusta tulee isona.  Haluaisin ehkä tehdä jotain viestintään liittyvää jossain yrityksessä.
 8. Mielenkiintoisin suomen kielen sana on mielestäni hattara, koska se kuulostaa siltä mitä se on.
 9. Mielestäni Kannan nykyinen hallitus on rento, koska meillä on hyvä ja rento fiilis tekemiseen.
 10. Jos olisin kukka, olisin gerbera, koska mulle tulee niistä aina hyvä fiilis ja ne on musta tosi ilosen näkösiä. Äitini osti niitä minulle aina lapsena kerran pari vuodessa, joten niihin liittyy myös hyviä muistoja.

 

Sihteeri

Essimuoks

 1. Nimeni on Essi Ketola. En omista mitään lempinimiä, mutta otan ehdotuksia vastaan.
 2. Olen kotoisin Pöytyältä.
 3. Opiskelen suomea kolmatta vuotta.
 4. Olen sihteeri, eli kirjoitan kokousten pöytäkirjat. Nautin kirjoittamisesta, ja luonteeltani olen aika tarkka, joten ne ovat varmaan vahvuuksiani tässä pestissä.
 5. Innostuin viime vuonna hallitushommista, joten oikeastaan siitä syystä lähdin tänäkin vuonna mukaan. Oman ainejärjestön (ja miksei muidenkin järjestöjen) opiskelijoihin on kiva tutustua paremmin, ja yhteisten juttujen järkkääminen on hauskaa!
 6. Yksi erittäin hyvä juttu Turun opiskelijaelämässä on ainakin opiskelijaruokaloiden edulliset ja monipuoliset lounaat.
 7. Tulevaisuudessa haluaisin työskennellä äidinkielenopettajana tai toimittajana.
 8. Onpa vaikea keksiä mitään mielenkiintoista sanaa suomen kielestä. Kuperkeikka tuli näin äkkiseltään mieleen, kun se kuulostaa aika vinkeältä.
 9. Kannan hallitus on loistava!
 10. Mietin tätä kasvikysymystä niin pitkään, että menin lopulta Googleen ja kirjoitin ”helppohoitoiset kasvit”. Kuvahausta tuli vastaan tutunnäköinen kasvi, viirivehka, joka asustaa myös omassa kodissani. Tällä hetkellä se on vähän nuupahtanut, mutta elossa. Päädyin sitten Plantagenin sivuille tutkimaan tätä kasvia tarkemmin, ja pystyn kyllä jollain tasolla samastumaan tähän kuvaukseen: ”Viirivehka elävöittää huonetta ja parantaa sen ilmaa. Se on helppo sijoittaa moneen eri paikkaan kotona, jopa hieman pimeämpään tilaan. Vältä paahtavaa auringonpaistetta ja vetoisia paikkoja.

 

Tiedotus- ja verkkovastaava

Juliamuoks

 1. Olen Julia Heino, 24-vuotias suomen kielen opiskelija.
 2. Olen kotoisin Porista.
 3. Opiskelen suomen kieltä nyt kolmatta vuotta Turun yliopistossa.
 4. Toimin Kannan hallituksen tiedotus- ja verkkovastaavana. Vahvuuksiini kuuluvat toivottavasti hyvä suomen kielen osaaminen, värikkään asiallinen kielenkäyttö, sekä täsmällisyys sopivissa määrin.
 5. Lähdin hallitustoimintaan, sillä kolmannen vuoden kandidaattiopiskelijana kalenterissani näytti olevan juuri sopivasti tilaa pistää kortta kekoon yhteisen hyvän puolesta. Koen hallitustoiminnalla olevan myös tulevaisuuden kannalta merkittävä rooli erityisesti verkostoitumisen ja kokemusten karttumisen kautta.
 6. Opintojen monimuotoisuus on tällä hetkellä opiskelijaelämässä parasta, sillä usean eri sivuaineen opiskelu samaan aikaan minut samalla varpaillani mutta myös tehokkaana.
 7. Tähtään tulevaisuudessa ensisijaisesti kustannusalalle, mutta tämän lisäksi minua kiinnostaa viestintäala. Tärkeintä minulle olisi olla tekemisissä tekstien parissa – muutama ihminen siinä sivussa menee ihan vain sosiaalisten taitojen ylläpitämisen vuoksi.
 8. Porilaisena pitää varmaan sanoa, että masaliisa on suomen kielen mielenkiintoisin sana, sillä sen etymologia olisi hienoa selvittää.
 9. Kannan hallitus on dynaaminen.
 10. Tämä oli erityisen haastava kysymys. Jos olisin kasvi, olisin luultavasti timotei ihan vain sen nimen hauskuuden vuoksi.

 

Koulutuspoliittinen vastaava ja kansainvälisten asioiden vastaava

Petra H

 1. Nimeni on Petra Helminen, olen kokkailua ja matkustelua rakastava jokapaikanhöylä.
 2. Synnyin Porissa, mutta olen asunut kaksivuotiaasta lähtien (Raaka-)Raisiossa ja viihdyn edelleen!
 3. Opiskelen suomen kieltä ensimmäistä vuotta.
 4. Toimin Kannan hallituksessa eräänlaisena linkkinä oppiaineen ja opiskelijoiden välillä, kopona. Koulutuspolitiikka, edunvalvonta ja vaikuttaminen kiinnostavat minua. Lisäksi tykkään aktiivisena ihmisenä täytellä kalenteriani ylimääräisillä hommilla, ja kopoilu sopiikin tähän tarkoitukseen loistavasti. Alkuvuoden perusteella pesti on ollut mielenkiintoinen ja siinä on sopivasti haastetta. TYYllä on mahtavia kopotoimijoita, on hienoa olla osa tätä joukkoa!
 5. Hain mukaan hallitustoimintaan, koska haluan olla mukana vaikuttamassa yhteisiin asioihin ja tutustua uusiin ihmisiin.
 6. Parasta Turun opiskelijaelämässä juuri nyt ovat Assarin pannupizzat, keväällä häämöttävät tapahtumat (erityisesti sitsit) sekä se, että me fuksit olemme vihdoin ja viimein päässeet ulkoiluttamaan hohtavan valkoisia haalareitamme.
 7. Tulevaisuudessa haluaisin työskennellä opetuksen parissa. Yliopistoon hakiessani haaveilin lähinnä peruskoulun äidinkielen ja kirjallisuuden opettajan ammatista, mutta nyt katseeni on suuntautunut S2-alalle.
 8. Minua kiehtoo sana katkeransuloinen. Siinä voimakkaasti kielteissävytteinen sekä kiva ja pehmeä adjektiivi yhdistyvät toisiinsa. Ne muodostavat yhdessä kuvauksen, jolle ei mielestäni ole toista täysin samaa tunnetilaa merkitsevää vastinetta. Lisäksi sana kuulostaa äännettäessä hauskalta.
 9. Kannan hallitusta voisi kuvailla sanoilla ’hyvä meininki’. En keksinyt vain yhtä sanaa, joka kertoisi paremmin hallituskokoonpanostamme.
 10. Jos olisin kasvi, olisin luultavasti basilika. Ihan vain, koska olen kyseisen mausteen suurkuluttaja. Nam!

 

Tapahtumavastaava

Irismuoks

 1. Hei, olen Iris Nurmi.
 2. Olen kotoisin Liedosta, ja sieltä muutin Turkuun vuonna 2014.
 3. Opiskelen nyt toista vuotta suomen kieltä.
 4. Toimin hallituksessa toisena tapahtumavastaavana. Vahvuuksiani on aito kiinnostus tehtävääni kohtaan. Tykkään tapahtumien organisoimisesta niin vapaa-ajalla kuin järjestötoiminnassa, ja se motivoi minua kantamaan vastuuni onnistuneista kekkereistä.
 5. Hallituksessa toimiminen on minulle jotain uutta, jonka halusin kokea, ja nyt siihen oli mahdollisuus. Uskon hallitustoiminnan myös tuovan minulle paljon hyödyllistä kokemusta tulevaisuutta ajatellen.
 6. Parasta juuri nyt on Turun opiskelijaelämän monipuolisuus ja runsaus. Aina on jotain tapahtumia ja aktiviteetteja. Lisäksi Turussa panostetaan opiskelijan aktiiviseen elämiseen ja toimimiseen.
 7. Aion suuntautua maisterivaiheessa suomen kielen opettajaksi. Se on ollut pienestä asti unelma-ammattini.
 8. Suomen kielen mielenkiintoisin sana on äyskäri. En tiedä miksi, ehkä sanan rumuudessa on jotain mielenkiintoista.
 9. Kannan hallitus on ihana porukka ja hommat hoituvat helposti, kun kaikki ovat niin aktiivisia.
 10. Jos olisin kasvi, olisin ehdottomasti koivu. Minulle koivu on vahva symboli kesästä, ja rakastan kesää. Koivu tuo myös mieleen mökin ja lapsuuden.

 

Tapahtumavastaava

Anniinamuoks

 1. Heippa! Mä olen Anniina Raunio.
 2. Olen kotoisin Vorssasta, pesufatien kaupungista.
 3. Opiskeluissa mulla on menossa kolmas vuosi.
 4. Toimin Kannan hallituksessa tapahtumavastaavana yhdessä Iriksen kanssa. Vahvuuksiani kyseisen pestin hoitamiseen ovat varmaankin organisointikyky ja halu tehdä asiat kunnolla. Tykkään siitä, että hommat tehdään ajallaan ja tasapuolisesti. Toki olen itse myös käynyt Kannan tapahtumissa ennen hallitusvuotta, joten tiedän, mistä on kyse.
 5. Innostuin hallitustoiminnasta vähän vahingossa! Tuutorointisyksy ja kavereiden kokemukset hallituksesta saivat minut innostumaan toiminnasta. Koin myös, että minulla voisi olla ideoita tarjottavaksi hakemaani pestiin, joten päätin yrittää mukaan hallitukseen.
 6. Mielestäni Turussa on paljon kaikkea kivaa opiskelijoille. Tasaisin väliajoin huomaa uusia mielenkiintoisia juttuja, joita joku järjestää. Ehkä siis parasta on monipuolisuus ja uudet jutut.
 7. Tulevaisuudessa haluaisin ehdottomasti äidinkielen ja kirjallisuuden opettajaksi. Myös työskentely alan oppimateriaalien parissa kiinnostaa.
 8. Ehkäpä mielenkiintoisin sana suomen kielessä on tuo pesufati. Forssalaisena siitä kuulee vitsailua melko usein, mutta harva forssalainen oikeasti puhuu pesufadeista. Mutta Forssa oikeasti on kyllä Vorssa, siitä olen samaa mieltä!
 9. Kannan nykyinen hallitus on innostunut.
 10. Olisin varmaankin pihlaja, jos olisin kasvi. Viihdyn monenlaisissa ympäristöissä ja olen melko sinnikäs selviytymään hankalissakin tilanteissa. Pihlaja on parhaimmillaan syksyllä, aivan kuten minäkin. Rakastan syksyä ja silloin tulevaa uuden alun tunnelmaa lukuvuoden alkaessa!

 

Liikunta-, sopo- ja yhdenvertaisuusvastaava sekä jäsenvastaava

Mikkomuoks

 1. Olen Mikko Kiippa. Esiintymistiheydeltään harvinainen sukunimeni on inkerin kieltä ja tarkoittaa suomeksi kurkihirttä.
 2. Fennistiikka kutsui minut Suomen vanhimpaan kaupunkiin maamme toiseksi vanhimmasta kaupungista eli Ulvilasta.
 3. Ensimmäinen opiskeluvuosi suomen kielen parissa on vierähtänyt jo mukavasti kevätlukukauden puolelle. Siis hetkinen, olen suorittanut jo 10 prosenttia oletetusta opintomäärästäni!
 4. Hallituksessa puuhailen liikuntasopona. Yritän kohottaa kantalaisten kuntoa ja saada heidät ylös ISK:n ääreltä pitämään itsestään huolta fyysisesti erilaisin liikuntatapahtumin ja lajikokeiluin. Yhdenvertaisuus- ja sosiaalipoliittisena vastaavana muun muassa tiedotan jäsenistöämme toimeentuloon ja hyvinvointiin liittyvistä muutoksista sekä edistän opiskelijoidemme tasa-arvoa ja oikeudenmukaisuutta. Varsinaisen pestini ohella toimin jäsenvastaavana, mikä tarkoittaa Kannan jäsenrekisterin pitämistä ajan tasalla. Minulle on kunnia-asia ajaa Kannan yhteistä hyvää, ja velvollisuudentuntoni sekä ahkeruuteni ovat valttikortteja vastuullisen tehtäväni hoitamisessa. Tahto olla osa upeaa joukkoa sekä auttaa kanssaopiskelijoitani on yhtä lailla yksi itseäni sitova kulmakivi.
 5. Liityin Kannan hallitukseen jo vuoden 2017 syksyllä kulttuurisopoksi, ja johtoportaassa toimiminen antoi syvemmän näkökulman Kannan toimintaan sekä muuhun opiskelijaelämään. Olen saanut tutustua mahtaviin tyyppeihin sekä omassa vuosikurssissani että sen ulkopuolella. Kaiken kaikkiaan kokemus on ollut niin palkitseva, että sen jatkuminen vuonna 2018 on minulle ensiarvoisen tärkeää. Vastuun kantaminen yhteisistä asioista on myös palkitsevaa.
 6. Parasta Turun opiskelijaelämässä juuri nyt on tradition ja elävän uudistavuuden yhdistelmä: on suorastaan uniikkia, kuinka yhtäältä kulttuuria ja suomalaisen sivistyksen historiaa pullollaan oleva Turku toisaalta sykkii eloisana nuoren väen tahdissa. Useat bileet ja iltamat sekä katukuvassa vähän väliä näkyvä haalarikansa eivät vähennä opiskelukaupunkimme historian havinaa ja ikiaikaista arvokkuutta vaan tuovat siihen oman, nuorekkaan säväyksensä.
 7. Tällä hetkellä koen opetusalan kiinnostavana ja mielekkäänä työllistymispolkuna, koska viihdyn hyvin kouluyhteisössä. En kuitenkaan tässä vaiheessa sulje täysin pois lukuisia muita kiehtovia ja houkuttelevia uravaihtoehtoja, joiden ovet suomen kielen opiskelu avaa. Pidän siitä, kun saan syventyä ja uppoutua johonkin mielenkiintoiseen aiheeseen, joten tutkijana oleminen olisi varmasti antoisaa sekin.
 8. Mielenkiintoisin suomen kielen sana on muistelo. Rakastan vanhoja ja ylätyylisiä sanoja, ja tähän tapaukseen sisältyy myös kaihoisa tunnelataus sekä haaveileva vaipuminen menneisyydessä tapahtuneeseen, tärkeäksi koettuun asiaan tai tilanteeseen.
 9. Kannan hallitus on ensiluokkainen.
 10. Olisin hilla/lakka/suomuurain, Lapin suvessa kypsynyt puhdas ja aromikas marja. Saisin nauttia yöttömän yön kullankeltaisesta auringosta vuorokauden ympäri, ja makuni olisi vertaansa vailla.

 

Kulttuuri-, sopo- ja yhdenvertaisuusvastaava

Minnamarimuoks

 1. Moikka! Olen Minnamari Räsänen.
 2. En lähtenyt merta edemmäs kalaan yliopistoon hakiessani, sillä olen kotoisin ihan täältä Turusta!
 3. Tällä hetkellä opiskelen suomen kieltä kolmatta vuotta, eli kandia pukkaa.
 4. Toimin Kannassa kulttuuri-, sopo- ja yhdenvertaisuusvastaavana, lyhyemmin siis kulttuurisopona (tai kultsusopsuna kuten talhomme sanoo)! Olen ollut ilmaisulukiotaustan takia aktiivisesti kiinnostunut Turun teatteri- ja kulttuuritarjonnasta jo monen vuoden ajan, ja odotankin innolla, että pääsen jakamaan kulttuurielämyksiä kantalaisten kanssa!
 5. Lähdin hallitustoimintaan mukaan, sillä halusin päästä vaikuttamaan Kannan toimintaan. Olin jo parina ensimmäisenä vuotena katsellut hallituksen menoa, ja Kannalla tuntui olevan kiva meininki! Tämän olen huomannut todeksi nyt oman hallituskauden myötä!
 6. Turun opiskelijaelämä on niin rikasta, että on vaikeaa valita yhtä juttua! Tällä hetkellä parasta lienee kuitenkin humanistispeksi, ja speksit ylipäätään!
 7. Valmistuttuani toivoisin päätyväni tekemään jonkinlaista toimistotyötä hallinnolliselle puolelle. Suomen kieli on siitä ihana pääaine, että se avaa monta ovea työelämään! Tulevaisuus kuitenkin näyttää, mihin sitä lopulta päädytään.
 8. Suomen kielessä on monta mielenkiintoista sanaa, joten mielenkiintoisinta on ehkä mahdotonta valita. Tällä hetkellä olen pyöritellyt paljon suomalaisia sukunimiä mielessäni kandini takia. Rohkaisenkin kaikkia syventymään oman sukunimensä etymologiaan ja alkuperään, sillä siitä voi saada vaikka mitä mielenkiintoista irti!
 9. Jos Kannan hallitusta pitäisi kuvailla yhdellä sanalla, sanoisin vinkeä!
 10. Jos olisin kasvi, olisin varmaan nuukahtanut peikonlehti olohuoneemme nurkassa. Ainakin tämä kiireinen kevät on saanut itseni tuntemaan vähän samalta. Onneksi on enää alle 100 päivää vappuun!

 

Vääpeli ja ympäristövastaava

Miramuoks

 1. Olen Mira Orko, Espanjan auringosta takaisin Pohjolaan päätynyt Pikku Myyn ja Nuuskamuikkusen sekoitus.
 2. Kärsin lapsuuteni Kirkkonummen Veikkolassa. Vuonna 1997 sen keskustan SEO toimi kuvauspaikkana Valion hittimainokselle ”En oo koskaan juonut maitoa – enkä juo”. Juuri muuta hyvää sanottavaa Veikkolasta ei sitten olekaan.
 3. Menossa on ensimmäinen opiskeluvuoteni suomen kieltä opiskellen, eli olen vielä (typerä) fuksi.
 4. Toimin Kannan vääpelinä, eli vastaan toimistosta ja myyjäisistä. Lisäksi hoidan tarjoilut muihin tapahtumiin, kuten päivystyksiin ja sitseille. Tehtävä sopii minulle erityisen hyvin siksi, että harrastukseni on kierrellä ruokakauppoja. Eikä siitäkään haittaa ole, että rakastan ruokaa…
 5. Päädyin hallitustoimintaan puolivahingossa. Olen kiinnostunut hauskan ja monimuotoisen opiskelijaelämän ylläpitämisestä, ja kun pestiä tarjottiin, päätin rohkaistua mukaan.
 6. Mielestäni Turku tarjoaa todella kattavasti erilaisia tapahtumia opiskelijoille, ja parasta on, että jokaiselle löytyy jotakin. Bileitä, approja, sitsejä, peli-iltoja ja erikoisempiakin tapahtumia, kansainvälisyyttä unohtamatta.
 7. Jos taivas olisi rajana, haluaisin isona olla kirjailija. Ensiksi pitäisi varmaan kirjoittaa se kirja. Kunhan saan ympäröidä itseni kirjoilla, olen onnellinen – oli se sitten kirjastossa, kustantamossa, divarissa…
 8. Meri on ihana sana suomen kielessä, mutta se johtunee siitä, että sen aallot ovat olleet aina tärkeä osa elämääni. Toisaalta pidän monista lumeen ja talveen viittaavista sanoista, kuten nietos ja kuura, vaikken lainkaan viihdy pakkasessa.
 9. Nykyinen Kannan hallitus on mielestäni erityisen reilu. Reilu, koska ihmisiä ja tilanteita ymmärretään. Toimimme tiiminä.
 10. Kasveista olisin ehdottomasti kaktus. Rakastan valoa ja juon aivan liian vähän vettä. Koen kuitenkin, että minua on helppo lähestyä, joten kovin piikikäs kaktus en voisi olla.

 

Hallituslaisten kuvat ovat heidän omiaan ja niille on annettu julkaisuoikeus Kielekkeessä.
Artikkelin kokosi ja viimeisteli
Noora Vesterinen

 

Kommentit on suljettu.

Yhteystiedot

Toimitus:
kieleke.toimitus@gmail.com
kieleke@lists.utu.fi

 • Päätoimittajat:
 • Elina Peltonen | elainp@utu.fi
 • Anniina Lautkankare | aslaut@utu.fi
 • Toimittajat:
  Joanna Penttala | joanna.j.penttala@utu.fi
  Vilma Ranta | verant@utu.fi
  Mariette Oksanen | masoks@utu.fi
 • Mea Lampinen | mea.s.lampinen@utu.fi
Kielekkeen tekstaripalsta

Lähetä viestisi palstalle alla olevan linkin kautta.

https://forms.gle/fMGKYQPfHdk11xWV8