Verkko-Kieleke suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestölehti0509129976
kieleke@lists.utu.fi

Joulu-Sirkka matkaan jo käy

Tiistaina joulukuun 12. päivänä koitti yksi ainejärjestömme syksyn monista kohokohdista – Kannan ikiomat pikkujoulut!

Kokoonnuimme runsaslukuisina viettämään loppusyksyn huipentavia kemujamme lumen ympäröimälle Q-talolle illansuussa, ja juhlinta jatkui keskiviikon puolelle asti. Samalla kyse oli joillekin viimeisestä tilaisuudesta nähdä opiskelutovereitaan tämän lukuvuoden puolella. Tapahtumasta muodostui rankasta ja työntäyteisestä syksystä palauttava, elämyksellinen ja ikimuistoinen ilta. Ohjelmavastuu oli perinteisesti fuksien harteilla, ja jokainen pikkujouluihin osallistunut voi allekirjoittaa, että he hoitivat tehtävänsä suorastaan historiallisen ansiokkaasti ja mallikelpoisesti.

Ennen varsinaisen juhlan alkua paikalle saapui fukseja valmistelemaan koristeluja ja virityksiä sekä vielä viimeisen kerran harjoittelemaan esityksiä. Pöydät ja tuolit löysivät paikkansa, samoin niille sekä muualle ympäri Q-taloa asetellut jouluvalot ja koristeet – mistelinoksaa unohtamatta. Lavalla esiintyvät fuksit treenasivat vuorosanojaan ja show’n kulkua. Hallituslaisten laittaessa tarjoilupuolta kuntoon keittiössä puolestaan koettiin pienimuotoinen jännitysnäytelmä nimeltä Laatikoiden sulatusajan harvinaisen suuri lyhentäminen pienellä aikataululla, joka kääntyi dramaattisten vaiheiden ja Kannan mestarikokkeja kuumottelevien tunteiden sekä kekseliään improvisoinnin jälkeen oikeaan suuntaan, ja tarina sai onnellisen lopun. Kun tilanne saatiin haltuun sekä kulisseissa että niiden ulkopuolella, pikkujoulumme saattoi alkaa.

Useita tuttuja sävelmiä kuultiin uusin sanoituksin

Useita tuttuja sävelmiä kuultiin uusin sanoituksin

Illan aikana kävi erittäin selväksi, että ohjelmanumerot oli hiottu viimeisen päälle fantastisiksi ja viihdyttäviksi. Useat vanhemmat opiskelijat seurasivat fuksien tarjoamaa ohjelmaa vaikuttuneina: odotukset ylittyivät moninkertaisesti. Estradilla touhusivat parodioituina versioina muun muassa fuksit taitavasti ja vastuullisesti yliopistoelämään vihkineet tutortontut organisoimassa fuksitontuille ohjelmaa sekä suomen kielen henkilökunnan edustajat omassa juhlassaan, jonka osanottajat epäonnistuivat työasioista puhumisen välttämisessä. Vierailimme kastajaisissa, sitseillä sekä äänne- ja muotorakenteen opintopiirissä. Näimme aika ajoin vilauksia ihanista klusiileista ja laadimme morfeemianalyysiä sanasta joulusinappi. Fuksit myös lauloivat juhlaväelle komeana kuorona.

Ylivoimaisesti mieleenpainuvin tähti oli kuitenkin sekä fukseja että näiden esittämiä tutortonttuja auliisti puhelimitse neuvonut Joulu-Sirkka, joka kiharaisella ja helottavan punaisella kuontalollaan loi koko saliin jouluisen tunnelman. Lisäksi saimme nauttia uusin sanoin varustetuista joululauluista sekä pelasimme tietovisaa, joka paljasti fukseista ennestään tuntemattomia puolia. Esitysten välissä aterioimme perinteisiä jouluruokia boolin kera. Saimme myös vihjeen, että 15. maaliskuuta koittavat kostajaiset tulevat olemaan jotakin ennennäkemätöntä…

Päivämäärä muistiin ja jännittämään!

Päivämäärä muistiin ja jännittämään!

Pippaloiden edetessä palkittiin eri tavoin kunnostautuneita kantalaisia. Tutorit pääsivät vuorollaan istumaan Joulu-Sirkan polvelle sekä saivat kaulaansa mitalit ja suunsa makeiksi kiitoksena vastuullisen tehtävänsä upeasta hoidosta. Fuksit, jotka palauttivat fuksipassinsa monilla merkinnöillä määräajassa, saivat tulevien haalareidensa koristeeksi superfuksimerkin. Kannan vuoden 2017 superfuksin titteli sekä häikäisevä pokaali lankesivat 34 fuksipassimerkintää keränneelle Vera Nyblinille. Hallitusvastuunsa Kannan piirissä tähän vuoteen päättäneet Nelli Mäkitalo, Otso Norblad, Alina Ek ja Janne Kortelainen saivat muistamiset useamman vuoden ajan kestäneen työnsä ansiosta. Osoittautuipa myös mantelin löytäminen riisipuurosta pienen palkinnon arvoiseksi suoritukseksi. Lämpimät onnittelut kaikille palkituille!

Pikkujoulujen loppupuolella ilmaantui vielä Joulu-Sirkka laulun säestämänä jakamaan pikkujoululahjoja niitä tuoneille. Ilta jatkui vielä pitkään muun muassa vapaamman seurustelun, tanssin ja beer pong -kisan merkeissä osan kantalaisista jo lähdettyä. Kaiken kaikkiaan tämän vuoden pikkujoulut olivat yhdet Kannan parhaimmista, ja näitä kestejä tullaan muistelemaan vielä pitkään. Varmaa on, ettei yksikään mukana ollut tule enää koskaan katsomaan ohjelmaa Joulupukin Kuuma linja samalla tavalla kuin ennen.

Fuksit ja tutorit yhteiskuvassa

Fuksit ja tutorit yhteiskuvassa

Mikko Kiippa 

kirjoittaja on ensimmäisen vuoden suomen kielen opiskelija ja Kannan hallituksen kulttuurivastaava 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteystiedot

Toimitus:
kieleke.toimitus@gmail.com
kieleke@lists.utu.fi

 • Päätoimittajat:
 • Elina Peltonen | elainp@utu.fi
 • Anniina Lautkankare | aslaut@utu.fi
 • Toimittajat:
  Joanna Penttala | joanna.j.penttala@utu.fi
  Vilma Ranta | verant@utu.fi
  Mariette Oksanen | masoks@utu.fi
 • Mea Lampinen | mea.s.lampinen@utu.fi
Kielekkeen tekstaripalsta

Lähetä viestisi palstalle alla olevan linkin kautta.

https://forms.gle/fMGKYQPfHdk11xWV8