Verkko-Kieleke suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestölehti0509129976
kieleke@lists.utu.fi

Verkko-Kieleke
Talvisen Turun hot spotit

Mitä kesäkaupunkina tunnettuna Turussa voi tehdä talvella? Kielekkeen vinkit tulevat tässä.

Talvista maisemaa Aurajoen rannasta.

Talvista tunnelmaa Aurajoen rannasta.

Raitista ilmaa luistellen: Vaikka lunta ei vielä olekaan, pikkupakkaset saapunevat pian Lounais-Suomeenkin. Kupittaan luistelumato ja Parkin kenttä Tuureporinkadulla tarjoavat talviurheilumahdollisuuksia luistelun muodossa. Luistelumadon käyttö on maksutonta. Parkin kentällä luisteluvuoro maksaa 2 € ja luistimet voi vuokrata 5 euron hintaan.

Turussa on myös useita luonnonjääkenttiä, jotka lehteä kootessa olivat vielä suljettuja. Lisätietoa löytyy Turun kaupungin nettisivulta.

Kupponen kuumaa: Ulkoilun jälkeen maistuu kupponen kuumaa kaakaota tai kahvia. Kokeile vaikka Aninkaistenkadulla sijaitsevaa ranskalaista tunnelmaa henkivää Café Voltairea (kahvila on tosin joulutauolla 4.1.2016 asti), piskuista Latte Caféta Kristiinankadulla (täältä voit tilata ghetto laten) tai tunnelmallista Tiirikkalaa Vähätorilla (myös musiikkia, viinejä ja pienpanimoiden tuotteita).

Jouluista: Kauppatorin joulutori on avoinna 22.12. asti. Kauneimpia joululauluja ehtii laulamaan vielä sunnuntaina 20.12. Maarian kirkkoon klo 18. Tuomiokirkon kauneimmissa joululauluissa 20.12. klo 16 ja 18 on mukana säestämässä myös SUMU Big Band.

Maarian kirkossa ehtii vielä laulamaan kauneimpia joululauluja.

Maarian kirkossa ehtii vielä laulamaan kauneimpia joululauluja.

Kulttuuria ja historiaa: Jos räntää tulee vaakasuorassa, voi vaikkapa elvyttää kulttuuriharrastusta sisätiloissa. Mika Kaurismäen ohjaama, Ruotsin kuningatar Kristiinasta kertova The Girl King -elokuva sai ensi-iltansa viime viikolla. Vielä 10.1.2016 saakka Turun linnassa voi tutustua Tyttökuningas – Made in Turku -näyttelyyn, joka esittelee kuningattaren elämää, 1600-luvun Turkua ja Turun linnaa. Aitojen kuningatar Kristiinalle kuuluneiden esineiden lisäksi näyttelyssä pääsee tutustumaan The Girl King -elokuvan pukuihin ja rekvisiittaan. Opiskelijalipun hinta on 5 €, joten kukkarokaan ei rasitu liiaksi. Kannattaa muistaa myös Finnkinon opiskelija-alennukset arkipäivisin.

Turun linnassa voi ihailla Tyttökuningas-elokuvassa käytettyjä pukuja.

Turun linnassa voi ihailla Tyttökuningas-elokuvassa käytettyjä pukuja.

Kävelyretkiä ja kauniita rakennuksia: Jos tenttikirjojen lukeminen ja tietokoneella tihrustaminen rasittaa silmiä, kannattaa ottaa suunta ulos ja katsoa kotikaupunkiaan uusin silmin. Turussa on säilynyt paljon kauniita jugend-taloja takavuosien purkuinnosta huolimatta. Silmät kannattaa pitää auki Puolalanpuiston ympäristössä, mistä löytyy myös sympaattinen Park Hotel. Keskustassa jugend-tyyliä eli art nouveauta edustavat muun muassa Sokos Hotel Hamburger Börsin vanha puoli (julkisivu Kauppiaskadulle päin), Lampun talo (se missä nykyään on Edison), Turun taidemuseo ja vähän kauempana Mikaelinkirkko. Hieman toisenlaista arkkitehtuurista ilmettä edustavat Portsan ja Piispankadun puutalomiljööt.

Viivi Laiho

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Yhteystiedot

Toimitus:
kieleke.toimitus@gmail.com
kieleke@lists.utu.fi

 • Päätoimittajat:
 • Elina Peltonen | elainp@utu.fi
 • Anniina Lautkankare | aslaut@utu.fi
 • Toimittajat:
  Joanna Penttala | joanna.j.penttala@utu.fi
  Vilma Ranta | verant@utu.fi
  Mariette Oksanen | masoks@utu.fi
 • Mea Lampinen | mea.s.lampinen@utu.fi
Kielekkeen tekstaripalsta

Lähetä viestisi palstalle alla olevan linkin kautta.

https://forms.gle/fMGKYQPfHdk11xWV8